כשאת מגיעה לשלב הפעיל של הלידה אז מתחילים גם הפחדים והלחצים והדבר טבעי. העצה הכי טובה שאפשר לתת לאישה בזמן לידה היא להקשיב לגוף שלה ולזרום עם ההרגשה. ברגע שמסתכלים על הלידה כתהליך שרק רוצים כבר שיסתיים ושיגמר תוך כדי פחד ולחץ, החוויה הרעה שלך רק תתעצם והלידה, שיכלה להיות הרבה יותר קצרה וקלה, יכולה להיות חוויה נוראית עבורך.
המתח והפחד הם מקור הזנה לכאב. לכן, למרות שנכון שזה מלחיץ ומפחיד, את חייבת להזכיר לעצמך שאת לא הראשונה, לא היחידה, ובטח שלא האחרונה שיולדת. הגוף שלנו, הנשים, הוא מפעל מדהים שמייצר תינוקות ובנוי בצורה כזו המאפשרת ללדת תינוק. כן, את מסוגלת לכך מעצם היותך אישה. חשבי על כך שעוד רגע תחזיקי את הדבר הכי חשוב לך בידיים שלך. ממש עוד רגע. ברגע שתצליחי להפיג את המתח והלחץ, תוכלי להתרכז בלידה עצמה.
להקשיב לגוף שלך בזמן הלידה
הפגת המתח והפיכת הלידה לחוויה קלה ונעימה יותר
- תנועה – נכון שהכי נח לצוות הרפואי שתשכבי על הגב, אבל תנועה עוזרת הרבה יותר ללידה מאשר מצב סטטי של הגוף. כל עוד אין התניה רפואית, כדאי שתזוזי וכמה שיותר, בעיקר בשלב הצירים. כמו כן, תנועה תעזור לפתח צירים חזקים ותכופים ולקדם את הלידה. קפצו, ריקדו, זוזו, תהיו בתנועה, כל עוד זה נח לך וזה עוזר ואת יכולה לעשות זאת.
- שינוי תנוחות – השתדלי לא להישאר באותה תנוחה ולקבע את הכאב. תשני תנוחות ואולי אפילו תגלי תנוחה יותר טובה ונוחה מזו שחשבת שמצאת קודם לכן. נשים רבות מדווחות שתנוחת הכריעה היא הכי נוחה והכי טבעית ללידה, כמו גם עמידה על רגל אחת ישרה כאשר הרגל השנייה מפוסקת ומונחת על כיסא. את יכולה להישען על עמוד או על הקיר או על בן הזוג, ולהטות את הגוף קדימה בפיסוק, במקביל גם לחפש תנוחות אחרות. נסי כל תנוחה שיכולה להקל עלייך את כאבי הצירים.
- הרפיה – נכון שזה מאוד קשה להרפות כשכואב, אבל ברגע שיש ציר או כאב אחר והגוף מתכווץ עם הכאב, קשה יותר לשחרר, קשה יותר להתקדם והלידה יכולה להיעצר. נסי להרפות ולזרום עד כמה שניתן עם הכאב. אחת הדרכים הטובות ביותר והמועילות ביותר להרפות ולשחרר היא להשתמש בדמיון מודרך. בצעי דמיון מודרך לבד או בעזרת אדם אחר שנמצא בחדר הלידה – הרפו את כל איברי הגוף אפילו בדיבור אליהם או דמיינו את עצמכם במקום אחר באותו הרגע ותרגישו את הגוף נרפה ומשתחרר.
- קולות – את לא צריכה להחזיק דבר בפנים במהלך הלידה ולפניה. כואב לך? תצעקי. עוזר לך לדבר בקול או להוציא קולות? תעשי את זה. לצעוק, לדבר או להוציא קול קבוע עם הציר, עוזר ומשחרר לא פחות מהתנועה עצמה ולעיתים להחזיק בפנים רק גורם ליותר לחץ.
- נשימות – אם יצא לך לעשות קורס הכנה ללידה או להתאמן על נשימות לפני הלידה, אז את מודעת לכך שנשימות יכולות להרפות את הגוף וגם להפחית את הכאב. תנשמי עם הציר, עם הכאב, תעבדי על נשימות נכונות שלא יהיה חסר לך אוויר ושלא תרגישי שאת מתאמצת מדי כדי לנשום.
- אנרגיה – אל תתישי את עצמך. כל עוד מותר לך ואין הנחיה רפואית אחרת, אכלי ושתי וגם נוחי בין לבין, על מנת לשמור את האנרגיה שלך לשלב הלידה הפעילה.
נכון, לידה זה כואב. לידה זו לא חוויה קלה, ברוב הפעמים, בעיקר כשמדובר בלידה ראשונה שבה את גם מפחדת וחרדה ולא יודעת מה צפוי לך. חשוב מאוד לבצע עבודה פנימית עם עצמך לפני הלידה, התכונני ללידה, תרגלי נשימות ותנוחות תנועה, כדי שתהי הכי מוכנה שאפשר ללידה. העיקר הוא להקשיב לגוף שלך ולזרום איתו. לידה היא דבר טבעי והגוף שלך מסוגל לכך, תבואי ללידה בגישה חיובית, שאת יכולה, הקשיבי לגוף שלך והלידה תזרום הרבה יותר בקלות.
לידה קלה!