לאפות עם הילדים

אפייה עם ילדים

אחת הפעילויות האהובות עליי היא אפייה עם ילדים. אני אוהבת לאפות בכלל, אבל לאפות עם הילדים זו חוויה אחרת. מעבר לעוגיות הטעימות שהן התוצר של הפעילות הכייפית הזו, אני מלמדת אותם לא מעט באפייה משותפת ואנחנו נהנים מכל רגע. אפיית עוגיות היא אחת הפעילויות האהובות גם על הילדים שלי, ואנחנו מקדישים לה לא מעט שבתות בבוקר ואז רק מחפשים למי לחלק את כל העוגיות.

אפייה עם ילדים היא קודם כל זמן משפחתי. זמן שלי עם הילדים, בו אנחנו מפנים את המבטח, מפשילים שרוולים ובוחרים איזו עוגייה הכי הכי בא לנו עכשיו(שקולד, ברור). אחרי שהחלטנו על סוג העוגייה אני מתחילה להפעיל אותם, אומרת להם מה המוצרים שאנחנו צריכים והם מביאים מהארונות. על הדרך, הם גם לומדים כמויות ומספרים וגם יודעים למה משמש כל כלי ואיפה אפשר למצוא כל מוצר.

 

לאפות עם הילדים – מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס

ברגע שיש לנו את כל החומרים מוכנים מבעוד מועד, אני והילדים עובדים במדויק לפי ההוראות (אפייה, למקרה שלא ידעתם, היא סוג של מדע). כשאני מסבירה להם מהו השלב הבא, הם עושים תורות. הוא שופך את הקמח, היא שוברת פנימה את הביצה, ואז סופרים ערבובים וכך הלאה… ואז מגיע החלק הכמעט הכי כייפי בהכנת עוגיות – הכנת הצורות. תוך כדי ההכנה, בין אם זה ליצור עיגולים או לרדד את הבצק ולקרוץ עוגיות, אני נותנת להם יד חופשית.

הם מכינים לפי הגודל והצורה שהם רוצים ואני לא מפריעה להם. אני כן מסבירה למה לא כדאי יותר מדי שוקולד על גבי העוגייה(שהשוקולד לא יישרף), או שאולי כדאי לרדד את הבצק פחות דק (אחרת יידבק לשולחן, ולא נצליח לקרוץ צורה). באופן כללי, אני נותנת להם להנות מהכנת העוגיות, לתת לדמיון שלהם להשתולל וליצור צורות של עוגיות מיוחדות כיד הדמיון.

לאפות עם הילדים

לאפות עם הילדים צילום: מור יעקובינסקי כץ

השלב הבא הוא טעימת הבצק ובדיקת השוקולד. הרי לא נשים בעוגיות סתם כך שוקולד, בלי לוודא קודם שהוא טעים במיוחד, ונלקק אותו מכל הכלים לפני ששוטפים אותם. משום מה, החלק ה”כייפי” של שטיפת הכלים נשאר תמיד עבורי.

הכנסת העוגיות לתנור הוא שלב לא פחות חשוב בכל התהליך – זהו השלב בו אני מסבירה להם את החשיבות של הזמן הנכון, הטמפרטורה הנכונה, וזו גם בדיקת הסבלנות הכי הכי קשה עבורם, כאשר הריח הממכר של העוגיות מתפשט בבית. לאחר מכן, יש את השלב שבו מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו. אצלינו הן לרוב לא עוברות את שלב המגש.

אם כבר אנחנו אופים עוגיות, חשוב לי מאוד שהן תהיינה קצת יותר בריאות. ולא, אני לא חייבת להחליף את כל החומרים לתחליפים בריאותיים כאלה או אחרים ולאפות ללא חמאה או סוכר. באמת שגם לא כל כך נורא בעיניי שיאכלו מדי פעם עוגיות מלאות סוכר ושוקולד, אבל אם אפשר להחליף חלק מהחומרים אני עושה זאת.

לזמן איכות והנאה עם הילדים, צירפתי מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס הכי טעימות בעולם, עם הצעה לתחליפים קצת יותר בריאים לך ולילדים. מובטח לכם זמן איכות נהדר וכיף בהכנה ולא פחות באכילה שלהן.

חומרים

  • 2 כוסות ורבע קמח.
  • 220 גרם מחמאה רכה.
  • 3/4 כוס סוכר לבן.
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה דחוס.
  • 2 ביצים.
  • כפית תמצית וניל.
  • שוקולד צ’יפס. אפשר לקנות בנטיפים בשקית שוקולד לבן, חלב ומריר ואפשר גם לקנות שוקולד רגיל ולחתוך אותו.

כלים

  • קערה גדולה.
  • כף עץ.
  • נייר אפייה.
  • כוס מדידה או כוס רגילה.
  • כפית.

האפייה

  1. מחממים את התנור ל160 מעלות.
  2. מוציאים את החמאה מהמקרר לפני שמתחילים להכין את העוגיות וכך היא תספיק להתרכך.
  3. מערבבים בקערה גדולה את  הקמח ואת שני סוגי הסוכר.
  4. שוברים את הביצים אחת אחת לתוך כוס ומהכוס לתוך הקערה (כל ביצה בנפרד) ומערבבים היטב עם החומרים היבשים.
  5. כאשר החמאה מספיק רכה, חותכים אותה לחתיכות נוחות ומערבבים אותה עם החומרים היבשים ליצירת עיגולים.
  6. יוצרים עיגולים, משטחים אותם על גביי נייר האפייה ואז מטמיעים בהן את הנטיפים או חתיכות השוקולד.
  7. מכניסים לתנור ואופים 12 דקות בדיוק. גם אם העוגיות נראות מעט רכות, מוציאים מהתנור (מומלץ לבדוק אחרי 10 דקות, כדי לראות שהעוגיות לא אפויות מדי. כל תנור זה משהו אחר), מצננים ומעבירים לצלחת הגשה.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!