יש הרבה בלבול בכל הנושא של ירידה במשקל לנשים מניקות. אנשים מאמינים שאת משילה מעצמך קילוגרמים בקלות אם את מניקה. אחרים חושבים שזה מאוד קשה לחזור לגוף שלך מלפני הלידה כשאת מניקה. אף אחד מן הצדדים אינו בדיוק צודק.
אכן, הנקה שורפת קלוריות, למען הדיוק, בערך 850 קלוריות ביום. אך ירידה במשקל במהלך התקופה שאת מניקה אינה דבר פשוט, כי ההנקה גורמת לאמא להיות רעבה יותר. אמהות רעבות ועייפות, נוטות לספק את התשוקה שלהן לאוכל בעזרת פחמימות נגישות, וזה לא כל כך פשוט לרדת במשקל כשאת אוכלת מה שהכי נגיש לך. הרבה פעמים, כאשר למבוגרים חסרות שעות שינה, הם מפצים על זה בדרך כלל בצריכה מוגברת של אקסטרא פחמימות.
אל תלחיצי את עצמך סתם לאחר הלידה

ירידה במשקל עם חטיפי פירות
מצטערים לבשר לך, אבל את לא תצליחי להיכנס לג’ינס מלפני ההריון ישר לאחר הלידה. כל הניסיונות שלך לנסות ללבוש אותם רק יעודדו אותך פחות לרדת במשקל ולחזור לגזרה של טרום הלידה. אין מה לעשות, כדי ללדת תינוק, כל הגוף צריך להתרחב, הירכיים מתרחבים והחזה גדל משמעותית. לקח 9 חודשים טובים כדי להעלות את כל המשקל הזה ולהתרחב כל כך, אז לפחות תני לעצמך את אותו פרק זמן כדי לחזור למשקל המקורי ולהשיל מעלייך את המשקל העודף.
פשוט התעלמי מהמשקל העודף בשבועיים הראשונים שלאחר הלידה. בכנות, השבועיים הראשונים שאחרי הלידה יכולים להיות סיוט לא קטן, זה סוג של טירונות שאת עוברת עם התינוק שלך. בזמן הזה עדיף שתתרכזי רק בתינוק ולא בדיאטה או במחשבות על המשקל שלך. למען האמת, כדאי שתמתיני לפחות 6 שבועות מינימום, אם לא יותר, לפני שבכלל תנסי באופן פעיל להוריד במשקל. ששת השבועות הללו הם סוג תקופת התאקלמות בשבילך. זה הזמן שלוקח בערך לתינוק להתרגל לעולם החיצון, שמחוץ לרחם. זו גם תקופת הזמן שתיקח לשניכם, לך ולתינוק, להבין את התלות שלכם בהנקה, במידה ובחרת להניק. מה שבטוח הוא שזה לא הזמן הכי טוב להסחות דעת של דיאטה או של תכנית אימונים נוקשה
מצאי תחליפים לחטיפים
תחשבי שניה לפני שאת לוקחת איזה חטיף. במקום לקחת איזו שקית של חטיף מלוח, נסי להכין לעצמך קצת פופקורן. במקום להכין קערת דגנים, הכיני לעצמך קערת דייסת שיבולת שועל. דייסת שיבולת שועל יכולה להיות אחלה ארוחת בוקר לאמא מניקה שרוצה לרדת במשקל. היא תשאיר אותך שבעה לאורך זמן יחד עם רמת אינסולין יציבה בדם. בנוסף, ירקות שמכילים עמילן, כמו בטטות או תפוחי אדמה אפויים, יכולים לספק את הכמיהה שלך לפחממות. אורז יכול להיות תוספת מעולה לארוחה בצורות שונות.
תכיני את עצמך להצלחה
קצת הכנה מראש, של יום אחד מראש, יכולה לעזור לך להשאר על המסלול הנכון בימים שלאחריו. חתכי ירקות ופירות מראש ושימי במקרר. בשלי ארוחות בריאות והקפיאי אותן לשימוש מאוחר יותר, כך שיהיה נוח להפשיר במיקרוגל בקלות. הרעיון הוא שיהיה לך מגוון של אפשרויות בהישג יד, כל מיני חטיפי בריאות טעימים חתוכים מראש מוכנים לאכילה, בארון או במקרר, כאלו שאת יכולה לאכול במקום עוגיות או מתוקים.
אכלי ארוחות קטנות לעיתים קרובות
אם אישה מחכה הרבה מידי זמן בין הארוחות שלה, תהיה לכך השפעה הורמונלית וזה ישפיע על ייצור החלב שלה. הגוף של האישה יתחיל להשתמש ב”משאבים” מהרזרבות של הגוף, שיקטינו את ייצור האינסולין וישפיעו על ההורמונים בגוף, בהם הורמון הפרולקטין, שאחראי על ייצור החלב אצל האם.
הרי כאשר את מרגישה שאת גוועת ברעב, קיים סיכוי שתאכלי משהו שאת יודעת שלא הכי כדאי לך לאכול. במקום זה, עדיף שתאכלי דברים יותר קטנים ותפזרי את סך הקלוריות שאת צורכת על פני 6 מיני-ארוחות במהלך כל היום, במקום על 3 ארוחות מלאות.
קצצי בקלוריות – אך לא יותר מידי
זה בטוח לחלוטין לעשות דיאטה בזמן שאת מניקה, כל עוד כמות הקלוריות הכללית שאת צורכת לא יורדת מתחת ל-1,800 קלוריות ביום ואת מקפידה לאכול מגוון רחב של אוכל מזין.
התאימי את האימון למצב
חכי בין 6 ל-8 שבועות לפני שאת מתחילה משטר אימונים רציני להורדה במשקל. אם את מתכננת אימוני כושר מאומצים במיוחד, אכלי פחמימות בריאות כחצי שעה לפני תחילת האימון. אכילת ירקות עמילניים, כמו חצי תפוח אדמה אפוי, לפני אימון ריצה תעזור לך למנוע ירידה בכמות החלב שלך.
התמידי באימוני הכושר
כל אחד יורד במשקל בדרך אחרת ובקצב אחר, אז אין לך מה להתבאס אם הירידה שלך במשקל איטית מאשר כל האמהות המפורסמות שאת רואה בטלוויזיה. בתכנית דיאטה מאוזנת, אמהות מניקות יורדות כ-450 גרם בשבוע. הקטע המגניב בעניין הוא שאת יכולה להכין לך תוכנית דיאטה מותאמת אישית ומתי שאת רוצה את יכולה לקצץ יותר בקלוריות או לעשות יותר תרגילי כושר. כל עוד תצרכי פחות קילוגרמים מאשר את מורידה, את תצליחי להתמיד בדיאטה. אם את בכל זאת רוצה לאכול את האוכל שאת אוהבת, את יכולה פשוט לאחר מכן לעשות עוד הליכה נוספת יחד עם התינוק…