אוזני המן

מתכון לאפיית אוזני המן עם הילדים

אנחנו כבר רגילים שכל החגים היהודיים סובבים קודם כל סביב אוכל, ולכל חג יש את המאכלים המסורתיים שלו. בתור מבוגרים, לפעמים אנחנו שוכחים את מהות החג ואת הכיף שבו. כאשר החג מתקרב, אנו מתעסקים בעיקר ב”איפה מתארחים הפעם?”, “אצל אמא שלך או אצל אמא שלי?”, או ברשימת המצרכים שצריך לרכוש מהסופר. לאחר החג, אנחנו לא מתענגים על הרגעים המשפחתיים המיוחדים, אלא ישר מתפנים להתעסקות במספר הקילוגרמים שעלינו במהלך החג, וכמה אנו צריכים להוריד…

כאשר חג פורים מגיע, לרגע אחד אנחנו עוצרים הכל ונזכרים במהות החג. הכל חוזר אלינו ברגע הזה שהילד מגיע מהגן בימים הללו שלפני החג עצמו, כשהוא מאופר ומאושר. הוא מספר לנו את מגילת אסתר, בגרסה שלו, עם תוספות שהמציא על הדרך, מבסוט על כך שבפורים הולכים לעשות הרבה רעש ברעשנים, לשלוח, ובעיקר לקבל, משלוחי מנות. הוא כמובן לא שוכח להזכיר שצריך בפורים לאכול המון אוזני המן, עם שוקולד כמובן.

בחג הפורים, המחשבה שלנו כהורים, אינה סובבת רק סביב סעודת החג ואיך לצלוח את ימי החופש של הקטנטנים בהצלחה. בפורים, אנחנו גם מתחברים לכיף של הכנת משלוחי מנות עם הילדים, אנחנו משקיעים בתחפושת שלהם, עמלים על סעודת פורים (זכרו להשתכר עד לא ידע, אחרי שהם נרדמים), וכמובן לא שוכחים להכין אוזני המן, ולא רק עם שוקולד!

 

אפיית אוזני המן עם הילדים

אוזני המן

אפיית אוזני המן עם ילדים

אפשר, ואף רצוי, להפוך את מלאכת אפיית אוזני המן לפעילות משותפת עם הילדים. אפיית אוזני המן יכולה להפוך לסוג של פעילות יצירה כייפית ומהנה. ניתן לתת לילדים להתנסות במילויים שונים ומפתיעים, להפוך את הכנת הבצק למשחק ניחושים, ולתת להם להחליט איזה מילוי לשים באוזני ההמן. לאחר מכן, כאשר אוזני ההמן מוכנות, ניתן לחלק איתם את משלוחי המנות למשפחה וחברים. כך נקבל את אווירת החג יחד עם הילדים כמו שצריך, ולא נתרכז רק באוכל, כמו שאנו נוטים לעשות בשאר החגים…

 

מתכון לאפיית אוזני המן

  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת) + חצי שקית נוספת, כדי לפזר לאחר מכן.
  • 200 גרם מחמאה/מרגרינה/חמאה (חבילה אחת).
  • 300 גרם קמח.
  • 2 חלמונים.

הוראות הכנה:

  1. לרכך את החמאה, או את המחמאה, שתהיה רכה ונוחה לעבודה.
  2. לערבב את כל החומרים ביחד וללוש לבצק אחיד.
  3. לשמור את החלבונים בצד, רק אם הצלחתם להפריד אותם היטב מהחלמונים, בשביל להכין מהם נשיקות מרנג כתוספת למשלוחי מנות.

לבצק נותנים לנוח כחצי שעה. אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט קמח. לשים לב לא להגזים עם הקמח, כדי שהבצק לא יהיה קשה מדי ויתפרק.

עכשיו לחלק הכייפי במיוחד – המילויים! יש כמובן את המילויים הרגילים שכולנו מכירים, מילויי תמרים ואגוזים, שוקולד ופרג. כשאנחנו היינו ילדים, אלו היו הטעמים. אבל היום אפשר לגמרי להתפרע, ואפילו רצוי לעשות זאת. אני מוצאת שזה החלק הכי כייפי עם הילדים, להכין את המילויים לאוזני ההמן. אנחנו ממלאים את הבצק, שורה אחר שורה, ואחר כך עורכים תחרות טעימות, כאשר אוזני ההמן מוכנות לאכילה. חשוב לשים לב שאין חלקי אגוזים באוזני המן שאתם נותנים לקטנטנים.

 

דוגמאות למילויים מעניינים לאוזני המן:

  • קוביית שוקולד בפנים. שוקולד מריר/חלב/לבן.
  • כפית ריבה שאוהבים, בטעמי תות, לימון, תפוז…
  • מרשמלו.
  • כפית ריבת חלב.
  • ממרח חלווה או חתיכה של ממתק חלווה.
  • חתיכת מרציפן.

ניתן לקנות גם מילויים בסופר שמגיעים בתור ממרחים, כמו ממרח תמרים, שוקולד, פרג ואחרים. בהכנת אוזני ההמן חשוב להקפיד על כמה דברים:

  1. לא לשים יותר מדי מלית בתוך אוזן ההמן.
  2. להקפיד לסגור היטב את אוזן ההמן, מכיוון שהיא תיפתח קצת במהלך האפייה.
  3. לאפות את אוזני ההמן בטמפרטורה בינונית של 175 מעלות רק עד שהן זזות בקלות מהתבנית.
  4. לצנן היטב טרם האכילה.

כל הפעילות של האפייה היא פעילות משותפת של כולנו, שלי ושל הילדים יחד. הילדים בוחרים את גודל אוזני ההמן, באמצעות בחירת גודל הקורצים, אם יש בהישג יד, או בבחירת כוסות בגדלים שונים. תהליך קריצת העיגולים לאוזני ההמן, מבוצע תוך השגחה צמודה. לאחר מכן, אנו ממלאים יחד את העיגולים שקרצנו באמצעות המילויים שבחרנו, ואני עוזרת להם לסגור היטב את אוזני ההמן, על מנת שלא יפתחו במהלך האפייה.

ההכנסה לתנור והאפייה עצמה נעשית רק על ידי, ואני בודקת בקפידה שאוזני ההמן מצוננות היטב, לפני שאנחנו מתחילים את מבחן הטעימות. ייתכן שהבצק החיצוני התקרר, אך המילוי עדיין חם. נסו בבית, מבטיחה לכם שיהיה טעים ומשעשע, בדיוק כמו שחג פורים צריך להיות!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!