לשמור על איזון במהלך החג עם המשפחה

לשמור על שפיות במהלך החג – כך תזכי לפסח רגוע ושליו

לשמור על שפיות במהלך תקופת חגים, הוא לא דבר שניתן להקל בו ראש. חג הפסח, וחגים בכלל, טומנים בחובם המון שינויים בחיי היומיום השגרתיים שלנו. יחד עם האביב והפריחה הנפלאה שמגיעה עם החג הזה, מגיעים המון מתחים ולחץ הגורמים ליציאה טוטאלית מהאיזון העדין של חיינו. השאלה הנשאלת היא מדוע זה קורה? ולמה דווקא עכשיו?

סיבות לערעור האיזון

  • עודף משפחתיות. שבועות לפני ערב החג מתחילות השאלות המעיקות “אז איפה אתם בליל הסדר?”, “מה את הביאה?”, “למה רק את זה?”, “מה את קונה לחמותך?” ועוד שאלות מגוונות. חג הפסח, ככלל החגים, כופה עלינו המון זמן עם המשפחה, שמייצר תחושות מעורבבות של לחץ, קנאה, השוואתיות ושיפוטיות. נכון שמדובר בארוחת חג אחת, ובמספר שעות בלבד, אבל הלחץ מתחיל עוד לפני כן, ומצטבר עד לארוחת החג. איך נרגעים ושולטים במצב?
  • הילדים בחופשה מבתי הספר והגנים – הצילו!!!  כן, אנחנו אוהבות אותם, כן, כיף לנו איתם לרוב, אבל שבועיים שלמים שהם בחופש זה קשה, ולא פשוט בכלל. זה המון זמן להעסיק אותם, וזו גם הוצאה כספית לא קטנה. אז מה עושים עם הילדים במשך כמעט שבועיים שלמים? איך לא משתגעים? איך גורמים להם לעזור לנו לשרוד את חופשת הפסח, ולא רק לבוא אלינו בדרישות במהלכה?
  • השמנה ועליה במשקל. אנחנו אוכלות המון וכל הזמן, ואני בכלל לא אוהבת מצות… אבל סתם לידע כללי, כמה פרוסות זה מצה? וכמה “נקודות” זה מצה ברייט? ואם אני אלך שעה לפני, זה שווה שני קניידלך לפחות, לא?!

אימהות יקרות, הורים יקרים, אפשר לצלוח את השבועיים האלה, אם נדע לשמור על עצמנו מעצמנו, מהמשפחה המורחבת והקרובה וגם מהסביבה. אם נבחר להתנהל באופן הנכון לנו, נגיע לערב החג רגועים ונוכל להעביר את כל ימי חג הפסח בשלווה ונחת. התשובה המוחצת לכל השאלות שהעלנו קודם לכן היא איזון, איזון, איזון. איזון באוכל, איזון בזמן עם המשפחה, איזון בבילויים, קניות, ניקיונות, טיולים…

 

לשמור על שפיות במהלך החגים

לשמור על איזון במהלך החג עם המשפחה

לשמור על איזון במהלך החג עם המשפחה

דמינו שיש  לכם עוגת פאי, כשרה לפסח כמובן, שמחלקים אותה לשמונה משולשים. העוגה הזו מדמה את עוגת החיים שלכן, או במילים אחרות איך אתן מחלקות את זמנכן ב-24 שעות שיש לנו ביממה. מאחר ולפסח יש נטייה ברורה ומובהקת להוציא את כולנו מהאיזון, מאוד חשוב לשמור על חלוקת הזמן שלנו. הסוד הגדול בחלוקת הזמן הוא האיזון.

אני ממליצה לכתוב לעצמכן תכנית פעולה, בה אתן רושמות כמה זמן אתן מעוניינות להקדיש לכל אחד מהדברים שתכננתן לעשות במהלך תקופת החג או התקופה הקודמת לחג. בחלוקה שלכן, חשוב מאוד להשאיר זמן לעצמכן, ולבדוק שאתן מקבלות אנרגיה ומתמלאות, ולא רק עסוקות בלהוציא אנרגיה ולרצות את כל המשפחה המצומצמת והמורחבת. אתן המשאב העיקרי של עצמכן, ואם אתן לא תפרגנו לכן בזמן לעצמכן, אף אחד לא יעשה זאת עבורכן – לא בפסח, לא בראש השנה, ולא בשום מועד אחר. ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות על מנת ליצור לעצמכן את האיזון הנכסף במהלך תקופת החגים:

  • ספורט והרבה. נסו להקדיש חצי שעה ביום של הליכה, ריצה או כל התעמלות אירובית אחרת. האנדרופינים שישתחררו לאחר חצי השעה הזו, יעשו לכן פלאים, וירוממו מאוד את מצב הרוח. בנוסף, התמדה בפעילות ספורטיבית תשמור אתכן ערניות ושמחות. אין כמו אוויר צח וספורט כדי להעניק לך זמן לנקות את הראש ממחשבות. צאו החוצה ותיהנו.
  • לרתום את הילדים לעבודות יזומות. אחרי שלל המוזיאונים, שביל חוצה ישראל, הצגות, סרטים, קניונים ומה לא בעצם. נסו ללכת על קונספט פשוט ובסיסי. תנו לילדים לסדר את החדר שלהם, להחליף בין בגדי קיץ וחורף, לצבוע אתכם את הקירות בלבן, ולנגב אבק מהכיסאות בגינה. נסו ותופתעו – זה עובד! הם נהנים, התוצאה והסיפוק מידיים, וזה משחרר אתכן לדברים אחרים.
  • הציבו גבולות. הצבת גבולות עוזרת לנו לשמור על עצמנו מעודף השקעה, ציפייה, נתינה. גבולות הם דבר חשוב באופן כללי. גבול נועד להגן, להגדיר ולתחום את מרחב הפעולה והמוסכמות שלנו. הגדירו לעצמכן גבולות ברורים ושמרו עליהם.
  • תהי התסריטאית של עצמך. אנחנו אלופות בלספר סיפור לעצמנו. המציאות שתבחרי לייצר לעצמך – תקרה לך. קחי בחשבון שניתן לשנות תסריט בהתאם לנסיבות ו/או רמת העייפות שלך. הבחירה בידיים שלך, בכל יום מחדש!

 

נכתב על ידי מיכל צרפתי, מאמנת נשים במעגלי החיים, “לחיות במקסימום”.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!