דברים שאף אחד לא מספר לך על לידה

דברים שלא סיפרו לך על לידה

את מגיעה לבית החולים במטרה ללדת, והצירים לא כאלה כואבים או שהמים רק קצת מטפטפים. את נכנסת למיון יולדות, עדיין מחייכת ובטוחה שאת הולכת לעבור את הלידה הזו כמו גדולה. עשית קורס הכנה ללידה, קראת את כל הספרים בעולם על לידה, יש לך את בן הזוג הכי תומך שקיים עלי אדמות, הדולה שלך בדרך, ואת מוכנה ב100%.

דברים שאף אחד לא מספר לך על לידה

דברים שאף אחד לא מספר לך על לידה

לא רק שאת מוכנה, את כבר הכנת תוכנית לידה מסודרת. כבר הזמנת את כל מה שצריך לתקופה שלאחר מכן, החדר של התינוק מוכן, ואמא שלך כבר עכשיו מכבסת את כל הבגדים הראשוניים של הנוני שאמור לחזור איתך הביתה. את יודעת כל מה שצריך לדעת, ומוכנה לכל העתיד להתרחש, שום דבר לא יכול להפתיע אותך. האומנם?!

את הולכת להיות מופתעת ובגדול! הדבר הכי חכם והכי נכון לעשות זה להגיע לחדר הלידה וללידה עם ראש פתוח, ולהיות מוכנה לכל דבר. אבל למקרה שתיתקלי בכמה סיטואציות שלא היית מוכנה אליהן, הכנו בשבילך כמה נקודות “מפתיעות” שכדאי שתדעי שקיימות בלידה וממש לאחריה. כל הדברים שלא סיפרו לך על לידה:

  1. לידה זה כואב. מאוד מאוד כואב. לא כל אחת יכולה להתמודד עם הכאב הזה, וזה בסדר. את לא חייבת להתמודד איתו. גם אם באת בגישה של לידה טבעית, ואת ממש לא רוצה אפידורל, את עדיין יכולה לשנות את דעתך בזמן הלידה עצמה וזה יהיה בסדר. את לא חייבת לסבול.
  2. את האפידורל נותנים בלי אף אחד בחדר. אני זוכרת שאותי זה הפתיע וגם הלחיץ מאוד. הוציאו את כולם פתאום, ונשארנו אני, המיילדת והמרדים. פחדתי נורא, כי לא ידעתי איך נותנים בדיוק את הזריקה. ואז הוא השכיב אותי על הצד, שפך לי מי קרח על הגב ששיתקו את המקום, והזריק לי את האפידורל.
  3. הנשימה הראשונה לאחר שהתינוק יוצא, היא הנשימה הכי טובה בעולם. גם אם יספרו לך את זה, לא יצליחו להעביר לך את ההרגשה הנפלאה הזו שאת תחושי כשהתינוק יהיה בחוץ. הנשימה הכי ממלאת שיש, ואף תיאור שאכתוב כאן לא יוכל להתקרב למה שזה ירגיש באמת.
  4. לאחר שהתינוק יוצא צריך להוציא את השיליה. זה כמו עוד לידה. זו אמנם לחיצה אחת קטנה, אבל זה מרגיש כמו תינוק נוסף שיוצא ממך. כדאי שתדעי שעד השיליה לא יוצאת שלמה, הלידה לא הסתיימה בהצלחה.
  5. הבטן לא יורדת רגע לאחר הלידה. אני משום מה חשבתי לתומי שאם התינוק יצא, אז הבטן ישר יורדת. הרי אין שם כבר שום דבר שתופס את כל הנפח הזה. לא חשבתי על הקילוגרמים שהעלתי במהלך ההריון, על העור העודף, על המים… כך שלא הבנתי בזמנו שהבטן עוד נשארת איתי לזמן הקרוב. יש כאלה שנשארת להן בטן קטנה, ויש כאלה שיותר גדולה. מה שחשוב זה להביא לבית החולים בגד נוח ורופף, כזה שלא נצמד לך לבטן ושאת מרגישה איתו בנח.
  6. בימים הראשונים לא מרגישים את הגודש בחזה. גודש בחזה מגיע בפתאומיות, וזה כואב. החזה הופך לסלעים קשים, חמים וכואבים. אם את לא מתכוונת להניק, התכונני מראש – דאגי להביא איתך משככך כאבים נוזלי להקלה מהירה, כרוב לייבוש החלב, והרטיבי חיתולי טטרה ושימי במקרר. את חיתולי הטטרה תצטרכי כדי לשים על החזה, על מנת להרגיע את החום והכאב. אם את מתכוונת להניק וסובלת מגודש בשדיים, התייעצי עם יועצת הנקה. אפשר גם להרטיב חיתולים חד פעמיים של תינוק, להקפיא ולשים אותם על החזה- על מנת להקל על החום והכאבים. חשוב לא להגיע למצב של גודש, או חלילה דלקת. לכן גם לפני שכואב או גדוש, טפלי במצב, ובכל מקרה התייעצי עם הרופא או יועצת הנקה.
  7. משככך כאבים בטיפות. משכך כאבים נוזלי עוזר בהעברת הכאב יותר מהר מכדורים, ויעיל לגוש בחזה וגם לכאבי תפרים.
  8. כואב לשבת עם תפרים. אם ישנה אפשרות לרכוש גלגל ים של ילדים, ולשבת עליו – זה יקל עלייך מאוד. אפילו כרית רכה שאפשר לקחת איתך מחוץ לבית.
  9. ללכת לשירותים בפעם הראשונה לאחר לידה זה כואב כמעט כמו ללדת. בעיקר כשיש תפרים. אבל אם תתאפקי או לא תלכי לשירותים הרבה זמן, את עלולה לסבול מעצירות וטחורים. לכן, כמה שזה כואב, נסי ללכת בפעם הראשונה שאת צריכה להתפנות, ולאחר מכן יהיה לך קל יותר. כמו כן, מגבונים לטיפול בטחורים ומשחה לטיפול בטחורים כדאי לרכוש מבעוד מועד ולשים במקרר. זה יעזור להקל על הכאבים בעת הצורך.
  10. לא חוזרים לתחתונים הרגילים במהירות. כדאי לרכוש מספר חבילות של תחתוני רשת חד פעמיים ופדים, עד שייגמר הדימום שלאחר הלידה, שאגב הינו דימום הרבה יותר חזק ממחזור, וגם את זה לא תמיד אומרים לך. לאחר מכן, השתמשי בתחתונים גדולים שלבשת במהלך ההריון. אל תדאגי, יהיה לך עוד מספיק זמן ללבוש חזרה את התחתונים הרגילים שלך.

כן, חייך הולכים להשתנות. העיקר שתהיי מוכנה להכל, כי הכל יכול לקרות. שיעבור בקלות!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!