כשאין לכם ילדים אין לכם מושג, או חצי מושג, מה זה אומר להיות הורים, ואילו הורים אתם הולכים להיות. אתם יכולים להבטיח לעצמכם המון הבטחות, אבל סביר להניח שלא תקיימו אפילו חצי מהן כאשר באמת תהפכו להורים. כשנולד לכם הילד הראשון אתם תעשו כל כך הרבה טעויות, שכדאי לכם כבר מעכשיו להתחיל לחסוך על טיפול פסיכולוגי עבורו. את כל מה שתלמדו, תלמדו עליו, בגללו ובזכותו. סביר להניח שכשתביאו לו אח או אחות, כבר תהיו פחות לחוצים, תשחררו יותר ותדעו הרבה יותר. ומה קורה בילד שלישי? השמועה אומרת שהוא מגדל את עצמו בכלל! אז הנה כמה הבדלים, שעוברים על הורים במעבר בין ילד ראשון לשני לשלישי. הכל בהומור כמובן, אך אל תגידו שאצלכם זה לא ככה בתכלס…
ההבדלים שבין ילד ראשון לילד שני או שלישי
כשהמוצץ נופל
ילד ראשון – מרתיחים מים, מחטאים את המוצץ, מנקים היטב, מוודאים שהוא יבש ובטמפרטורת החדר, ואז רק אז מחזירים לפה של התינוק.
ילד שני – מרימים, שוטפים במים, מנגבים בחולצה ומחזירים לפה של התינוק.
ילד שלישי – מכניסים לפה שלכם, מנקים, ומחזירים לפה של התינוק, או שטובלים במיץ שהוא שותה ומחזירים לו לפה.
קניית בגדים

איך זה להיות הורים ל-3 ילדים?
ילד ראשון – מתחילים לקנות ברגע שמגלים על ההריון. עוקבים אחרי כל מבצע, מבקרים בכל חנות, בכל אתר, מזמינים בכמויות, מאחסנים אצל הסבתא, כי לא נהוג להכניס הביתה לפני הלידה, קונים הכל חדש ושוכחים שגם אנחנו צריכים בגדים. כל שובר הנחה או החלפה שמקבלים קונים משהו עבור התינוק.
ילד שני – מנסים להיכנס להריון כך שהלידה תצא באותה עונה בה הילד הראשון נולד, או שיש בן דוד או בת דודה גדולה יותר באותה עונה, ולוקחים מהם הכל. רק אם מדובר בתינוק ממין שונה קונים חדש…
ילד שלישי – לא משנה אם זו בת או בן, הם ילבשו את מה שיש בבית מהאחים הגדולים.
חופשת לידה
ילד ראשון – את לא מבינה מי בכלל המציא את המושג ‘חופשה’ בכל מה שקשור לאחרי הלידה. את לא יכולה להיפרד מהתינוק, ואת ממורמרת על כך שיש לך רק שלושה חודשים איתו בבית. רצה בין אתרים, חותמת על כל עצומה אפשרית להארכת חופשת הלידה בארץ, וממש לא רוצה לחזור לעבודה.
ילד שני – חופשה זה בטח לא כשיש לך עוד ילד בבית שחוזר להיות תינוק גם הוא, ורוצה יחס בזמן שאת מנסה להניק ובמקביל לתת לגדול את היחס שמגיע לו. את קצת יותר מתורגלת, והאמת ששלושה חודשים בבית נראים לך די והותר.
ילד שלישי – את כבר חושבת להתחיל עצומה של חופשת לידה במשך שלושה שבועות בלבד, על מנת שתוכלי לחזור מוקדם לעבודה.
כשהילד בוכה
ילד ראשון – דאגה היסטרית. נכנסים לכל פורום אפשרי, קוראים את כל הכתבות באתר נוני, מתייעצים עם כל החברות על כל דבר קטן, מפשיטים את התינוק ובודקים לו חום בכל דרך אפשרית, בכל שטות טסים לרופא לראות שהכל תקין.
ילד שני – בודקים את התינוק ברוגע (בעיקר כל מיני מקרים וסיטואציות שהיו עם הילד הראשון ולמדתם מהן), ורק אם נראה לכם שמשהו באמת לא בסדר אתם לוקחים אותו לרופא לבדיקה.
ילד שלישי – לוקחים לרופא רק אחרי שלושה ימים של חום. מבחינתכם, מקלחת קרירה ומשכך כאבים עושים יופי את העבודה.
החלפת חיתול
ילד ראשון – בודקים כל רבע שעה את החיתול, על מנת לוודא שהוא לא רטוב ושהתינוק חלילה לא התייבש. מחליפים לתינוק חיתול גם באמצע הלילה כשהוא ישן עמוק, ואפילו באמצע נסיעה, רק שלא יהיה רגע אחד עם חיתול לא נקי וחלילה תהיה שפשפת לילד.
ילד שני – מחליפים את החיתול רק כשבאמת באמת צריך, אם אתם מבינים למה הכוונה…
ילד שלישי – מחליפים חיתול כשהוא כבר מגיע לרצפה, והדבק בצדדים בקושי מחזיק.
כשהם ישנים הרבה זמן רצוף
ילד ראשון – בודקים שהוא נושם. מוודאים בפורומים השונים שזה בסדר שהוא ישן כל כך הרבה זמן ברציפות ושזה תקין. בסוף אתם נשברים ומעירים אותו.
ילד שני – משכנעים את הילד הראשון להרדם גם ונרדמים עם שניהם, או שעושים משמרות של אחד ער ואחד ישן.
ילד שלישי – שיישן עד מחר…
בין הילד הראשון, לבואו של השני, אתם למדים הרבה דברים על החיים ועל עצמכם. כאשר מגיע השלישי, אתם כבר יודעים הכל ומוכנים לכל, החרדה והפחד מפנים קצת מקום לאדישות… או שלא. איך זה אצלכם? מוזמנים לשתף אותנו בתגובות…