את מי לקחת איתך לחדר הלידה

להחליט את מי לקחת איתך לחדר הלידה?

אחת ההתלבטויות הכי גדולות לפני הלידה היא את מי לקחת איתך לחדר הלידה. אני אישית חושבת שהכי כדאי לקחת אישה שקרובה אלייך ושכבר עברה את הלידה בעצמה אבל זו הדעה האישית שלי. בשורה התחתונה, כל אישה צריכה להחליט בעצמה מי יהיה איתה ברגע האינטימי והמרגש. אם היא רוצה את בעלה או חברה, דולה או לבד – זו החלטה שלה. אסור להגיע למצב בו לאישה העתידה ללדת לא נעים, או שהיא מרגישה לחוצה ומאפשרת למישהו, שלא נוח לה איתו ב-100%, להיות איתה בלידה.

לפני שאתן מחליטות את מי לקחת איתכן לחדר הלידה, כדאי שתבינו שאין צורך להתחשב במי תפגעו כאשר תגבשו את ההחלטה הזו. זכרו שאתן מרכז העניינים פה, ואין צורך להתחשב ברגשות של כולם, מה שעתיד חלילה לגרום לכן לחוסר נעימות ואף לסבל במהלך הלידה.

 

את מי לקחת איתך לחדר הלידה איך להחליט את מי לקחת איתך לחדר הלידה?

איך להחליט את מי לקחת איתך לחדר הלידה?

להלן מספר נקודות שיעזרו לכן להחליט מי רצוי וכדאי שיהיה איתכן בלידה עצמה:

  • מערכת היחסים שלכן עם אותו אדם. בין אם מדובר באמא שלכן או חברה, בחמות או בבעל שלכן, חשבו טוב טוב מהי מערכת היחסים שיש לכן עם אותו אדם. דמיינו את עצמיכן חצי ערומות, בוכות, כואבות, לוחצות – במצב הכי אינטימי רגיש ופרטי שיש לכן, את מי הייתן רוצות שם איתכן? את אמא שלך, שהיא כזו שמעירה הערות ציניות? או את בעלך שייתכן ואינו רגיש מספיק? ייתכן שאף אחד מהם אינו הבנאדם הנכון שיעמוד לידך בחדר הלידה.
  • תמיכה. בחרי את האדם שיתמוך בך הכי הרבה. בזמן הלידה את יכולה לכאוב ולכעוס, לבכות וגם לומר דברים לא הגיוניים. את לא צריכה לידך שותף או שותפה שלא יבינו או יתווכחו איתך. את צריכה מישהו שיבין, יתמוך, יקבל, ויביא לך את מה שאת צריכה ועכשיו, ולא ייעלב אם תצעקי עליו, אלא יבין שזה מה שאת צריכה באותו הרגע.
  • מערכת היחסים שלך עם בן זוגך. נכון שעשית איתו את התינוק, והוא של שניכם, אבל את הלידה את הולכת לעבור לבד. גם אם הוא יהיה שם וגם אם לא, את זו שתלדי את ילדכם המשותף. יש בני זוג שמאוד בעניין, יכולים לעמוד, לתמוך, לעזור ולהיות הכי שם שאפשר. יש כאלה שלא יכולים לראות דם ואף מתעלפים בקלות, יש שנלחצים, ויש כאלה שפשוט לא מתחברים, וזה בסדר. אם את לא מעוניינת שבן הזוג יהיה איתך בלידה, ואת רוצה מישהו אחר שיהיה שם איתך, חשוב שתדברו על זה, תסבירי למה ותגיעו להסכמה. יכול להיות שהוא אפילו יפתיע אותך.
  • אנוכיות. חשבי רק על עצמך. אל תבחרי מישהי שתהיה איתך בלידה בגלל שלא נעים לך. תהיי אנוכית. זו הולכת להיות חוויה לא קלה, וכשאת חושבת מי את רוצה שיהיה איתך בחדר הלידה, חשבי טוב טוב עם מי יהיה לך הכי נח. אל תתחשבי ברגשות שלו, אלא רק בשלך!
  • מספר האנשים ותפקידם. כיום מותר להביא שני אנשים ללידה. אם את מתכוונת להביא איתך ללידה דולה, חשבי טוב טוב אם יש צורך בעוד אדם איתך, והאם הוא יועיל או שמא רק יפריע?
  • תפקידו של אותו אדם בתוך חדר הלידה ומחוצה לו. בחרי אדם שיוכל לתפקד בזמן הלידה, ולא יפריע למהלך התקין של הלידה. אם הצוות יצטרך לחלק הוראות, או חלילה לנתח, או לבצע לידת ואקום, שאותו אדם לא יתערב לרעה בהחלטות ולא יפריע לצוות למלא את תפקידו. אך עם זאת בחרי אדם שיהיה ערני וישים לב לכל מה שקורה מסביב בכל סיטואציה אפשרית, כי לרוב את לא תהיי ערנית ולא תוכלי לשים לב לכל המתרחש. חשוב שתקחי איתך מישהו שלא יתן לצוות לבצע דברים ללא אישור וללא ידיעה ברורה של מה שקורה. אם החלטת לא לקחת אדם מסויים איתך לתוך חדר הלידה (כמו בעלך או אמא שלך), תני להם תפקיד מחוץ לחדר הלידה, כמו קניית פריטים הכרחיים או העברת ההודעה על הלידה למשפחה והחברים…

הכי חשוב שתזכרי שזו את שיולדת, ואת מחליטה מי את רוצה בסביבתך. זו לא החלטה שאת צריכה לקחת בקלות ראש או מתוך חוסר נעימות. חשבי טוב את מי את רוצה שם איתך, ואם תסבירי את החלטתך ותשתפי את הסובבים, בטוח שאף אחד לא ייעלב ולא ייקח אישית את החלטתך. לאחר שהחלטת סופית מי יהיה איתך במהלך הלידה, הוסיפי את שמות המלווים שבחרת אל תכנית הלידה שלך.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!