בשיטוטיי ברשת נתקלתי בסרטון של אישה שרוקדת בחדר הלידה. ממש ככה, בחלוק של הלידה עם פתיחה וצירים, רגע לפני שהתינוק יוצא – היא החליטה לרקוד בדרך ללידה! באותו רגע, זיכרון מהיר מחזיר אותי כמה שנים אחורה לרגע הלידה שלי, בו רק צעקתי, צרחתי ורציתי לקום כדי שזה יגמר. אז אולי להסתובב, להישען על הקיר, להרביץ למשהו (או מישהו), אבל לרקוד?! היא אמיתית??
אז כן, בדקתי, היא אמיתית והיא יודעת מה היא עושה. ריקוד הוא תנועה ותנועה מאפשרת את זרימת הדם בגוף בצורה טבעית, מסתבר שזו התקדמות לקראת הלידה בצורה הכי טבעית ונכונה שיש, לעומת שכיבה סטטית, כמו ברוב הלידות, והמתנה שהלידה תתפתח. כאשר אנו רוקדים, בלי קשר ללידה, אנו מזרימים את הדם, מרוממים את מצב הרוח ועושים פעילות טובה לגוף שלנו. אז תארו לכם מה קורה כשמישהי רוקדת לקראת הלידה. ולא מדובר בתנועות ריקוד מסורתיות או הנחיות שנתנו לה, מדובר בכל תנוחה וזרימה של הגוף שתעזור לך להתמודד עם הכאב (כי זה כואב) ותקל על הלידה.
מסתבר, שלשים מוזיקה בחדר הלידה ופשוט לרקוד, להתנתק מכל מה שקורה מסביב, לרקוד ולנוע, עוזר להתחבר לגוף בתעצומות שעוזרות להוריד את רמת הכאב. ממש ככה. בריקוד ובתנועה משתחרר הורמון האוקסיטוצין, הידוע כ”הורמון האהבה“, שחשוב לנו ביותר בעיקר בלידה, כי הוא עוזר לקדם אותה. עוד לפני הלידה, בצירים, תנועה וריקוד חופשי יועילו הרבה יותר מאשר להתרכז בכאב ולשכב בתנוחה קבועה. קודם כל, הם יעזרו לשחרר ולפרוק ולהניע את הגוף בצורה כזו שגם תקל על הכאב, תעודד את ההרגשה, תעזור להתחבר למצב הלידה וכמובן תזרז אותה. לא עדיף לרקוד דרך הציר ולנשום דרך הכאב, מאשר לשכב ולבכות עד שיעבור (אם מתאפשר כמובן…)?
רוב הלידות מתקיימות בבית החולים, כאשר האישה שוכבת על הגב, במצב מאוזן ומקביל לקרקע, דבר שמקל על המיילדת והרופאים ליילד את התינוק אך מקשה על האישה ללדת. אם תחשבו על עמידה או כריעה או ריקוד, תנוחות במצב מאונך לקרקע, מה שמאפשר את ביסוס ראשו של התינוק ולידתו בעזרת כוח המשיכה והכבידה הקיים ממילא בטבע, האישה חופשיה והתינוק ייוולד ביתר קלות, מאשר בלחיצות בזמן שכיבה על הגב.
אין מקום לטעות – לידה זה כואב, לעיתים זה לא תהליך פשוט והצירים לא מקלים על כך. אבל תנועה וריקוד הם דרך טבעית ביותר למי שמפחדת מהכאב ואינה רוצה לקחת משככי כאבים שאינם טבעיים. אם תעברי קורס לפני הלידה ותתאמני על ריקודים ועל תנועות שנוחות ונעימות לך, תוכלי להגיע ללידה כבר מוכנה. חשוב גם לא להתקבע ולתת לעצמך להשתחרר. רק את מכירה את גופך, רק את מרגישה אותו ולכן עלייך לשחרר ולרקוד ולנוע ואפילו ליהנות מכך!

לרקוד בדרך ללידה
לפני הלידה חשוב לתרגל נשימה ותנועה, מה שמרגיש לך נכון. אל תתביישי, כל תנוחה, כל תנועה שמתאימה לך ומשחררת אותך מהלחצים ומהכאב, מתאימה לצירים וללידה. תתרגלי את התנועות מראש, כאלה שלך או כאלה שלמדת מנשות מקצוע בתחום שמיועדות ספציפית להקלה על הכאבים, כל אלה יזרימו את הדם בגופך ביחד עם הנשימה והכאב. ככל שתתרגלי יותר תנועה ויותר תנוחות במצב מאונך, כך תרגישי יותר נינוחה ותוכלי ללדת את התינוק שלך בצורה הטובה ביותר, במאונך, כאשר הילד יוצא כלפי הקרקע ואת מתחברת לסיטואציה בצורה הטובה ביותר.
חשבי רגע על ילד שבוכה ומנסים להסית את תשומת ליבו, עושים הכל כדי לגרום לו לצחוק או לחייך או לחשוב על משהו אחר. אז נכון, כאב הלידה הוא לא איזו מכה קטנה שמספיק לה פלסטר כדי לחלוף, אך אם תתרכזי בדבר אחר תוכלי לעבור את הלידה במהירות וביתר קלות. שיטוט מהיר ברשת העלה לי עוד סרטונים מדהימים ומשעשעים של נשים שמבחינתן זה היה לרקוד בדרך ללידה, וכולן דיווחו על אותה חוויה. מי יודע, אולי בפעם הבאה אקח קורס ריקוד בזמן ההריון…