סימפיזיוליזיס במהלך הריון

סימפיזיוליזיס בהריון

אחותי הבכורה סבלה מכאבים חדים במפשעה, כאבי גב נוראיים שהקרינו לרגליים והקשו עליה לתפקד בצורה יום יומית, כבר מתחילת ההריון הראשון שלה. בדיקה אצל רופא הנשים הראתה שהיא סובלת מתופעה שנקראת סימפיזיוליזיס. ולא, זה לא סוג של מחלה נוראית, אבל זה כן מצב שמחייב התייחסות רפואית.

לסחוס המחבר בין העצמות של אגן האישה קוראים סימפיזיס פיוביס. התפקיד של הסחוס הזה הוא להחזיק את האגן בזמן תנועה ופעילות. תפקיד מאוד חשוב בכל זמן נתון ועל אחת כמה וכמה כאשר אישה בהריון. אבל כידוע, בהריון מתרחשים לא מעט שינויים פיזיים, נפשיים והורמונאליים בגוף האישה ואחד מהם הוא שאותו סחוס נהיה גמיש יותר. להפיכת הסחוס לגמיש יותר בזמן הריון ישנן שתי סיבות עיקריות, האחת היא התרחבות האגן של האישה לקראת הלידה הקרבה והשנייה היא, שכעת, כאשר האישה בהריון, יש בגופה הורמונים כמו פרוגסטרון ורלקסין שגורמים להתגמשות אותו סחוס.

למרות שהשינוי קורה אצל כל הנשים ההריוניות, רק חלק קטן מהנשים יחוו כאבים בגלל תופעה זו. לעיתים יהיה מדובר בכאב קל שרק יציק ובשלב כלשהו יהיה ניתן לטפל בו בעזרת משככי כאבים, בהתאם לשבוע ההריון ובאישור רופא מטפל. לעומת זאת, חלק מהנשים יחוו כאבים עזים שלא יאפשרו להן לתפקד בצורה רגילה במהלך ההריון, מכיוון שגמישות יתר של אותו סחוס יגרום להקרנת הכאבים לגב ולרגליים וכאב יורגש במפרקי הברכיים, דבר שיקשה אפילו על ההליכה. אצל אחותי זה התחיל מאוד מוקדם בשלושת ההריונות שלה, דבר שהכניס אותה לשמירת הריון מאוד מוקדם ,כי כאמור, היא בקושי יכלה לתפקד בצורה יום יומית בגלל עוצמת הכאבים.

 

אבחון סימפיזיוליזיס בהריון

אבחון של סימפיזיוליזיס מתבצע על ידי רופא נשים בבדיקת אולטרה סאונד ובבדיקת רנטגן. הרופא הוא זה שיחליט על חומרת המצב ויחליט כיצד לטפל. למרות שלצערן הרב של אותן נשים הריוניות שסובלות מסימפיזיוליזיס, אין הרבה שניתן לעשות על מנת לטפל במצב. כאשר אישה לא בהריון סובלת מסימפיזיוליזיס היא תקבל משככי כאבים ובמקרה הצורך תופנה לפיזיותרפיה, אך בהריון המצב שונה. לא בכל שבועות ההריון ניתן לקחת משככי כאבים ולא כל משכך כאבים מותר לקחת. אז מה ניתן לעשות בכל זאת?

  • סימפיזיוליזיס במהלך הריון

    סימפיזיוליזיס במהלך הריון

    פיזיותרפיה אצל גורם מוסמך, המכיר את הטיפול בתופעה וגם יכול להציע טיפול המתאים לאישה בהריון.

  • רפואה סינית. יש נשים שטוענות שדיקור סיני וטיפול מגע עוזר לכאב. שוב, כדאי לוודא שאותו מטפל הוא מטפל מוסמך שאכן יכול לטפל הן במצב והן באישה בהריון.
  • כאשר את נחה בבית, שבי עם הרגליים בזווית של 90 מעלות או כמה שיותר קרוב לכך. הקפידי לא לשבת בסיכול רגליים או לקפל אותן בישיבה, דבר היכול להחמיר את הכאבים.
  • הימנעי מסחיבה של דברים כבדים. בזמן הריון ללא קשר לתופעה, מומולץ שלא להרים כבד, אך אם את סובלת מהתופעה זה אף עלול ליצור נזק ולהחמיר את הכאבים.
  • הקפידי לנעול נעליים נוחות, אפילו אורתופדיות אם צריך והמעיטי בהליכה אם אין בכך צורך.
  • בצעי תרגילים לחיזוק רצפת האגן, דבר שיעזור לחזק את השרירים מסביב ובנוסף זה גם יקל עלייך בעת הלידה עצמה.
  • כאשר את נחה בשכיבה, הניחי כרית נוחה בין רגלייך, דבר שיפחית את העומס על המפרקים של האגן ויקל במעט את הכאב.

אם את סובלת מכאב במפשעה, בכל זמן של ההריון, גשי להיבדק, כדי לראות אם מדובר בסימפיסיוליזיס או כל דבר אחר וטפלי בהתאם.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!