אמא במשרה מלאה או אשת קריירה?

אשת קריירה או אמא במשרה מלאה – מה עדיף?

להיות אמא? לפתח קריירה? לפתוח עסק עצמאי משלי? לחזור למשרד לאותה משרה שהיתה לי או לעבור למשרת אימהות? להיות אמא במשרה מלאה או אשת קריירה? כל אישה עובדת שנכנסה להריון וילדה, נתקלת בשאלות ובדילמות האלה במהלך חופשת לידה. הרבה דברים משתנים כשמתווסף תינוק חדש, ועולות שאלות ותהיות שלא היו שם קודם, ושצריך לדעת איך להתמודד איתן. תחושות רבות מציפות אותך, כמו הרגשה של ‘אובדן האני’ שלך.

למה לא סיפרו לי שזה ככה? למה לא אמרו לי שתינוק ישנה לי משמעותית את החיים? למה לא שיתפו אותי שזה לא קל כמו שזה נראה בסרטים ושלא הכל ורוד או תכלת? אלו רק חלק מן השאלות שעולות לך בראש בתקופה הזו. בנוסף, אופף אותך חוסר ביטחון תעסוקתי. “עכשיו כשאני אמא, האם מקום התעסוקה הקודם שלי חייב לי את אותם תנאים? צריך להתחשב בי? האם אני יכולה לחזור לעבוד במשרה הקודמת והאם אני בכלל רוצה? ומי יקבל אותי לעבודה חדשה כשאני אמא ומוגבלת בזמן ומה אגיד לבוס שלי כשהילד חולה ואני שוב לא יכולה להגיע לעבודה?”

אמא במשרה מלאה או אשת קריירה?

איזו אמא את: אמא במשרה מלאה או אשת קריירה?

רגשות אשמה אמהיים סוגרים עלייך, את מתחילה לשקול האם לקחת חופשת לידה של שלושה חודשים או חופשה של חצי שנה כדי להיות יותר עם התינוק החדש? האם לשים אותו אצל מטפלת או במשפחתון? או בכלל להישאר איתו בבית ולהתפטר מהעבודה הנוכחית?! ומה אם אחזור לעבוד ואאסוף אותו אחר הצהריים, האם זה הופך אותי לאמא פחות טובה…? מסתבר שלהיות “רק” אמא לא מספיק לי. לפני שהפכתי להיות אמא הייתי אישה עם תחביבים ועבודה, היה לי זמן לחברות וזוגיות, וכ הזמן הייתי עסוקה במגוון רחב של דברים ותחביבים. הנה ילדתי, ואני מאוד אוהבת את התינוק החדש, אבל אני לא רוצה להיות אמא טוטאלית. לא מתחברת לזה במאה אחוז. האם זה בסדר?! או שאני אמורה להיות מסופקת מכך שאני רוצה להיות ‘רק’ אמא?!

כאמור, לא מעט שאלות. העניין הוא שהתשובות נמצאות אך ורק אצלך. אולי לפעמים צריך הכוונה ומיקוד, אבל רק את יכולה לענות לעצמך על השאלות הללו לאחר הלידה, ובכך למצוא את האמצע ואת האיזון. קודם כל את צריכה לזהות את הבעיה ולהודות בה. עבודה ותינוק דורשים לא מעט מחויבות, המון מחויבות למען האמת. צריך להבין שגם זה דורש זמן והתמדה, וזה גם דורש תשומת לב ומשאבים בלתי מוגבלים של כח נפשי ופיזי.

וכן, יש תחושה תמידית שמלווה אותך של אי עמידה בציפיות, אבל צריך פשוט להנמיך אותן. לפחות בתקופה הזו. את לא יכולה לעשות הכל יחד, והאמת היא שאת גם לא צריכה. את לא צריכה לעמוד בסטנדרטים לא הגיוניים, אלא רק במה שאת יכולה לעשות. העמידי לעצמך ציפיות ראליות. אם את לא מרגישה שאת יכולה לעבוד ולגדל תינוק, חשבי מה את כן יכולה לעשות עכשיו, ותני עדיפות למה שיש יותר חשיבות כרגע. גם אם תחליטי ותשני את דעתך, זה בסדר. אף החלטה היא לא לתמיד, ואת לרגע לא צריכה להרגיש שאכזבת מישהו ובטח שלא את עצמך.

אל תנסי לרצות אף אחד. עשי מה שטוב לך, לבן זוגך ולתינוק. התייעצי עם המשפחה, עם חברות, עם יולדות אחרות באותו המצב, עם בן הזוג, ואפילו עם אשת מקצוע. את לא צריכה לשלוט תמיד ולרצות תמיד, להפך, מותר לשחרר לפעמים. זה אף רצוי. חשוב שתזכרי:

  • את לא סופרוומן. את לא יכולה לעשות הכל, ולשלוט בהכל כל הזמן.
  • איזון, איזון , איזון ! מצאי את האמצע, את מה שעושה לך טוב ומשרה עלייך רוגע.
  • עצרי ושאלי את עצמך – מי את? מה את רוצה? מה חשוב לך באמת?

 

קריירה או אמא במשרה מלאה? – להתמודד עם הדילמה

  • הביני שתינוק חדש משנה הכל. אולי לא תצליחי להפנים זאת בהריון ורגע לאחר הלידה, אבל דעי שזה יקרה, והתכונני לכך.
  • להתכונן מבחינה כלכלית. בשנה הראשונה יהיו: יותר הוצאות, ופחות הכנסות. אחד מכם יצטרך להיות יותר בבית ולעבוד פחות, וזו לא חייבת להיות את. זה כן חייב להיות בתיאום בניכם והסכמה הדדית.
  • תקשורת  זוגית. אל תחששי לשתף, לדבר, להקשיב בכל מה שמלווה אותך, דברו ותקשרו כל הזמן. אתם ביחד בזה.
  • מודעות. התעלמות מה”בעיה” לא תגרום לה להיעלם.
  • את לא לבד, אל תהיי לבד. אינך צריכה להתמודד לבד. קשה מספיק להיות “רק” אמא, ללא הדילמה של לצאת לעבודה ולהמשיך את חייך. לכן, קחי נשימה עמוקה והתחילי לשאול שאלות ולחפש את התשובות – הן כולן אצלך.

 

 

נכתב בשיתוף מיכל צרפתי, מאמנת נשים במעגלי החיים.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!