להשאר בבית אחרי חופשת לידה

לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה או להשאר בבית?

כמעט לכל אישה בחופשת הלידה יש הרהורים, אם לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה או להישאר בבית עם התינוק. חופשת הלידה בארץ היא כל כך קצרה, רק שלושה חודשים, ואת כבר צריכה לחזור לעבודה. התינוק שלך רק עכשיו התחיל להגיב, הוא מתפתח ליצור מקסים וקסום שאפשר לתקשר איתו, ואת צריכה לעזוב אותו וללכת לעבוד. זה לא קל. הרבה נשים עושות שינוי בזמן הזה, ולא סתם, זו נקודת מפנה בחייה של כמעט כל אמא.

להשאר בבית אחרי חופשת לידה

להשאר בבית אחרי חופשת לידה

קודם כל, כפי שציינתי, הוא רק בן שלושה חודשים, תינוק קטן ורך, ואת מאוד קשורה אליו והוא אלייך. רק עכשיו התחלתם להתרגל זו לזה, אתם מתחילים לתקשר ולהגיב, וסוף סוף מבינים טוב אחד את השני. אז עכשיו לעזוב? נכון שאפשר להאריך היום, לפי חוק, את חופשת הלידה לחצי שנה, אך ללא תשלום. לעיתים, כלכלית זה לא מתאפשר. בגיל כזה להשאיר את התינוק אצל מטפלת או לשים במשפחתון, מרגיש לך שאת “נוטשת” אותו. פרמטר חשוב נוסף שכל אמא לוקחת בחשבון זה שמחיר המטפלת או המשפחתון יכול להיות בגובה המשכורת, כך שבסופו של יום את יוצאת לעבוד בשביל לממן לתינוק שלך מסגרת, ואת בלעדיו במהלך כל היום.

לא תמיד אנחנו רוצות לחזור לעבודה שעבדנו בה קודם. גם אם אהבנו אותה ונהנינו בה, פתאום התנאים נראים אחרת כשיש תינוק בבית. אנחנו מחפשות ורוצות עבודה יותר נוחה, שמתאימה לאמא. משרת אם מוגדרת כמשרה המתאימה לאמא שתספיק לראות את ילדיה, לעבוד ולגדל אותם. אבל גם זו לא תמיד משרה שמתאימה לאם הטרייה לאחר חופשת לידה. לפי החוק, חובה להחזיר אותך לאותם תנאים, אך לא לאותו תפקיד. בכל זאת, נעדרת לשלושה חודשים, וייתכן שיחליפו לך תפקיד במקום העבודה, או שלא יתאים לך יותר התפקיד שבו עבדת עד כה. קורה גם שנשים שחוות אימהות בפעם הראשונה מתחברות לתחום יותר ממוקדם, ומגלות עולם חדש. פתאום הן מחפשות משרה שלא רק מתאימה לאימהות מבחינת שעות ונוחות, אלא גם עבודה שנוגעת בתחום האימהות.

 

לפתח קריירה כאמא

לעומתן, יש כאלה שלא מוותרות על הקריירה. רוצות להמשיך להתקדם למרות שנהפכו לאימהות, וזה לא עוצר אותן מלעשות זאת. הן יכולות לחזור לאותה עבודה, ולהמשיך להתקדם במעלה הדרגות, כאשר הילד נמצא במסגרת וזה בסדר גמור. בשביל זה בדיוק נועדו מסגרות. נכון שאימהות כאלה עדיין יקבלו מבטים קצת יותר נוקבים ומאשימים מאימהות אחרות. יש מקומות שעדיין יתייחסו לאמהות טריות אחרת לעומת גברים באותו מקום עבודה, ויש כאלו שיצפו מהן לשכוח שיש להן תינוק בבית ולהמשיך כרגיל. יש מקומות עבודה שיצפו שהאם תיקח יום מחלה, ושהאבא הטרי יעבוד כרגיל, בכל פעם שהקטנצ’יק לא מרגיש טוב. אבל אם את אישה חזקה ובטוחה בקריירה שלך ובהתקדמות שלך, את תמצאי את הדרך והאיזון.

 

להיות אמא 24/7

יש את האימהות שמחליטות לזנוח את הכל ולהיות פשוט אימהות. וזה בסדר. זה לא הופך אותן לפחות טובות או מוריד בערכן. זה יכול להיות לתקופה קצובה, או החלטה שהן קיבלו ומעתה זה מה שמתאים להן בחיים – להיות אמא. לאישה, לפי חוק, מותר להתפטר מעבודתה על מנת לטפל בתינוק ולקבל פיצויים על כך. לנשים רבות קשה לשחרר, או שאינן מעוניינות לשחרר, בשנה הראשונה. אם את יכולה להרשות לעצמך, וזה עושה לך טוב להיות אמא במשרה מלאה, לכי על זה.

מה שלא תחליטי, אם זה לחזור לעבודה הישנה שלך, להתקדם בקריירה, להחליף מקצוע, לחפש מקצוע בתחום ההורות או להפוך לאמא במשרה מלאה, הכי חשוב שתעשי זאת בלב שלם. זכרי שהאימהות מביאה איתה שינויים רבים, ואת צריכה ללמוד להסתגל. בסוף תמצאי את הנתיב שלך המתאים למידותייך.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!