הריון ראשון

הריון ראשון – כל מה שמצפה לך ב-40 השבועות הבאים

כל אישה חווה את תקופת ההריון אחרת, כל אחת עוברת אותו בצורה שונה, בטח ובטח אם מדובר על הריון ראשון. יש את אלה שסובלות מהקאות ובחילות מההתחלה ועד הסוף, יש את אלה שבכלל לא מרגישות שהן בהריון עד הלידה. יש את אלה שעולות המון במשקל, ויש את אלה שמרחפות להן בשמחה ובאושר מתחילת ההריון ועד תומו, עם עוד חצי קילו שהעלו בקושי.

כך או כך, אצל כל אחת החוויה היא אחרת לגמרי. אבל רוב הנשים, או לפחות הממוצע, יסבול או יחווה את אותן תופעות לוואי או קטעים המוכרים רק לאישה ההריונית. מי שלא חווה הריון לא יבין זאת, וכל אחת שתקרא על התופעות האלה תיזכר בחיוך, גם אם היא ממש סבלה באותו רגע שזה קרה, כי לא להאמין אבל הגוף שוכח. שניה אחרי שהתינוק בחוץ, לגוף שלנו יש את היכולת הנפלאה לשכוח שהוא עכשיו סחב תינוק במשך 9 חודשים שלמים, ולמוח שלנו יש את היכולת הנפלאה, או הנוראה תלוי איך מסתכלים על זה, לגרום לנו לרצות עוד תינוק למרות כל מה שעברנו בהריון הראשון.

 

תופעות שתכירי תוך כדי הריון ראשון

  • הצורך העז ללכת לשירותים. גם אם הרגע היית שם. גם אם לא שתית כלום. גם אם תצא לך טיפה וחצי. זה נכון אפילו בשבועות הראשונים, עוד לפני שהתינוק מניח את הרגל שלו בנוחות ומתחיל לבעוט לך בשלפוחית באופן קבוע. יש רגעים, במיוחד בלילה, שהיית מוכנה פשוט ללכת לישון על האסלה, וכשהוא יוולד יהיו רגעים במיוחד בלילה, שתירדמי על האסלה… ממש כך.
  • הריון ראשון

    הריון ראשון

    הצורך העז להקיא. פתאום סתם ככה. גל של בחילה מריח כלשהו או אוכל, או סתם ככה פתאום ללא שום סיבה אמיתית. אפילו את הבושם האהוב עלייך, לא תוכלי להריח. לפעמים זה נשאר אפילו אחרי ההריון.

  • הקטע הזה שלא קמים עבורך באוטובוס או ברכבת. זה לא שאת קטנה או נראה כלפי חוץ שסתם אכלת בצהריים יותר מהרגיל. את עולה לאוטובוס ובקושי נושמת, ופתאום כולם מאוד מרוכזים בעיתון, במכשיר הסלולרי או ישנים. זהו אחד הרגעים שלא נעים להיזכר בהם בהריון!
  • התנועות הראשונות. הגלים העדינים האלה בבטן התחתונה, כשאת לא בטוחה אם זו תנועה של העובר או שיש לך גזים מארוחת הצהריים…
  • התזוזות. גם אם זה בשלב כלשהו כואב או מציק, תודי שזה סופר מגניב להיות סוג של ‘הנוסע השמיני’ למשך כמה חודשים, כשייצור חי ונושם זז לך בבטן. כן, זה קצת מביך כשהוא מתגלגל הצידה וכל הבטן זזה ימינה ונתקעת שם לרגע, כשאת באמצע פגישה או כשפתאום יש מרפק שנדחף החוצה במקום ציבורי, אבל בגדול זה מגניב. בעיקר אחרי ביס שוקולד.
  • החשקים המוזרים. סנדוויץ’ עם טונה, ואז שוקולד מריר, ואז שוקולד חלב, ואז המבורגר כפול עם תוספות וצ’יפס מוגדל, או אולי בכלל מקרוני עם רוטב עגבניות?! או רוטב פטריות ושמנת?! או בכלל פיצה?! ואחרי זה שוקולד כמובן וזהו. רגע, אולי אחר כך מלפפון חמוץ לקינוח.
  • לעמוד מול המקרר באמצע הלילה ולהכין כריך. קורה.
  • שינה על הגב. אם את לא רגילה לישון על הגב, ככל הנראה את תצטרכי להתרגל, לא כל כך תהיה לך ברירה.
  • להתעורר בוקר אחד, להסתכל למטה, ופתאום לגלות בטן! היא כאילו גדלה בין לילה והופ! פתאום יצאה החוצה!
  • להתעורר בבוקר בהיר אחד, להסתכל למטה ולא לראות את אצבעות הרגליים שלך. אחרי כמה שבועות לתהות אם אי פעם באמת היו לך אצבעות בכפות הרגליים, או כפות רגליים בכלל, כי את רואה אותם רק כשאת שוכבת, ומרימה אותן. גם אז הן כל כך נפוחות, שאין מצב שהן שלך.
  • ללכת לאירוע משפחתי או לחתונה של חברים עם כפכפי אצבע, כי אף נעל לא עולה לך על כף הרגל.
  • להתחיל להגיד משפט ו… להתקע באמצע. כל כל התאים נמחקו ואין לך מושג על מה את מדברת ומה רצית להגיד. וכן, יש גם את החלק של טפשת ההריון, שכמובן לא הוכחה מדעית אך אני יכולה להעיד שהיא קיימת.
  • הגירודים המעצבנים כשהבטן נמתחת!!! כדאי שתדעי, נשים בהריון לא מלטפות את הבטן שלהן. הן מגרדות בצורה אלגנטית! למען ההגינות אוסיף, כי קיימות עוד תופעות עור במהלך הריון.
  • העובדה שבאמת מצפים מאישה הריונית, עזבו בהתחלה זה מילא, אבל לקראת סוף ההריון, לעשות פיפי לתוך כוס. ועוד מבקשים שתן אמצעי. כל בדיקה זה סוג של מבצע צבאי.
  • לאכול מלפפון, לשתות כוס חלב וללעוס קרח, רק כי יש מצב שהם יעבירו את הצרבת הנוראית הזו.

חלק המתופעות שתתוודעי אליהן במהלך הריון ראשון מעצבנות, וחלק מצחיקות. אבל מה שבטוח, את כולן נשכח מתישהו, ונעשה עוד ילד. לפחות בהריון הבא, את תדעי למה לצפות, למרות שאני די בטוחה שלטבע חוקים משלו, וההריונות שלאחר מכן יהיו שונים לגמרי מההריון הראשון.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!