רק במהלך ההריון שלי גיליתי את חליטות התה ואת הדבר הנפלא הזה שנקרא חליטת עלי פטל. אנחנו הנשים כל הזמן מתעסקות באוכל ותזונה – מה משמין, מה בריא, מה כדאי לנו לאכול ומה אפשר רק פעם בכמה זמן. כשאנחנו בהריון זה נהיה עוד יותר גרוע, כל ההתעסקות הזו באוכל היא סאגה של ממש.
במהלך הריון לא הכל מותר, ומה שאחנו אוהבות הכי הרבה לרוב אסור. מעבר למה טעים ומה לא, מה מומלץ יותר ומה מומלץ פחות, ישנם דברים שלא כדאי להכניס בכלל לגוף בזמן ההריון, אפילו כאלה שלא חשבנו עליהם. לדוגמא קפאין. הוא לא אסור בהריון, אבל הוא מאוד לא מומלץ להריוניות.
נשים רבות נמנעות ממשקאות דיאטטיים ומקפה, אבל לא תמיד מודעות לכך שגם בתה יש קפאין. לכן גם לא כל סוגי התה מומלצים בהריון. עכשיו אתן בטח נאנחות: “הנה עוד משהו שלקחו לי ועכשיו גם תה אני לא יכולה לשתות בהריון”. אז מה כן? מי יכולה תשעה חודשים שלמים לשתות רק מים?!
חליטות תה שאתן מכינות בבית מצמחים שמותרים בהריון זה מותר ואפילו רצוי. מעבר לכך שזה יגרום לכן להרגיש טוב, ישנן חליטות כמו חליטת עלי פטל, שאף יעזרו לכן לעבור את הלידה בקלות. החליטות שמכילות צמחי מרפא למיניהם עוזרות לכל מיני תסמינים ותופעות לוואי בהריון כמו בחילות, הקאות, חולשה ואפילו טחורים. אחרי כל ההגבלות שיש במהלך ההריון, זו נקודת אור של ממש, עוד משהו שאת יכולה לשתות בבית הקפה או בכלל.
להלן רשימה חלקית של צמחים המותרים בהריון. בכל מקרה, לפני השימוש יש להיוועץ עם מומחה לצמחי מרפא או עם רוקח, כדי להיות ב-100% בטוחה שאין לך כל מניעה לשתות חליטה מן הצמחים הבאים:

חליטת תה עלי פטל בהריון
אכינציאה (לא בשליש הראשון ולא למישהי שיש לה היסטוריה של הפלות).
חמוציות.
תרזה.
כורכום.
פסיפלורה.
קמומיל.
שומר.
תה ירוק (עדיף כמה שפחות, כי מכיל קפאין).
נענע – לא מנטה.
לימונית.
חליטת עלי פטל אדום הן משהו מוכר שנשים רבות נוהגות להכין ממנו חליטות כחלק מההכנה ללידה. העלים של הפטל האדום הם עלים שעשירים מאוד בסידן, מגנזיום וברזל אשר מאוד טובים לגוף בכלל ובהריון בפרט. כמו כן, הם עוזרים למנוע זיהומים וטחורים. הם מכילים חומר בשם פראג’רין שמכווץ ומרפה את הרחם ובכך מחזק את שריריו לקראת הלידה. הכיווץ וההרפיה גורמים לאישון של טונוס שריר הרחם לכיווץ אפקטיבי – כלומר, הצירים יהיו יותר אפקטיביים והכיווצים, כלומר הצירים, יהיו מועילים ללידה עצמה. זה לא אומר שהצירים יכאבו פחות, זה רק אומר שהם יהיו יותר מועילים.
את חליטת עלי הפטל האדום מומלץ להתחיל לשתות כבר בשליש השני של ההריון ולהיות מודעת באופן מתמיד לתגובות הרחם. אם השתייה של החליטה גורמת ליותר מדי התכווצויות או להתכווצויות תכופות וכואבות, אז יש להפסיק לשתות. לאחר שבוע הריון 35 יש להקפיד על שתיית החליטה באופן קבוע, וגם מומלץ להמשיך לשתות לאחר הלידה חליטת עלי פטל. אותן התכווצויות שעזרו לך לקראת הלידה, יעזרו לך הפעם בהתכווצות הרחם ויסייעו לו לחזור לגודלו המקורי.
מינון מקובל של חליטת עלי פטל
מתחילים בכפית אחת של עלים על כוס אחת של מים, החל משבוע 35 להריון. בשבוע 36 אפשר לעלות לשתי כפיות חליטה על שתי כוסות מים. משבוע 37 ועד ללידה, יש לעלות למינון של שלוש כפיות חליטת עלים על שלוש כוסות מים ולהמשיך במינון הזה עד ללידה עצמה (אפשר גם לשתות במהלך הלידה תה שהכנתן מראש).
איך מכינים חליטת עלי פטל?
חשוב מאוד לשים לב שיש לכן פטל אדום, מכיוון שפטל אחר, כמו לדוגמא פטל שחור, עלול לגרום ללידה מוקדמת. את העלים קונים בבית טבע, רצוי עלים יבשים ולא תה מוכן ארוז באריזה. אפשר לשלב עם עוד צמחים (מומלץ להתייעץ עם הרוקח בבית הטבע). מכינים את החליטה בצורה הבאה: כפית של עלים על כוס מים רותחים. ממתינים עשר דקות, מסננים היטב ושותים. אפשר לדלל ואפשר להמתיק. יש לשתות כמה שיותר רחוק מזמן הארוחה. אפשרות נוספת היא לרכוש את התמצית של עלי הפטל האשון (טינקטורה), שאותה ניתן לקחת בטיפות ישירות לפה או לטפטף לכוס מים ולשתות.
לרוויה!