טפשת הריון

טפשת הריון

אם במהלך ההריון גם את מצאת את עצמך מדברת בטלפון הסלולרי ותוך כדי מחפשת איפה הנחת אותו, מכינה לעצמך קפה עם מים קרים, או מנסה לפתוח את האוטו עם השלט של החניה – זה בסדר. את לא טיפשה, את סובלת מאותה טפשת הריון מוכרת. וכן, זה מונח שקיים למצב שקיים בהריון, וממשיך קצת גם לאחריו.

מה זו בכלל טפשת הריון?

‘טפשת הריון’ מתבטאת בעיקר באיבוד הזיכרון לטווח קצר, חוסר יכולת ריכוז, בלבול, ונטייה לשכחה. אמנם אין לה שום בסיס מדעי, ורוב המחקרים טוענים שמדובר אך ורק במיתוס, נסו אתם להתווכח עם אישה בהריון. לחילופין, נסו להיות אחת כזו, ולאחר מכן להגיד שטפשת הריון לא קיימת.

 

טפשת הריון

טפשת הריון

הסיבות לתופעה המוכרת כטפשת הריון

 

  1. הורמונים. בזמן ההריון ההורמונים שלך משתוללים, המוח שלך מוצף בכמויות גדולות של פרוגרוסטורון ואסטרוגן שמשפיעים על התפקוד הנורמלי של המוח. לקראת הלידה, מתווסף גם הורומון האוקסיטוצין שמשפיע גם הוא לא מעט על העניין. העלייה בהורמונים היא מיידית וחדה, וכך גם רמת הבלבול.
  2. נדודי שינה. אם זו הבטן הגדולה, כאבי הגב, התכווצויות השרירים, או הדאגות האינסופיות – את כמעט ולא מצליחה לישון כמו שצריך במהלך ההריון. אם אדם רגיל צריך מספר שעות שינה מינימליות על מנת לתפקד, אז אישה בהריון פלוס הורמונים, צריכה יותר זמן מנוחה. עם פחות שעות שינה, את בהחלט לא מרוכזת כמו תמיד.
  3. סטרס. לרוב, אישה בהריון לא יושבת בבית 9 חודשים, אלא ממשיכה לחיות ולנהל את חייה. בין אם את כבר אמא לעוד ילדים, או שזהו הריון ראשון שלך, יש בית, עבודה, תינוק שעתיד להצטרף בקרוב למשפחה, וכל זה מעלה את מפלס הלחץ והחרדה, ותורם לחוסר היכולת להירגע ולהתרכז.
  4. דאגה לעובר. מחקרים מסוימים טוענים שאישה בהריון “מאבדת” תאי זיכרון, ופחות שמה לב לדברים, מכיוון שהיא מפנה מקום במוח שלה ובמחשבות שלה לדאגה לעובר ולהתפתחותו. אין ספק שזה מתחבר לעומס וללחץ של מה שעובר על האישה בהריון גם ככה.

בין אם המחקרים מוצאים לכך סיבה מדעית או מוכחת או בין אם אין שוב בסיס מוצק לטפשת ההריון, אני לא ממליצה להתווכח עם אישה בהריון. אם כל הנשים ההריוניות מרגישות כך, ואף מתנהגות כך, כנראה שיש להן סיבה טובה. אז סיבה יש, אבל מה עושים ואיך מתמודדים עם התופעה?

התמודדות עם טפשת הריון

האמת, אין יותר מדי מה לעשות. סביר להניח שכמה שלא תנסי, עדיין תמצאי את רשימת הקניות לסופר בתוך המקפיא או שתתווכחי עם בעלך שהוא לא אמר לך שההורים שלו באים לארוחת ערב, למרות שזה רשום לך ביומן באותיות קידוש לבנה. אבל בכל זאת, מומלץ שתרשמי ותכתבי כל דבר ברגע שהוא עולה לך לראש, כי חצי שניה לאחר מכן את תשכחי מה בכלל רצית. נסי לנוח כמה שיותר ובעיקר אל תקשי על עצמך, זה עובר. קצת אחרי שהתינוק יוולד, התאים שלך לאט לאט יחזרו לתפקד, ואת תחזרי לזכור דברים. תחזרי להניח את הדברים במקומם הטבעי, ולהכין קפה כמו לפני ההריון, עם מים חמים וחלב. למרות שיש סיכוי שלאחר הלידה, כבר לא בטוח שתמצאי זמן לשתות את אותו הקפה, אבל זה כבר סיפור אחר…

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!