השפעת פרסומות על ילדים

השפעת פרסומות על חיי ילדנו

הדיון סביב מיניות הוא דיון עתיק יומין, שלא יורד מסדר היום לרגע. תמיד נתווכח אם זה חשוף מדי או בוטה מדי, אם זה מיותר או לא, ואם המסר המיני היה דרוש פה בכלל. לעיתים, הוא שם בשביל ליצור ולייצר פרובוקציה בכוונה, ולעיתים מי שהוסיף אותו לטקסט חושב שהוא פשוט שנון. כך או כך, בלבוש, במסרים, בשירים, במילים, בהתנהגות… הכל סביבנו מיני ובוטה, וגם מהפרסומות זה לא חומק.

אני מוצאת את עצמי יושבת ורואה פרסומת אחר פרסומת, והאמינו לי, אם הן היו ללא דיבורים או כיתוב, לא הייתי יודעת למה הפרסומת. לפעמים גם עם הכיתוב והדיבור, אני לא לא לגמרי בטוחה. איך אישה בבגד ים קשורה למכונית? איך זוג מתנשק שייך לסלון חדש? ואיך, איך טקסטים מיניים קשורים ליוגורט חדש שיצא למדפים לאחרונה?!

הרשת רעשה וגעשה על הפרסומת הגאונית של היוגורט הנפלא, שהחליט לפרסם את עצמו בדרך מאוד, איך נאמר, יצירתית ובוטה, ומאוד מאוד מינית. הפרסומת כללה שליחת הודעות בסגנון “ערה?” ללקוחות אותו היוגורט, ולאחר מכן SMS עם המשפט “פתחי את הדלת…?” או “מחכה לך פינוק מיוחד הלילה”, ועוד שלל פנינים בסגנון הזה. אין פה מקום לטעות. מדובר במסרים בעלי אופי מיני, עם רמזים מאוד עבים. האמת היא שלא צריך פה רמז, אלא היה אפשר לכתוב בישירות מה הם מנסים לומר. זה כל כל מפורש שאין פה מקום להניח שהתכוונו למשהו אחר.

האמנם היוגורט באמת טעים אבל מפתה? האם יוגורט הוא דבר מיני? משמש כמוצר לבילוי לילי? ואיך זה בדיוק קשור? אז זהו, שזה לא. זה רדוד, מבזה, מטופש, ולא קשור למוצר הצריכה אותו הם מנסים לפרסם. עכשיו שסיימתי להסביר מדוע הפרסומת הזו כל כך עצבנה אותי, ואפילו הגעילה אותי במעט, אסביר איך זה נוגע לילדים שלנו ולחינוך שלהם.

 

 

השפעת פרסומות על הילדים

הכל עובר אליהם. הם דור חכם ואינטליגנטי. גם אם אנחנו בטוחים שאנחנו מצליחים להסתיר מהם דברים, אנחנו לא. הם חשופים למדיה הרבה יותר מאיתנו, רואים ושומעים את הפרסומות ואת השיחות, וכמובן גם את חצאי השיחות שלנו גם אם לא דיברנו או הראינו להם ישירות.

השפעת פרסומות על ילדים

השפעת פרסומות על ילדים

את הפרסומת של היוגורט הם בטוח ראו. גם אם לא הבינו את המסרים, הם קלטו שיש פה משהו שהוא מעבר לשאלה תמימה של “ערה?”, שמטרתה היא לדעת אם אותה לקוחה ערה כרגע. בנוסף, לחלקם, אם לא לרובם, יש כבר טלפונים ניידים והם שולחים ומקבלים הודעות. אם אין להם, אז לחברים שלהם יש, ותכף גם להם יהיה. לאחר פרסומת כזו, מה אתם מצפים שהילדים שלנו יכתבו זה לזו? אילו הודעות ישלחו האחד לשני, אחרי הדוגמאות שהם קיבלו להודעות לגיטימיות בטלוויזיה?

כשהילדה הקטנה שלכם תקבל הודעה בסגנון של “ערה?” או “מוכנה לבילוי לילי?”, גם אם מדובר לכאורה במשהו תמים, אתכם זה פחות יצחיק. יותר נכון, זה לא יצחיק אתכם בכלל. אבל למה שלא יהיה כך בעצם?! הרי אתם גיחכתם מהפרסומת, ואולי אף שיתפתם איתה פעולה בתור לקוחות ורכשתם את המוצר. בכך, לימדתם אותם שמסרים מיניים בתקשורת, בוטים יותר או בוטים פחות, הם בסדר ולגיטימיים.

אני חטפתי בחילה מהפרסומת. האמת, גם מהיוגורט הספציפי הזה ירד לי לגמרי. בכל פעם שאני פותחת את המקרר, ואני רואה אותו שוכב שם, עוד טרם חשיפתי לפרסומת, עולה לי קונוטציה מינית שמוציאה לי את כל החשק מאכילת אותו יוגורט. בטח שלא ארצה שילדיי יראו אותי אוכלת אותו, ויקשרו אותי אליו ולפרסומת המדוברת.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!