אם החלטת שאת לא מניקה, וגם אם את מניקה בהתחלה אך מעוניינת גם לשאוב וגם כמובן לחזור לעבוד לאחר חופשת לידה, אחד המוצרים שצריך לרכוש הראשוניים הוא בקבוק לתינוק. המגוון והמבחר הוא רב, ולכל חברת מוצרי תינוקות יש היצע של כמה בקבוקים, כולל בקבוקים פשוטים שכל רשת שיווק מציעה. אז איך יודעים איזה בקבוק מתאים ביותר לתינוק שלנו, ואיזה בקבוק יהיה לנו הכי נח?
ישנם המון בקבוקים בשוק, גדולים וקטנים, פשוטים ומורכבים, עם מספר שלבים וסוגי פטמות, וההיצע מבלבל. מן הסתם אם שמניקה לא צריכה להתעסק ברכישת בקבוקים ברשימה הראשונית, אבל בקבוקים זה מוצר שתמיד טוב שיהיה בבית, למקרה שתרצי לישון ושבן הזוג יאכיל, או שתרצי לצאת להתאוורר ושמישהו אחר יאכיל את נוני הקטן. כמו כן, לקראת החזרה לעבודה וכששמים את התינוק במסגרת, אימהות רבות נתקלות בתינוק שהוא סרבן בקבוקים ומוכן רק לינוק. לכן, חשוב לנסות להרגיל את התינוק ליניקה מבקבוק בזמן שאת איתו בבית, על מנת להקל עליו את המעבר לאחר מכן.
לבחור בקבוק לתינוק בצורה מושכלת

בחירת בקבוק המתאים לתינוקך
כמו במוצצים, העדפת סוג הבקבוק על ידי התינוק היא אישית ולא תמיד מובנת להורים. ישנם תינוקות שיסכימו לינוק מכל בקבוק שתציעו להם, ויש כאלה שיתפסו לזוג אחד ויסכימו לינוק רק ממנו. מעבר להעדפה של התינוק, שהיא כמובן מאוד חשובה (ויכול להיות שתמצאו את עצמיכם מנסים כמה סוגים בהתחלה), ישנם כמה פרמטרים חשובים בבחירת בקבוק:
- חשוב לבחור בקבוק של חברה מוכרת, שמיוצר מפלסטיק בטוח וקשה, ושאינו מכיל את הכימיקל ביספינול A. מדובר בכימיקל אשר עדיין מצוי בכמה סוגים של בקבוקי תינוקות, והוא נפלט לתוך האוכל שהתינוק יונק. במחקרים שנעשו נמצא קשר בין הכימיקל לבין בעיות בריאותיות רבות, ולכן חשוב לדאוג שהבקבוק אותו בחרתם לא יכיל כימיקל זה.
- מכיוון שכמעט כל התינוקות סובלים מגזים בשלושת החודשים הראשונים, כדאי לבחור בקבוק בו קיימת צינורית מיוחדת, שמונעת כניסת בועות אוויר למזון התינוק, ובכך מסייעת בהפחתת גזים וכאבי בטן אצל תינוקות. חשוב לציין שלמרות המנגנונים והשסתומים המיוחדים והמתקדמים שיש בבקבוקים החדשים בשנים האחרונות, התינוק עדיין יסבול מגזים לאחר הארוחה, ואין בבקבוק זה או אחר הבטחה לאכילה ללא גזים כלל, אלא רק הקלה.
- יש לבחור בקבוק עם מנגנון המנטרל את הואקום. בקבוק בעל מנגנון המנטרל את הואקום הנוצר בו ומקל על היניקה, יעזור גם במניעת דלקות אוזניים אצל תינוקות היונקים מבקבוק. חשוב לדעת שאין להשכיב תינוקות עם בקבוק, דבר המגדיל את הסיכויים לדלקות אוזניים עקב נוזלים שמגיעים לאוזן, ולחצים שמופעלים על האוזן התיכונה בזמן האוכל.
- את פטמת הבקבוק הראשונה מקבלים עם הבקבוק, אך עם גדילתו והתפתחותו של התינוק יש לרכוש פטמות בנפרד. בהתאם לקצב היניקה, כך גודל הפטמה משתנה. כאשר אתם שמים לב שהתינוק מתקשה לינוק, יש לרכוש פטמה גדולה יותר. כמו כן, ישנן פטמות מיוחדות בצורת איקס שמיועדות לאכילת דייסה מבקבוק. חשוב לבחור פטמה שעשויה מסיליקון איכותי, רכה וגמישה ובדיוק כמו מוצץ, בעלת מבנה אורתודונטי אשר לא תפגע בהתפתחות השיניים התקינה של התינוק.
רוב בקבוקי התינוקות מורכבים ממספר חלקים שמתפרקים, על מנת להקל על הניקיון של הבקבוק באופן שוטף. שימו לב שבחנות, הבקבוקים מגיעים במצב שלם, כאשר הם מורכבים בשלמותם. רצוי להתייעץ עם חברות, ולבדוק את הבקבוקים שיש להן, לבדוק כיצד הבקבוק מתפרק ואיך מחברים מחדש ובקלות. כמו כן, להתחלה, רצוי לרכוש בקבוק אחד קטן ואחד גדול. כאשר התינוק גדל, יש לרכוש עוד בקבוקים בהתאם לצורך – אחד לאוכל, אחד לגן, ואחד למים. את הבקבוקים יש לנקות לאחר כל האכלה, ולהקפיד על ניקיון יסודי של כל החלקים לפני הרכבתם מחדש.