אחד הקשיים הכי גדולים שלך כאישה הוא לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה. מעבר לעובדה ששלושת החודשים האלה חולפים עוברים להם כל כך מהר, אין בהם שום דבר שמזכיר באמת חופשה. מעובר שבתוך הבטן, הוא הופך לעובר מחוץ לבטן. כשהוא סוף סוף מתחיל לעשות דברים, חוץ מלישון, לבכות,לאכול וחוזר חלילה, כשהוא סוף סוף תינוק מגיב ופעיל, את צריכה לחזור לעבודה ולמצוא לו מסגרת.
שלב החזרה למקום העבודה לאחר חופשת לידה, הינו שלב קשה לרוב האימהות, בייחוד לאלה שלא יכולות להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה או יותר. הגעגועים, הקושי בפרידה מהתינוק, המחשבות על “האם טוב לו בגן או עם המטפלת”, שעות ההנקה… ובתוך כל זה את צריכה לחזור לעבודה ולתפקד. במקביל, ההורמונים אצלך עוד חוגגים, קרוב לוודאי. כאמור, זו תקופה קשה נפשית אבל לא פחות מזה, פיזית. מעכשיו צריך לוח זמנים מסודר בבית. צריך ללמוד איך לתפקד עם תינוק, ואם יש עוד ילדים יותר גדולים בבית, אז ללמד גם אותם. צריך להבין שמעתה שאמא כבר לא בבית במהלך היום, אלא כל בוקר יוצאת לעבודה, והיא לא יכולה לאחר. אז איך עושים את זה מבחינה מעשית? איך מסתדרים תכלס?!
מחשבות על העבודה טרם החזרה מחופשת הלידה
לפני שאת חוזרת מחופשת הלידה לעבודה, כדאי שתחשבי על התפקיד שלך ותהיי בטוחה למה את חוזרת. גם אם את מתחילה עבודה חדשה או משנה מסלול לחלוטין. עכשיו את צריכה להתחשב בזה שיש תינוק בבית בשעות שכל עבודה דורשת, יש את עניין הנסיעות, כמו כן את המרחק מהבית, וכמובן את דרישות התפקיד. בנינו, את קצת פחות זמינה כרגע להשקיע את כל כולך בעבודה. זה לא אומר שאת צריכה להזניח את הקריירה שלך, בהחלט לא. אבל את צריכה להיות בטוחה שאת חוזרת לעבודה שאת יכולה לשלב, ולחזור בלב שלם (עם כמה שאפשר) הביתה כל יום.
טיפים להתארגנות לקראת סיום חופשת הלידה
-
חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה
כדאי לארגן הכל ערב לפני. אם מדובר בתיק של התינוק, הכיני הכל ערב לפני. אם לא את מארגנת את התינוק בבוקר, הכיני גם בגדים שתרצי שילבש, ורשימה על השיש עם כל מה שצריך לקחת. אם יש ילדים יותר גדולים בבית, ארגנו את התיקים שלהם ואת כל מה שצריך עבורם גם כן ערב לפני. תני להם שיבחרו את מה שהם רוצים ללבוש, ויכינו לבוקר. כך הם יוכלו לקום, להתארגן ולצאת בקלות מהבית.
- כווני את השעון חצי שעה לפני כולם. פשוט התעוררי בנחת, שתי קפה לבד או שכבי עוד קצת במיטה. התאפסי לך. התעוררי מספיק זמן לפני כולם, על מנת שכל בני הבית יוכלו להתארגן ברוגע ובלי לחץ.
- תאמי ציפיות עם בן הזוג. עכשיו כששניכם עובדים ואין תירוצים יותר, אתם צריכים לדבר על זה ולהחליט יחד – מי קם בלילה? באילו שעות? מי לוקח בבוקר? מי מחזיר? מי נשאר בבית אם התינוק חולה? אלו דברים שכדאי שתתאמו ביניכם ותהיו סגורים עליהם. את לא יכולה לחזור לעבודה כשאת קמה כל לילה, ואת בטח שלא יכולה להפסיד ימי עבודה בכל פעם שהתינוק חולה. לכן צריך לתאם ציפיות ולהתחלק בנטל. יכול להיות שתחליטו שכן כדאי שאת תעשי את זה, וזה בסדר, כל עוד זה מוסכם על שניכם ומתואם.
- לוח זמנים מסודר. חשוב בעיקר אם יש עוד ילדים שצריכים להיות בגן או בבית הספר בשעה מסוימת. תכננו את שעות היציאה מהבית של שניכם, היעזרו בהורים אחרים שלוקחים את הילדים לאותה מסגרת, והקפידו על זמנים שיהיו נוחים לכולם בידיעה שיש תמיד דברים לא מתוכננים שיכולים לקרות.
זה ממש לא כיף לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה, גם אם את אוהבת את העבודה שלך ממש. אבל אם תעשי את זה נכון, ובלי לחץ, תיווצר שגרה נוחה וטובה לכולם.