מכשיר אדים

מכשיר אדים לתינוק – המלצות ואזהרות

בתקופת החורף, כשהילד מצונן מאוד והאף גדוש וסתום, הורים רבים מפעילים מכשיר אדים בחדר הילדים. מכשיר אדים תפקידו להוסיף לחות לאוויר. בחורף, בגלל הקור אנחנו מחממים את הבית במכשירים כמו מזגן ורדיאטורים שאמנם שומרים על החום אבל גם מייבשים את האוויר, בנוסף לחלונות סגורים קשה יותר לנשום ולהתגבר על גודש באף וליחה.

ישנם שני סוגי מכשירי אדים – מכשיר אדים חמים ומכשיר אדים קרים. השימוש בהם לרוב מומלץ לכל אנשי הבית, אך לתינוקות מכשיר אדים עוזר בעיקר כדי להקל בזמן האוכל ובשינה, בזמנים אלו שבהם יותר קשה לתפקד עם ליחה, גודש ואף סתום.

בעוד מכשיר אדים חמים מרתיח בתוכו את המים ופולט את האדים שאלה יוצרים, מכשיר אדים קרים פועל על פיזור רסיסי מים קטנים באוויר. שניהם יעילים באופן זהה ליצירת לחות באוויר. מכשיר אדים חמים פועל מקסימום של שש שעות רצוף ואינו מומלץ לשימוש בעונה שהיא לא קרה, מכיוון שהוא מחמם את החדר. כמו כן, מכיוון שהפעילות שלו היא הרתחת המים הוא עלול לגרום לכוויות ואינו מומלץ בכלל לשימוש עבור תינוקות מתחת לגיל שלושה חודשים.

 

בחירת מכשיר אדים קרים לתינוק

מכשיר אדים

מכשיר אדים

מכשיר אדים קרים לעומת זאת יכול לפעול ללא הפסקה, 24 שעות רצוף, בכל עונה בשנה ולכן הוא מומלץ יותר לשימוש. לפני שקונים מכשיר רצוי לקרוא על סוגי המכשירים הקיימים בשוק, להיוועץ עם רופא ולרכוש מכשיר בעל תו תקן ישראלי. כמו כן, כדאי לשים לב שמדובר במכשיר שמתאים לשימוש בבית, מכשיר שקט, בנוסף לפני הרכישה בדקו שיש לכם מקום עבורו ושאינו דורש תפעול מסובך.

הורים רבים מוסיפים תמציות צמחים למיניהם למכשיר האדים, בעיקר במקרים של מחלות חורף אצל תינוקות. המכשיר מפיץ את התמציות ביחד עם האדים ובכך גורם להקלה על הנשימה של הילד. מומלץ בנוסף למכשיר האדים להגביה את מזרן התינוק בהטיה, כדי להקל על נשימתו.

חשוב לדעת שבשנת 2013 איגוד רופאי הילדים יצא בהודעה חשובה לכלל ציבור ההורים להפסיק את השימוש במכשירי אדים למיניהם. הסיבה לכך היתה שלאחר מחקרים רבים שבוצעו ולאחר מעקבים אחר מאות תינוקות וילדים עם מחלות נשימתיות למיניהן וגם עם צינון רגיל, לא הוכחה יעילותו של המכשיר. כלומר, לא נמצאה באף מחקר הוכחה חד משמעית שיש יעילות כלשהי למכשיר האדים במצבי חולי מהשכיחים ביותר ועד מחלות נשימה קשות ואלרגיות.

בשנתיים האחרונות חלו מספר ילדים בדלקת ריאות קשה שנגרמה מהיחשפות לחיידק הליגיונלה, אשר מצוי במקורות מים ומתרבה במים עומדים. המחלה מאוד מדבקת והסימנים להידבקות במחלה הם חום, צמרמורות ושיעול, המתפתחים לדלקת ריאות חריפה. בכל אותם המקרים משרד הבריאות בדק ומצא שמקור ההידבקות היה מכשיר האדים הביתי, לכן ההמלצה שיצאה באותו הזמן הייתה להפסיק להשתמש באותם מכשירי-אדים, מכיוון שאינם יעילים ואף יכולים לגרום למחלות זיהומיות קשות.

למרות ההמלצה של איגוד רופאי הילדים ומשרד הבריאות, הורים רבים טוענים שאם מנקים היטב את המכשיר ומשתמשים בו לפי הוראות היצרן, אין כל סכנת שימוש. הורים רבים דיווחו שהם רואים שיפור משמעותי ביכולת של הילדים לנשום וכן הקלה על תסמיני צינון למיניהם, כאשר השתמשו במכשיר אדים. הורים אחרים הפסיקו את השימוש במיידי עם צאת ההמלצה של משרד הבריאות.

חשוב להיוועץ עם רופא או רוקח, ולעקוב אחר המלצת משרד הבריאות נכון לשנה הנוכחית, טרם רכישת מכשיר.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!