לחסן או לא לחסן את התינוק?

לחסן או לא לחסן את התינוק? מידע מקיף על חיסונים לתינוק

לחסן או לא לחסן? מתי לחסן? האם לחסן נגד כל המחלות? הורים רבים מבולבלים מעצם כמות החיסונים לתינוקות שעומדת היום על 17 חיסונים עד גיל שנה, ולעיתים יותר מחיסון אחד ביום. נכון, מדובר במחלות שצריך למנוע, חלקן קשות במיוחד, אבל האם באמת צריך לחסן תינוקות בשנה הראשונה נגד כל כך הרבה מחלות, ובכלל? והאם החיסונים יעילים כאשר יש ילדים שנדבקים במחלה, אמנם בצורה קלה יותר אבל עדיין, גם כשהם קיבלו את החיסון?

ישנן מדינות, כמו ארצות הברית למשל, אשר בהן לא ניתן להכניס את הילד למסגרת החינוכית ללא חיסונים. כאן בארץ הבחירה היא בידי ההורים ולכן הם אלו המחליטים האם לחסן, מתי לחסן ונגד מה לחסן את הילד. לא מעטות המריבות במדיה החברתית ובכלל בין הורים שמחסנים ובין אלה שלא, ובכל פעם שצצה מחלה חדשה או מגיפה של מחלה שכביכול כבר עברה מהעולם ומשרד הבריאות קורא לציבור לבוא להתחסן, הדיון מתקיים מחדש. התשובה לשאלה למה לחסן? היא די ברורה – כדי שהילד יהיה מחוסן נגד כל מחלות הילדות הקשות, כל המחלות שכבר עברו או צריכות לעבור מהעולם, וכדי שיהיה בריא. לשאלה “למה לא לחסן?” מסתבר שיש לא מעט נימוקים.

 

הנימוקים העיקריים של הורים שלא מחסנים את ילדיהם

  1. לחסן או לא לחסן את התינוק?

    לחסן או לא לחסן את התינוק?

    יצרני החיסונים אינם אחראים לכל נזק עתידי שייגרם לילד. למעשה הם חסינים מכל אחריות. כלומר, אם חלילה מי שמתחסן בחיסון מסויים ועדיין חולה במחלה או נגרם לו נזק, לא יכול לתבוע את יצרן החיסונים. בעבר נהגו לתבוע את יצרי החיסונים, אך זה הפסיק בשנות השמונים של המאה הקודמת כאשר החברות איימו להפסיק לייצר את החיסונים. לאחר סגירת עסקאות עם חברות התרופות ואף עם הממשלה, כיום הן פטורות לגמרי מאחריות על המוצר שהן מספקות.

  2. אותם יצרני חיסונים עושים מן הסתם לא מעט כסף מייצור אותם חיסונים, ולא תמיד משיקולים נכונים. רוב האנשים יחסנו אוטומטית בכל חיסון חדש שהוכנס לסל או הומלץ על ידי הרופא או משרד הבריאות, ללא מאמץ לחקור עליו ולבדוק עליו לעומק. לא תמיד יש מחלות שיצדיקו את אותם חיסונים שקיימים בסל התרופות, אך החיסונים עדיין קיימים ומוצעים להורים שרוצים רק בבריאות הילד וממהרים לחסן. לא חסרות חברות תרופות ורופאים אשר מתוגמלים בעצמם כספית על כל חיסון שימליצו ללקוח – הלא הוא אנחנו, ההורים.
  3. לא כל החיסונים יעילים כמו שאומרים לנו. ישנן מחלות שהתחלואה בהן ירדה משמעותית עם התקדמות הרפואה, הטכנולוגיה ותנאי המחיה, שהנם כיום טובים יותר, בלי קשר לחיסונים. החיסונים אותם מקבלים התינוקות מגרים את הנוגדנים בלבד, אבל לא מעוררים את כל המערכת החיסונית ולכן אותו תינוק עדיין פגיע. ישנם לא מעט מקרים בהן התפרצו מחלות בקהילות מחוסנות לחלוטין, ואותם אנשים שחוסנו גם הם היו חשופים למחלות אלו. כמו בכל מחלה ומצב בריאותי, יש את החזקים יותר אשר לא ידבקו, ויש את אלא שלמרות החיסון יכולים להידבק במחלה ואינם חסינים במאת האחוזים כלפיה. גם אם לא יחלו בה בצורה הקשה ביותר, או בצורה בה היו מקבלים אותה אם לא היו חולים בה, הם עדיין יחלו בה.
  4. היגיינה וסניטציה והתקדמות של הניקיון והמוצרים בהם אנחנו משתמשים הם האחראים העיקריים למיגור מחלות שהיו קיימות פעם, ולא החיסונים כפי שלימדו אותנו להאמין. אם נקרא ונעמיק, נראה שאותן מחלות היו במגמת ירידה עוד לפני שנכנסו אותם חיסונים, ולכן זה מוכיח שהחיסונים הם לא הגורם העיקרי להעלמת אותן מחלות מהעולם.
  5. החיסונים נותנים לנו הרגשה שגויה של ביטחון, שילדים מחוסנים לא מתים ‘סתם’. בעוד רוב מקרי המוות בשנה הראשונה לחיי התינוק הם מוות בעריסה, פרכוסים חמורים וסיבות לא ידועות אחרות. כמו כן, לאחר חיסונים ישנם ילדים שסובלים מתגובות אלרגיות כאלה ואחרות ותגובות בריאותיות שמסכנות אותם יותר מהמחלה עצמה שנגדה חוסנו. בעזרת החיסונים אנחנו מחלישים את המערכת החיסונית של הילד, וכך הגוף שלו לא מצליח להתמודד עם מחלה פשוטה.
  6. חיסון אחד לא מספיק. נגד רוב המחלות יצטרך הילד לקבל עוד מנות דחף, אחת לפחות בחייו הבוגרים, על מנת להמשיך להיות מחוסן. כלומר, אף זריקה לא מבטיחה חיסון לכל החיים. רוב החיסונים תקפים לכעשר שנים, אך כל אדם הוא שונה ולכן אין לדעת מתי תתפוגג החסינות שלו נגד אותה מחלה, והרי שבאותה העת הוא חשוף אליה ולמחלות אחרות נוספות. לכן, גם אם הרוב מחוסנים הרי שכל אחד מתחסן בזמן שונה ומחוסן לתקופה אחרת, ולא כולם מחוסנים במנות דחף שניות מסיבות כאלה ואחרות. אי לכך, חיסון כללי של האוכלוסייה נגד מחלה מסוימת לא מתאפשר וככל הנראה גם לא יתאפשר בעתיד הנראה לעין.
  7. אם תקראו את כל המרכיבים של החיסונים שאתם מחסנים איתם את התינוק, אתם תיבהלו. בחלקם יש כספית, אלומיניום, חומר נוגד קיפאון ובחלקם קיים הווירוס עצמו מומת או מוחלש. האם אלו חומרים שתרצו שיזריקו לתינוק שלכם? לכם? הרבה מהחומרים שמכילים אותם החיסונים מוגדרים כרעלים שפוגעים בעצבים, גורמי מוטציות ואף מסרטנים. נכון, מדובר במנה מינימלית שמכילה מעט מאוד מאותם חומרים, אבל עדיין מכילה אותם. כאשר אנחנו מזריקים את החיסונים, אנחנו אמנם עוקפים את מערכת העיכול כי החיסון לא ניתן בבליעת סירופ או כדור, אבל הזריקה מגיעה הישר לכליות ושאר האיברים הפנימיים הלא מפותחים דיים של התינוקות, ועלולה לגרום ליותר נזק מתועלת.
  8. חלק מהחיסונים מכילים DNA זר של חיות. כלומר, משתמשים ברקמות ממספר חיות כדי לגדל את אותם וירוסים לפני שמכינים את החיסון, ואז מחדירים לגוף התינוק. אותם רקמות לא נבדקו לעומק, ואין מספיק מידע לגבי מה שהכנסתם לגוף עושה או עלולה לעשות.

כל עוד הברירה וההחלטה היא בידכם ההורים, כדאי שתדעו הכל. זה לא אומר שלא תחסנו את הילד לאחר קריאת המאמר הזה, זה אומר שתבדקו תקראו ותקבלו את כל המידע הקשור לכל חיסון ומחלה שאתם מתכוונים לתת לתינוק שלכם. קראו לעומק, בקשו את כל המידע, התייעצו עם הרופא, והגיעו להחלטה הנכונה ביותר עבורכם ועבור התינוק שלכם.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!