רק שבוע עבר מאז שנפתחה שנת הלימודים, וכבר את חוששת שמא תצטרכי להתמודד עם מחלות ילדים בלתי צפויות העשויות להופיע אצלם. ואז בדיוק מגיעה שיחת הטלפון הזו שחששת ממנה, שיחת הטלפון שבה הגננת מבשרת לך שלילד יש חום וצריך לבוא עכשיו לקחת אותו מהגן.
הילדים הגדולים התברגו מחדש במערכת, השתלבו חזרה במסגרת הלימודית, ואת הקטנים אנחנו מלווים בכמה ימי הסתגלות נוספים, להם ולנו. עוד כשבוע וגם נוני הקטן יתרגל לשגרת החיים החדשה שלו. שגרת היום בה את שמה אותו בבוקר בגן, הולכת לעבודה וחוזרת לקחת אותו בסוף היום.
חלק מן ההסתגלות למסגרת חדשה, בעיקר אצל תינוקות לפני גיל שנה, זה העניין שהם חולים והרבה. וזה הגיוני, כי עד שהם נכנסו למסגרת, התינוקות היו שמורים מכל משמר אצל אמא. עכשיו הם נכנסים למשפחתון, מעון או גן, ומתרחשים מספר דברים בגופם הקטנטן:
לחץ והתרגשות. גם אנחנו בתור מבוגרים, כאשר אנו מתרגשים ולחוצים, המצב הנפשי שנוצר יכול להשפיע על המצב הפיסי. כך גם אצל הקטנטנים.
הגיינה, סדר וניקיון. בנוסף, יש את הגן עצמו, שלא משנה עד כמה ינקו ויסדרו אותו, לעולם הוא לא יהיה נקי כמו הבית, וזה משפיע על הילד. לא נורא אם הילד יאכל קצת חול בארגז החול, אבל בהחלט יש יותר סיכוי שידבק במשהו בזמן שהוא עושה את זה מאשר בזמן שהוא בבית איתך.
אינטראקציה עם הילדים האחרים. ילדים קטנים הם מעבדת חיידקים. הם מסתובבים כמו מגש של תרבית, ומעבירים את זה אחד לשני. מספיק ילד אחד שיבוא לגן עם חום/כינים/דלקת, וכל הגן למחרת חולה. מכיוון שיש ילדים יותר רגישים מאשר ילדים אחרים, הם אלו שנדבקים מהר יותר.
איך מתמודדים עם מחלות ילדים?
- לא נבהלים. לפעמים זה חום נמוך, לפעמים זו דלקת בעין לפעמים הוא משלשל. זה בסדר. זה יקרה לכל הילדים במהלך השנה הראשונה לחלק יותר ולחלק פחות אבל אין ילד שמתחמק מזה. חשוב לדעת שלפי הנחיות משרד הבריאות מתחת ל38.5 זה לא נחשב חום ולכן יכול להיות ילד עם 37.9 חום שאולי מפתח משהו אבל רשאי להיות בגן. בקשו מהגננת שתדווח לכם על כל חום, ואתם תחליטו אם לבוא לקחת או לא.
- לא שולחים לגן ילד עם חום. גם אם הוא התעורר בבוקר אדום ואת ממש לא יכולה להפסיד יום עבודה. גם אם אבא שלו כבר מאחר. תמצאו סידור. לשלוח לגן ילד עם חום זה עוול כפול, לילד שלך ולילדים האחרים. גם אם נתת לו תרופה, כאשר היא משפיעה הוא ירגיש חלש יותר מבדרך כלל, יתפקד בצורה פחותה, והשפעת התרופה לרוב תתפוגג מהר מאוד במהלך היום. כמובן שיש לקחת בחשבון שאם הוא מפתח משהו, הוא יכול להדביק ילדים אחרים בגן, מה שיגרור הורים אחרים לאותו הלופ.
- דלקת בעין / שלשולים – לכו לרופא. לפעמים מדובר בדלקת אלרגנית, שלא מדבקת ועם אישור רופא ניתן לשלוח לגן. מצד שני, לפעמים מדובר בקיבה רכה בגלל שיניים או כל דבר אחר. רק רופא יכול להחליט ולאשר.
- לא רצים לרופא על כל דבר קטן. לפעמים אלו רק 24 שעות של חום, ולפעמים זה סתם יום הפוך. קורה. לא רצים לרופא על כל פיפס, כי זה מלחיץ ומיותר. בזמן ההמתנה אצל הרופא, הילד שעלה לו טיפה החום ויותר רגיש וחלש מבדרך כלל, יכול להידבק במשהו הרבה יותר גרוע. עקבו וראו, אתם מכירים את הילד שלכם הכי טוב, נסו להיות ערניים לשינויים קיצוניים.
- לא מחזירים לגן ילד עד שהוא התאושש לגמרי והרופא אישר את חזרתו. אם אפשר, קחו עוד יום אחרי המחלה , הישארו איתו בבית על מנת שיחלים לגמרי.
להכניס את הילדים למסגרת בפעם הראשונה (וגם השנייה והשלישית) זה לא קל, ולפעמים יותר קשה לנו מאשר להם. במיוחד בימים שהם חולים ונמצאים בבית, ואז אנחנו צריכים להתמודד עם מחלות ילדים שונות, ובמקביל משלמים כסף על הגן. זה מתסכל מאוד, אבל זה עובר. זו תקופת הסתגלות שעוברת על כל ההורים ועל כל הילדים. תוך כמה שבועות עד חודשים, הילד יפרח ואתם תנשמו לרווחה. העיקר הבריאות, שלנו ושלהם.