טיפים להכנה ללידה

טיפים להכנה ללידה

אתם בהיריון! הצלחתם!!! כבוד וכפיים סוערות לזירעון החזק והאמיץ שהצליח לחדור אל הביצית הצנועה, הענוגה ובעיקר שומרת הנגיעה. אז מה קורה עכשיו אתם שואלים, אולי אפילו קצת לחוצים? במיוחד בשבילכם, צירפתי מספר טיפים להכנה ללידה.

עכשיו מתחיל תהליך ההריון ומתחילים להתפתח. העובר ואת, מתחילים לבנות תא אחר תא, את האדם שמתהווה שם ברחם.

הכנה ללידה – טיפים חשובים

טיפים להכנה ללידה. צילום: אורלי רוזנבלט

הגוף שלך צריך כעת יותר אנרגיה זמינה, ברזל, סידן, חומצה פולית, ויטמנים ועוד דברים טובים ורבים אשר תורמים לתא הזה לגדול ולהתפתח לעובר אנושי קטן וחמוד.

  1. עוד כמה שבועות יתחילו גם הבחילות (מה לעשות זה חלק מהחבילה).
  • נסי לא להילחם באינסטינקט ההקאה, זה לא יעזור.
  • מי שיש לה חרדות מהקאות עקב טראומות ילדות, הגיע הזמן לטפל בהן, אתמול.
  • שתיית מים עם לימון או סודה יכולה לעזור אך לא תמיד, עדיף פרוסת ג’ינג’ר קטנה בבקבוק מים שלכן.
  • ארוחות קטנות כל שעתיים שלוש ימנעו בעתיד הלא כל כך רחוק גם את הצרבות העתידות להגיע, לא לכולם זה קורה.
  1. העייפות והחולשה אף הן מגיעות בשלבים הראשונים של ההיריון וחוזרים לקראת הסוף, שתיית מים מרובה בדגש על מים, יכולה מאוד לעזור ולתמוך בגוף שלנו, כמו כן שינה אפקטיבית ופעילות גופנית מתונה, תזונה מאוזנת חשובה אף היא ולא רק בשלב הזה של ההיריון.
  2. אם הפסקת לעשן לפני הכניסה להריון, מעולה! שאפו! אם לא, זה בדיוק הרגע לזרוק את הקופסה לפח הקרוב ולא רק את שלך. שתיית אלכוהול, עישון , עישון פאסיבי כן גם של עשבים למיניהם אינה תורמת לבריאותך ולבריאות העובר המתפתח ברחמך ברגעים אלו ממש (כמובן ישנם מקרים בהם נשים הרות מקבלות מרשמים לקנאביס רפואי מכל מיני סיבות רפואיות, שלא נדע…)
  3. בתקופה רגישה והורמונלית זו, כדאי שיהיו לך כמה חברות שכבר חוו את החוויה המרגשת הזו, או לפחות כאלו שנמצאות בשיא החוויה, ניתן גם למצוא ברשת קבוצות ופורטלים לתמיכה ושיתוף.
  4. בכל כמה שבועות את ניגשת לעשות בדיקות אצל הרופא שלך ואחות מעקב הריון, אחת הבדיקות הראשונות היא בשבוע 8 לוודא כי יש דופק לעובר, הבדיקה הכי מרגשת בהיריון ובכל היריון!!! ישנן בדיקות הדורשות הכנה מראש, כגון: העמסת סוכר (מתבצעת בין שבוע 24 לשבוע 28) הידוע לשמצה וכגורמת להרגשות בלתי נעימות בעליל, כדאי לבוא לבדיקה עם מבוגר אחראי רגיש ובעל סבלנות וכושר טיפול והכלה, כמו כן, מומלץ להצטייד בלימון, ג’ינג’ר ובקבוק מים, פרוסה עם מה שאת הכי אוהבת לאכול ולא שוקולד או דברים מתוקים אחרים, בהצלחה ובשורות טובות ומופחתות סוכר.אחרי הבדיקה הזו תעברי עוד כמה בדיקות אולטרסאונד אצל הרופא המטפל או מומחה אחר לבחירתך.
  5. שבוע 20, זה הזמן המעולה לבחון את האפשרויות של הקורסים להכנה ללידה, יש אפשרות לקורס הכנה ללידה אישי או בקבוצה עם עוד זוגות או נשים בלבד (מתאים לנשים יחידניות), לבחון את התכנים המועברים בקורסים, האם מתייחסים אך ורק לסוג מסוים של לידה, האם התכנים מתאימים רק ללידה או יש אינפורמציה גם לאחרי לידה, כמו כן לבדוק את האופציה לצרף תומכת לידה (דולה) ללידה שלך. כיום קופות החולים והביטוחים הפרטיים משתתפים בהוצאות עבור קורס הכנה ללידה ושירותי דולה.
  6. זה גם זמן מצוין להתחיל לבדוק את הרכישות שעליכם לעשות לקראת הלידה, להכין רשימת מתנות מדויקות, רשימת מוזמנים לאירוע, לתכנן את חופשת הלידה ולהחליט האם גם הבן/בת הזוג יהיו חלק מחופשת הלידה.

הדבר הכי חשוב הוא להבין כי הכנה ללידה היא הרבה מעבר לאותם השעות של הלידה בחדר לידה וההתמודדות עם הצירים. מדובר גם בהכנת הסביבה הבריאה והבטיחותית לקראת הלידה של התינוק, הכנת הגוף לקראת ההנקה, בילוי זמן איכות זוגי וגם זמן עם עצמך, לנהל שיחת ציפיות עם הבן/בת זוג/אמא ועם עצמך אודות נושאים חשובים כגון: התפקיד שלהם במהלך הלידה, הביקורים, חינוך, בחינת מקום מגורים, עבודה, כללים חדשים אחרי הלידה, מי קם בלילה להחליף וכדומה. חשוב לתת מקום גם לחצי השני בהיריון ובלידה, ולזכור שבעצם את חווה את ההיריון, אך את האתגרים שמלווים אותך חווים גם הסובבים אותך. הכנה ללידה טובה ונכונה היא הכנה לקראת לידה והורות.

נכתב ע”י קרן איזראלוב, מדריכת הכנה ללידה, דולה ומלווה בהורות ראשונית בעברית וברוסית.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!