כל כך הרבה שינויים עוברים על גוף האישה בזמן ההריון ולאחר הלידה. ההורמונים משתוללים, הגוף יוצא מאיזון, וכל חלק ופרט בו מושפע ומשתנה. בתוך כך, גם השיער. יש שייהנו משיער חזק, בריא ומבריק לאורך כל ההריון, אבל הרוב יסבלו מנשירת שיער ואפילו התקרחות, בעיקר לאחר הלידה.
נשירת שיער בהריון ולאחר הלידה

נשירת שיער בהריון ולאחר לידה
שינויים הורמונליים, בזמן ההריון ולאחר הלידה, גורמים לנשירת השיער, יחד עם המחסור בויטמינים ומינרלים בגוף. על מנת לבלום את נשירת השיער לאחר הלידה, יש להקפיד לאכול אוכל בריא, המלא בוויטמינים ההכרחיים להתפתחות העובר ולשמירה על הגוף שלך, ובכללותו גם השיער, במצב תקין. הוויטמינים החשובים ביותר הם: ויטמין H, ויטמין B12 וויטמין B6. בנוסף, יש לאכול מזונות עשירים באבץ, לצמיחת שיער תקינה. במקרה הצורך, ניתן ליטול תוספי תזונה וויטמינים להשלמת החוסרים. כדאי לחפוף את הראש בחליטות צמחיות, או מוצרים רפואיים המאושרים בהריון.
בנוסף, יש להימנע מקרמים, מרככים וספריים, שגורמים לשיער אמנם להיראות טוב יותר, אך מזיקים לבריאות ולחוזק שלו. וכן להימנע במהלך ההריון ולאחר הלידה מצביעת השיער, וכמו כן מפן וסלסול.
גם מי שנהנתה במהלך ההריון משיער מקסים כמו שרואים בפרסומות, לאחר הלידה עלולה לסבול ממצב של נשירת שיער. מי שסבלה במהלך ההריון מנשירה, לאחר הלידה זה עלול להחריף עד מאוד. הסיבה העיקרית היא שהגוף מנסה להתאזן חזרה, לחזור למצבו הטבעי, וגם מחזוריות צמיחת השיער מנסה לעשות זאת בקצב יחסית איטי. כך, שכשלושה עד ארבעה חודשים לאחר הלידה, אישה עוד יכולה לחוות נשירת שיער קשה במיוחד.
טיפול בנשירת שיער לאחר לידה
ישנם נשים הפונות לטיפולים רפואיים על מנת לטפל בתופעה, וזה אכן משיג תוצאות, אך ההמלצה היא להפחית ככל הניתן בטיפולים כימיים או תרופתיים לשיפור מראה השיער, או עידוד צמיחה, למיניהם. זאת מהסיבה שטיפולים מסוג זה עלולים לפגוע באיזון ההורמונים של האישה לאחר לידה, ולהפריע לגוף בניסיון לחזור לעצמו ולאזן את עצמו בצורה הטבעית. על מנת לשמור על צמיחת שיער בריא ומניעת החמרת הנשירה כדאי לבצע את הצעדים הבאים:
- המשיכי ליטול תוספי תזונה וויטמינים.
- הקפידי על תזונה נכונה ועשירה במינרלים וויטמינים.
- לאורך התקופה הזו זכרי להימנע מפן/סלסול/צבע לשיער.
- השתדלי לא להשתמש במסרק או במברשת בכלל, אלא לסרק בעדינות את השיער. ואם כבר את משתמשת במסרק, אז לא במסרק מתכתי.
- עיסוי הקרקפת בקרם או שמן מיוחד, שנועד לעזור בצמיחת שיער.
- הסתפרי. תספורת תעודד את צמיחת השיער מחדש.
- נסי רפואה משלימה – דיקור, הומאופתיה וצמחים. כל אלו יכולים לעזור, כאשר בזמן ההנקה אסור לך ליטול תרופות אחרות.
מתי נשירת השיער תפסק?
סביר להניח שכאשר הגוף יתאפס על עצמו חזרה ויחזור האיזון ההורמונלי הנשירה תפסיק. זה קורה בערך כחצי שנה לאחר הלידה. חשוב לזכור שבזמן ההנקה, ולאחר הלידה, הגוף עדיין עובר שינויים הורמונאליים, פיסיים ונפשיים, המשפיעים על נשירת השיער. לכן חשוב להקפיד על תזונה נכונה ובריאה, ונטילת ויטמינים ומינרלים לאורך כל התקופה.