חינוך ילדים לסובלנות מתחילה בך!

חינוך לסבלנות אצל ילדים

‘סבלנות סבלנות לא קונים בשום חנות!’, ‘סבלנות בטעם תות!’ – אלו שני משפטי המפתח אצלנו בבית, כדרך חינוך לסבלנות. תמיד כשהילדים מאבדים את הסבלנות על משהו או מתחילים להתבכיין סתם כי אין להם כח או חשק לחכות אז אני אומרת להם את המשפטים האלה, יותר נכון מתחילה לומר אותם… והם כבר משלימים את המשפט אוטומטית. לרוב, זה עוזר. לכמה דקות.

אני כבר הבנתי מזמן שאם אני רוצה שהילדים יפנימו משהו, וישנו את ההתנהגות בהתאם, אני צריכה לעשות שני דברים. האחד הוא להתמיד, וזה מה שאני עושה עם המשפטים הללו. השני הוא להוות דוגמה אישית. כאמור, חינוך טוב מתחיל מהבית, ואני ממש לא יכולה לדרוש מהילדים שלי משהו שאני לא עומדת בו. נאה דורש נאה מקיים, הלא כך?!

חינוך ילדים לסובלנות מתחילה בך!

חינוך ילדים לסובלנות מתחילה בך!

אך, מה לעשות שלא תמיד זה עובד? למי יש כח להיות סבלנית בבוקר?! או לאחר יום עבודה ארוך ומפרך? אבל רגע רגע, איך אני יכולה לומר לילדים שוב ושוב להתאזר בסבלנות, אם בשנייה שאני קצת עייפה או עצבנית אני כבר לא כל כך סבלנית בעצמי?! זו בדיוק הדוגמה האישית שהתכוונתי אליה. אם אנחנו רוצים שהם יתאזרו בסבלנות, אז אנחנו חייבים להראות להם שגם אנחנו יודעים ויכולים להתאזר בסבלנות. גם אם זה מאוד קשה לנו. הרי, כולנו אנשים, וזו ההזדמנות הכי טובה שלנו לגדל אותם להיות אנשים בוגרים וסבלניים.

 

חינוך לסבלנות מגיל צעיר

להלן כמה דוגמאות מחיי היומיום שלנו, בהן אנחנו יכולים להשתמש על מנת ללמד את הילדים שלנו להתאזר בסבלנות:

  1. הלחץ של הבוקר. נכון, אתם ממהרים לעבודה, ונכון שדווקא עכשיו היא לא רוצה ללבוש את מה שהוצאתם כבר מהארון והוא בדיוק בוכה, והכל בבלגן היסטרי. נשמו. הרי לצעוק ‘יאללה יאללה’ ולמהר את כולם, לא יעזור לאף אחד ולא באמת יזרז את ההתארגנות שלהם. זכרו, הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שתאחרו. זה עדיף על כל דבר אחר. אם אתם רוצים לא לאחר להבא, קומו קצת יותר מוקדם, העירו את הילדים בשירה או בחיוכים, והשתדלו לא לריב על-הבוקר על כלום. ראו איזה פלא, הכל מסתדר, והכל רגוע יותר.
  2. אתם חוזרים מיום עבודה ארוך ומעייף, היישר לאיסוף הילדים מהגנים. הם טעונים מיום שלם בגן ורק רוצים לפרוק. לעתים זה יוצר פיצוץ. השתדלו לשתות רגע משהו קר או קפה, והתאפסו על עצמכם לפני שאתם אוספים אותם. אולי כדאי לקחת אותם לאכול גלידה או לשחק קצת בגן השעשועים ישר אחרי הגן, על מנת לפרוק אנרגיות ולקבל עוד כמה דקות של שקט לעצמכם.
  3. עצבניים בבית? עסוקים וטרודים? תנו להם לראות סרט! זה בסדר לשים אותם אל מול מסך הטלוויזיה אחת לכמה זמן כפתרון ליצירת זמן לעיסוקים שתכננתם בבית. כך תצליחו להשלים את המשימות שלכם. זה טוב ויפה, כל עוד אתם מבטיחים לעצמכם שכאשר יגמר הסרט, אתם איתם חזרה.
  4. שבו לאכול עם הילדים ארוחת ערב. הכריחו את עצמכם לעצור את הכל באותו רגע, להכין אוכל, ולשבת איתם לשולחן גם אם אתם לא אוכלים. חצי השעה הרגועה הזו ביחד כמשפחה, תעשה טוב לכולם.
  5. המציאו משחק לערב שכל אחד מספר בתורו משהו טוב שעבר עליו במהלך היום, ומשהו פחות טוב שהיה באותו היום. ציינו שכולם צריכים להקשיב למי שמדבר בתורו. כך גם תעבירו את הזמן בכיף, וגם תשמעו מה עבר על כל אחד בניחותא וברוגע.
  6. הקשיבו להם. גם אם אתם טרודים, כועסים, או עמוסים, ובעיקר אם אתם בנייד… אם הם רוצים לומר לכם משהו, עצרו לרגע את מה שאתם עושים, ופשוט הקשיבו להם.

חינוך לסבלנות אצל הילדים, מתחיל בכם.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!