נגיד שאת בהריון ונגיד שאת רוצה לטוס במהלך ההריון. אם את בריאה וההריון תקין, את יכולה לעלות על המטוס בקלות, לטוס לאן שתרצי ולחזור בשלום. עם זאת, עלייך לזכור שאת בהריון ויש מספר דברים חשובים גם מבחינת התארגנות לפני העליה על המטוס, כמו ביטוח וסידורים, וגם מבחינת נוחות, שהרי הגוף שלך מתנהג ומגיב קצת שונה מבעבר.
חוקים ודגשים חשובים לטיסה בהריון
לפני שאת עולה על המטוס לכל יעד שהוא, כדאי שתדעי את כל המגבלות והאזהרות על מנת שתוכלי לטוס במהלך ההריון בבטחה ולחזור בשלום הביתה:
-
לטוס בהריון
אישה בהריון יכולה לטוס עד שבוע 36, כאשר מדובר בהריון תקין והאישה בריאה ומרגישה טוב.
- החל משבוע 28 להריון יש צורך באישור רפואי מרופא הנשים המטפל, שמאשר את פרטי ההריון ושמאשר לאישה ההריונית לטוס. על האישור להיות מעודכן כיומיים לפני הטיסה וחשוב לשים לב שהתאריך שלו תקף גם לטיסה חזרה (כל עוד האישה לא עברה את השבוע ה-36 להריון). במידה ותאריך החזרה של הטיסה הוא מעבר לשבוע 36 של ההריון, אך לפני הלידה, לא תאושר הטיסה.
- במידה והאישה נמצאת בשבוע 37, אך חייבת לטוס ויש לה אישור מהרופא שלה שמאשר את הטיסה, עליה לקבל אישור מהרופא של חברת התעופה בה היא טסה על מנת לעלות לטיסה.
- חשוב לבצע בדיקה אצל רופא הנשים המטפל לפני הטיסה ולוודא שההריון תקין. יש להצטייד באישור רפואי המפרט את פרטי ההריון גם אם אינך מחויבת בכך, למקרה שיהיה צורך בו.
- יש לדאוג לביטוח רפואי לטיסה אשר כולל ביטוח של ההריון.
מעבר לדגשים ולחוקים של חברות התיירות השונות, יש לקחת בחשבון מספר דברים חשובים לפני שאת עולה על המטוס בזמן שאת בהריון:
- בחירת היעד. ישנם מקומות שלא מתאימים לאישה בהריון מבחינת מחלות או היגיינה או תנאים כלליים, לכן בחרי היטב את היעד אליו את טסה.
- אורך הטיסה. זכרי שגופך משתנה את עלולה לחוש לחץ או כבדות או אי נוחות בישיבה ממושכת במטוס הסגור, לכן עדיף להימנע מטיסות ארוכות או טיסות עם עצירות ארוכות בדרך.
- קחי איתך בגדים נוחים שלא יפריעו לך לשבת בנוחות, גם אם מדובר בטיסה קצרה. הצטיידי בנעליים להחלפה, גרביים אלסטיות וכרית לצוואר ולבטן לנוחות מרבית בטיסה.
- בטיסה עצמה, בעיקר בהמראה ובנחיתה, את עלולה לחוש לחץ גובר באוזניים, לכן הצטיידי מראש באטמי אוזניים ואם יש צורך בכך הצטיידי גם בטיפות אוזניים במרשם רופא.
- קחי איתך חטיפים לאכול בטיסה. בין אם זו טיסה קצרה שלא מגישים בה אוכל כלל, או שזו טיסה ארוכה ממש, דאגי שיהיה לך מה לנשנש בה בין הארוחות כדי שלא תגיעי למצב שאת רעבה או חלשה.
- השינויים בלחץ האוויר יכולים להשפיע על תזוזות העובר, לכן אל תילחצי כי הלחץ ישפיע עליך גם הוא. נסי להישאר כמה שיותר רגועה במהלך כל הטיסה, תראי שאיך שתנחתו הכל יהיה בסדר.
- הרבי לשתות מים במהלך הטיסה ולא משקאות אחרים, שכן היובש במטוס עלול לגרום להתייבשות.
- הרבי להסתובב במהלך הטיסה במידה ואת יכולה ולא לשבת בתנוחה מקובעת שתכאיב לגב ותגרום להצטברות נוזלים ברגליים.
- דימומים מהאף יתכנו במהלך הטיסה בעקבות השינויים בלחץ האוויר והם נורמליים ואפילו ייתכנו ללא קשר לטיסה כתופעת לוואי רגילה של ההריון. במידה ואת מתחילה לדמם מהאף, הטי את הפנים מעט קדימה ותני לדם לנזול, לאחר מכן נגבי מעט עם מגבון לח. הרבי לשתות ועקבי עד שהדימום מפסיק.
- הלחץ המשתנה במטוס עלול לגרום גם לכאבי ראש, לכן קחי איתך משככי כאבים המותרים לנטילה בזמן ההריון.
במידה והטיסה אינה חובה ואת לא צריכה לטוס, ההמלצה הכללית היא להימנע מטיסה בהריון. אם בכל זאת החלטת שאת מעוניינת לטוס במהלך ההריון, לטיול או לביקור במקום כלשהו, או שאת חייבת לטוס מסיבה זו או אחרת, רצוי ומומלץ שתבחרי תאריך לטיסה כאשר את נמצאת בשליש השני להריונך. בשליש השני להריון תופעות הלוואי עברו כמעט לגמרי והתחושה הכללית היא טובה יותר, מה שינעים את הטיסה (או לא יגרום לה להיות גרועה יותר). כמו כן, רוב האיברים החשובים של העובר כבר התפתחו והסיכוי לסיבוכים קטן יותר מאשר בשליש הראשון או השלישי, אי לכך זהו השליש הנח והמומלץ ביותר לטוס בו. טיסה נעימה!