אפס הפרדה מהאם לאחר הלידה

אפס הפרדה – טיעונים בעד ונגד

נשים רבות קוראות היום לאפשר אפס הפרדה לאחר הלידה. הטענה המרכזית שלהן לכך היא שהתינוק צריך להיות רק עם אמא שלו מהרגע שנולד, על מנת להתחבר אליה ושהיא תתחבר אליו. עוד גורסות אותן נשים שיש להתחיל את ההנקה ולשמור על התינוק כבר מהרגע שיצא מהרחם ולא לשים בתינוקייה, שם מעט אחיות מטפלות בהמון תינוקות. מנגד, ישנן נשים שלא מסוגלות לטפל בעצמן ובטח שלא בתינוק רגע לאחר הלידה. העובדה שיש תינוקייה בבית החולים והן לא צריכות ישר להחזיק את התינוק, מקלה עליהן רבות, גם אם מדובר ביום אחד או שניים. אומנם הקריאה לסגור את התינוקיות בבתי החולים היא קצת קיצונית, אך עולה השאלה – האם צריך אפס הפרדה?

 

טיעונים בעד אפס הפרדה

  • אפס הפרדה מהאם לאחר הלידה

    אפס הפרדה מהאם לאחר הלידה

    המקום הטבעי ביותר של התינוק, רגע לאחר שיצא מהרחם המוגן והנעים, הוא הכי צמוד לאמו. היא זו שהוא רגיל אליה ומכיר, והוא צריך את המגע האוהב שלה ולא מגע קר של מישהי לא מוכרת בתינוקייה. כשהתינוק צמוד לאמא, היא יודעת מה קורה ומתי, היא גם מודעת לכל הבדיקות הרפואיות לאחר הלידה ושותפה להן.

  • לעניין הנקה, תינוק שישר לאחר הלידה מניחים על חזה אימו אוטומטית זוחל לשד ומנסה להתחיל לינוק. אמנם לא חובה להניק ב-24 שעות הראשונות לאחר הלידה, אבל בשביל להתחבר, להתאמן ולהתחיל להניק בצורה הטובה ביותר, כדאי להשאיר את התינוק כמה שיותר צמוד אל האם על מנת שתוכל להניק אותו מתי שהוא ירצה ויצטרך.
  • ישנן מעט אחיות על המון תינוקות. האחיות צריכות להיות קשובות לכל התינוקות, בעוד מחקרים מראים שהן עייפות ועושות את הפעולות על אוטומט ויכולות אפילו לפגוע או להתעלם לחלוטין מתינוק שצריך תשומת לב או טיפול כלשהו.

 

טיעונים נגד אפס הפרדה

  • אישה לאחר לידה, בעיקר אם מדובר בלידה קשה או ניתוח קיסרי, צריכה זמן לעצמה. הגוף והנפש עברו עכשיו חוויה מטלטלת, לא קלה, והגוף בטראומה. לאחר האשפוז בבית החולים האמא לוקחת את התינוק הביתה. לכן, אם ישנה הזדמנות לנוח מעט ולאגור כוחות לקראת היציאה הביתה וההתמודדות החדשה עם תינוק חדש, אז כדאי לנצל זאת.
  • לא כל הנשים מעוניינות להניק ולעיתים מתאים להן שהאחות תאכיל את התינוק בתחליף חלב. לפעמים מתאים לאמא מסוימת שיקראו לה מהתינוקייה רק כאשר התינוק צריך לאכול, כך היא תוכל להניק אותו ולחזור לחדר ולהמשיך לנוח.
  • לעניין טיפול רפואי, תינוקות לאחר לידה הם הייצור הרגיש ביותר שקיים והם עדיין מין סוג של עובר רק מחוץ לרחם. לכן, אם חלילה יש בעיה רפואית והתינוק צמוד לאמו, גם אם היא בבית החולים, היא לא בטוח תדע איך להתמודד. ייתכן שבכלל יש סכנה כלשהי שהאמא אינה מודעת לה, וכאשר התינוק נמצא בהשגחה של צוות רפואי הוא בטוח יותר.

 

גם עם כל הסיבות בעד ונגד אפס הפרדה, הקריאה לסגור את התינוקיות היא קיצונית מאוד. יכול להיות שהנקה וכמוה גם עניין אפס הפרדה זה רק טרנד חולף ומאידך יכול להיות שמדובר בהפיכה של ממש. בכל מקרה, צריך לסדר עוד הרבה דברים בבתי החולים ובחדרי הלידה ובתינוקיות לפני שמחליטים שאין מקום לתינוקיות כלל. כמו כן, לא כל האימהות מעוניינות באי הפרדה ולא צריך לגרום להן להרגיש שהן מפקירות את הילד או שהן חלילה גורמות לו לעוול כלשהו. חשוב לאפשר את חופש הבחירה לכל יולדת, כמו בכל שאר הדברים ובמקביל לשפר את תנאי התינוקייה ואת הפיקוח עליה.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!