מי שתייה לתינוק - מסוננים או מהברז?

מים לתינוק – מי ברז לעומת מתקן סינון מים

ידוע שלפחות בשנה הראשונה אחרי הלידה, יש להרתיח מים לפני שמכינים אוכל לתינוק (תחליף מזון לתינוק, במידה ואינך מניקה), או כאשר נותנים מים לתינוק לשתות. השאלה הנשאלת שוב ושוב היא האם מי ברז הם מספיק טובים לשתייה לתינוקות ולילדים שלנו? ולנו? אנחנו משתמשים במי הברז לכל מטרה ביום – לשטיפת ידיים, לשטיפת כלים, לכביסה לבישול’ וגם לשתייה. הקשר בין היגיינה לבין מים הוא ברור ביותר. יש לדאוג לשטוף ידיים באופן קבוע במהלך היום במיוחד כאשר מטפלים בתינוק או בילד, וכמובן להשתמש במים נקיים.

המים שמגיעים היום לבתים שלנו הם מים נקיים ומסוננים. יש לשים לב שטיב המים תלוי לא רק במים עצמם אלא גם בטיב הברז הנמצא בבית, יש לוודא שהוא נקי, תקין, לא חלוד ואין בו רעלים וחיידקים למיניהם. לרוב, הורים לתינוקות מעדיפים להשתמש במים מינרליים, או במכשירי סינון מים לתינוק, מטעמי נוחות. כיום ניתן למצוא מתקני מים למיניהם בבתים רבים, כך גם במעונות ובגנים. אבל האם מסננים אלו באמת יותר טובים עבור ילדינו ועבורנו?

קודם כל יש לדעת בפירוש שאיכות מי הברז בישראל מתאימה לשתייה, בארץ תקן מי השתייה מחמיר ואיכות המים גבוהה יחסית לשאר מדינות העולם. כמו כן, במים מינרליים אשר עומדים זמן לא מבוקר בחוץ בתנאי מזג אוויר חמים, לרוב יכולים להצטבר תוספות של מגנזיום מבקבוקי הפלסטיק וכן הצטברות חיידקים למיניהם. מי הברז לא מסוננים במאת האחוזים, לכן מומלץ להתקין מערכת סינון בבית ולבדוק את טיב המים לפני ששותים אותם. אך, האם מתקני מים למיניהם יותר טובים ממי הברז עליהם כולנו גדלנו ואותם כולנו שתינו?! לא בטוח.

 

מי ברז לעומת מתקני מים

מי שתייה לתינוק - מסוננים או מהברז?

מי שתייה לתינוק – מסוננים או מהברז?

מתקן מים הוא אופציה נוחה ויעילה לצרוך מים, מכיוון שישנה אופציה לאספקת מים חמים וקרים כל הזמן, המים מסוננים ונקיים, והכל קורה בלחיצת כפתור. כמו כן, המתקנים עומדים בתו התקן הישראלי ומגיעים עם מנגנוני בטיחות שמונעים מילדים קטנים לשפוך מים קרים, או להיכוות על ידי מים רותחים. קיים התקן מיוחד של מים חמים שניתן להפעלה רק על ידי מבוגרים. מתקני המים אמנם מגיעים עם התקני סינון וטיהור המים, אך במידה ולא דואגים להחליף את המסננים בתדירות הנדרשת (מומלץ על ידי חברות המתקנים לעשות זאת לפחות כל חצי שנה) ובודקים את התחתית של ריכוז המים, יכולים להצטבר במתקן חיידקים לא מעטים, והמים יכולים להיות אף מזוהמים.

יש לוודא שהמסננים נקיים, שהמתקן נקי, וצריך לבדוק את טיב המים אחת למספר שבועות. לא כדאי להסתמך על מתקנים כאלה ואחרים, רק כי המליצו לך. מומלץ לעשות בדיקה לכל סוג מים שתבחרו לשתות, שכן מים הם מצרך חיוני בחיינו ומשמשמים אותנו כאמור כמעט לכל דבר במהלך היום, בטח ובטח כאשר יש לנו תינוק או ילד בבית. לכן, לפני קניית בקבוקי מים מינרליים בסופר, ולפני הזמנת מתקן מים הביתה, יש לבדוק את כל הנתונים, לבצע בדיקות של טיב המים בברז בבית. במידה ומי הברז שלכם מסוננים היטב ומתאימים לשתייה, חסכו מעצמכם את ההוצאה הנוספות בזמן ובכסף ואל תרוצו לקנות מתקנים ובקבוקים. אם אתם רוצים להיות בטוחים, ניתן תמיד להרתיח את המים ולסנן אותם.

בכל מקרה, כדאי וראוי לבדוק את טיב המים שאתם שותים. אם בכל זאת החלטתם לרכוש בקבוקים או מתקן סינון, יש לדאוג למקם אותו במקום מוצל ואף בקירור, לנקות את המתקן, ולוודא שהמסננים תקינים ונקיים בכל כמה שבועות. כאשר יש תינוק בבית, וודאו שאכן המים שאתם צורכים הינם מים טובים לתינוק, לילד וגם לכם. אל תסתמכו על שמועות, בדקו בעצמכם את המים ואיכותם לבריתכם ובריאות המשפחה.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!