"קסדה בראש טוב"

לחבוש קסדה לילדים – להציל חיים

כשאני הייתי ילדה זה לא היה מקובל לחבוש קסדה. מי שהיה חובש קסדה על הראש, היו קצת צוחקים עליו… אבל בטיחות, בעיקר בדרכים וברכיבה על אופניים או סקייטבורד, או אפילו קורקינט, אינה מקור לצחוק ולבדיחות – יש הוכחות ברורות שחבישת קסדה מצילה חיים!

ליד הבית שלנו בנו פארק סקייטבורד ואופניים מושקע במיוחד עם רמפות, שבילים, ירידות ועליות ושיפועים לנסיעה ופעלולים. בכל פעם שאני הולכת לשם עם הילדים אני מופתעת לגלות בכל פעם מחדש, שחוץ מהילדים שלי יש אולי עוד ילד מקסימום שניים עם קסדה על הראש. מדובר בילדים בטווחי הגילאים שבין 6 ל-12 שנים, לבד, בלי השגחה, ובלי קסדה לראשם. כלומר, בלי השגחה בכלל.

"קסדה בראש טוב"

“קסדה בראש טוב”

על מגנים לרגליים ולידיים אין בכלל מה לדבר. ואני תוהה לעצמי – הם רוכבים פה מהר, עולים ויורדים, קופצים ועושים פעלולים ונופלים לא פעם ולא פעמיים. הילד שלי סך הכל בן שבע שנוסע על קורקינט ומגיע הביתה חבול כולו. מה יקרה אם אחד מהילדים בפארק ייפול חלילה נפילה רצינית? איך הוא מגן על עצמו בדרך לפארק ובדרך הביתה? ולמה ההורים שלו לא מתעקשים על קסדה?!

 

לחנך את הילדים לחבוש קסדה

להלן מספר נקודות חשובות לגבי חבישת קסדה:

  1. כ-90% מתאונות הרכיבה על אופניים או כל כלי דו גלגלי אחר הם כתוצאה מפגיעות ראש. פגיעות ראש הינן מסוכנות במיוחד ועלולות להוביל למצב של נכות תמידית או אפילו למוות. הוכח כי קסדה מונעת את רוב פגיעות הראש.
  2. לא מדובר במוצר יקר. יש טווח מחירים נוח לקסדות, כך שבאמת מדובר בהוצאה חשובה ולא יקרה, שאפשר להתאים לילד.
  3. אפשר לרכוש קסדה אופנתית עם ציורים, כזו שמתאימה לכל גיל, קסדה שהילד ירצה לרכב איתה. אפשר להתאים לקסדה סט של מגנים שתגרום לילד לרצות לחבוש אותה יחד עם שאר המגנים לגופו ובמקביל הוא יוכל להיראות מגניב ולשמור על הבטיחות שלו. קחו את הילד איתכם לבחור את הקסדה ושיהיה חלק מהתהליך ויבין את חשיבותה.
  4. חשוב לבחור קסדה עם תו תקן ולהתאימה לגודל של ראש הילד.
  5. הילדים רואים בהורים שלהם דוגמה לכל דבר. אם לא תקפידו אתם לחבוש קסדה ברכיבה, כך לא תוכלו לדרוש מהם לעשות זאת. לכן, רכבו איתם ושמשו להם דוגמה אישית. בנוסף, זכרו שאתם ההורים, אל תתנו להם לרכב ללא קסדה. החליטו על זה כחוק – אין פעילות על אופניים או סקייטים או כל דבר דומה ללא קסדה.
  6. למדו את הילד כיצד לשים את הקסדה, כיצד לחזק אותה ואיך להסיר אותה. אם הקסדה לא יושבת טוב על הראש, היא לא יעילה ולא תמנע פגיעה.
  7. הסבירו לילדים מהי החשיבות של קסדה ושאתם לא סתם מתעקשים. אם הילדים שלכם גדולים יחסית, אפשר להראות להם סרטים בנושא או לתת להם לקרוא על כך. רוב הילדים נתונים ללחץ חברתי, רואים ילדים אחרים בלי קסדות ולא רוצים להיות שונים. הילדים אינם תמיד מבינים את הסכנה באי חבישת קסדה. דברו עם ההורים האחרים, וודאו שגם הם מחייבים את הילדים שלהם לחבוש קסדה.
  8. דאגו להדביק על גבי הקסדה מחזירי אור לרכיבה בערב.

כשאני חושבת על הורים שנותנים לילדים שלהם לרכב על אופניים או קורקינט ללא קסדה, אני חושבת על הורים שלא חוגרים את הילדים שלהם במושב האחורי. וזה מבחינתי כמו לדחוף ילד לכביש. ולא, אני לא מגזימה. תחשבו רגע, מה ההבדל בעצם? בכל אחת משלושת הפעולות האלה ההורה הוא האחראי, יש סיכוי מאוד גבוה שהילד יפגע ואי אפשר לדעת מתי ואיך זה יקרה, אבל יש דרך למנוע את זה. כמו שלא תדחפו את הילד שלכם לכביש סתם כך, כמו שלא תיסעו (אני מקווה) עד שכולם חגורים, גם אל תתנו לילד שלכם לרכב בלי קסדה. קסדה מצילה חיים. את החיים של הילד שלכם.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!