סכנות לילדים בקיץ בישראל

סכנות בקיץ הישראלי

ישנן לא מעט סכנות בקיץ, אך הסכנות אינן רק השמש היוקדת וסכנת ההתייבשות מהחום הכבד. ברגע שיש ימים חמים, הילדים מבלים הרבה בחוץ. בין אם אנחנו איתם ולידם או בין אם לאו, יש מספיק סכנות שצריך ללמד את הילדים לשים לב אליהן, גם כאשר אנחנו לא בסביבה. אנחנו כהורים, כמובן שומרים על הילדים שלנו כמה שניתן, אבל מספיקה דקה אחת או אפילו פחות מכך של חוסר תשומת לב, בשביל שמשהו רע יקרה. למדו את ילדכם על הסכנות של הקיץ ומה לעשות בכל מקרה ומקרה מבין המקרים הבאים. מומלץ וכדאי שגם אתם תרעננו את הידע שלכם בנושא.

כמובן שהמכות והסכנות העיקריות של הקיץ הן סכנת התייבשות ומכת שמש. כדי לא להגיע למצב של כוויות שמש או התייבשות, חשוב מאוד להקפיד על מספר דברים חשובים:

  1. אמצעיי הגנה – משקפי שמש, כובע רחב שוליים, קרם הגנה.
  2. שעות בטוחות – לא להיחשף לשמש בין 10:00-16:00 ולהשתדל גם בשעות הבטוחות לשהות בצל.
  3. לשתות הרבה מים – מומלץ לשתות לפחות שני ליטרים ביום ולהימנע ממשקאות מתוקים ומוגזים, שיכולים לשתן ולא להרוות צימאון.

 

כללי בטיחות בים ובבריכה

סכנות לילדים בקיץ בישראל

סכנות לילדים בקיץ בישראל

בימי הקיץ החמים, אחת הדרכים להתקרר ולצנן את עצמנו היא ללכת לבריכה ולים. מדובר בפעילות כייפית ושמחה ורצוי להשאירה ככה. לכן, יש לשמור על כללי זהירות:

  1. בבריכה, אין להשאיר ילדים ללא השגחה, גם אם יש להם גלגל הצלה או מצופים, וגם כשמדובר בבריכה קטנה במרפסת.
  2. יש לבדוק את טמפרטורת המים לפני מילוי הבריכה, כי הם יכולים להיות רותחים בצינור ששוכב בשמש כל היום.
  3. לבריכה ולים לוקחים ילדים רק בשעות הבטוחות, עם שתייה ואמצעי הגנה ומשגיחים עליהם לאורך כל הזמן שאתם שם.
  4.  בתקופה זו יש מדוזות בים והמים עלולים לצרוב, לכן כדאי לקחת איתכם לים חומץ ואלוורה להרגעת העור במקרה של צריבה.
  5. יש לבדוק את צבע הדגל לפני הכניסה למים, לשחות רק בחוף בו יש מציל ולהישמע להוראותיו לאורך כל השהייה במים.

 

כללי בטיחות בדרכים

הכביש הוא אחת הסכנות הגדולות ביותר לילדים, לאורך כל השנה, אך בעיקר בימי הקיץ, בהם הם בחוץ עד שעות מאוחרות. לכן מומלץ לרענן את חוקי הבטיחות בדרכים:

  1. הסבירו והדגימו חצייה נכונה.
  2. חזרו ואמרו לילדים שאין לרוץ אחרי כדור או חיית מחמד או כל דבר שמתגלגל לכביש, בגלל הסכנה של מכוניות נוסעות.
  3. ציינו שישי להמנע ממשחק קרוב למגרשי חניה או כביש.
  4. זכרו והזכירו, גם על פי חוק וגם על פי בגרות הילד, ילד עד גיל 9 לא חוצה את הכביש לבד.

 

מניעת שכחת ילדים באוטו

אם כבר הזכרנו מכוניות, אז המגיפה החזקה של הקיץ  לצערנו היא שכחת ילדים קטנים באוטו. גם אם הילד ישן, גם אם הוא גדול ומבין ורוצה להישאר רגע באוטו, לא משאירים ילדים לבד באוטו. אפילו אם מדובר בקפיצה קצרה, והאוטו מונע וממוזג, הילד יכול בטעות להוריד את בלם היד, או לגעת בהגה וזה לא פחות מסוכן.

על אחת כמה וכמה, אין להשאיר תינוקות באוטו לא מונע. בדקו את עצמכם שוב ושוב ותמיד העיפו מבט למושב האחורי, גם אם יצאתם לבד מהבית, על מנת להיות בטוחים במיליון אחוזים שכולם מחוץ לאוטו. דבר נוסף לגבי מכוניות, הן חמות מאוד, ולכן העמידו את הילדים ליד האוטו על המדרכה, הניעו אותו ופיתחו את כל החלונות לאוורור, הפעילו מזגן, בדקו שהחגורות לא חמות, ורק אז הכניסו את הילדים פנימה אל הרכב.

 

מניעת עקיצות

עקיצות של יתושים, עקרבים, עכבישים ונחשים – אלו הן סכנות האורבות לילדנו בכל פינה בקיץ. העקרבים, העכבישים והנחשים יוצאים החוצה להסתובב בימי הקיץ החמים. לכן:

  1. הכניסו לתיק באופן קבוע תכשיר להקלה על גרד של עקיצות וטיפול בכוויות.
  2. אל תתנו לילדים להרים אבנים קטנות או גדולות ולשחק לבד בחול.
  3. הסבירו להם להתרחק משיחים ודשא גבוה.
  4. במידה והילד נעקץ על ידי עכביש, עקרב או נחש, הזמינו אמבולנס או הגיעו למוקד רפואי במיידי, כאשר אתם מספקים את הפרטים החשובים של גודל, צבע ומקום העקיצה, על מנת שהרופאים יוכלו לטפל בהתאם.

 

סכנות הקיץ בגני שעשועים

גני שעשועים הם אחד המקומות שהילדים אוהבים לבלות בהם בימי הקיץ, אבל כשחם המתקנים עצמם מתחממים גם כן. לכן, גם מגלשה או נדנדה יכולים לגרום לכוויה אצל הילד. בדקו את המתקן לפני שהילד מטפס, שחקו עם הילדים בחוץ בשעות פחות חמות, ואם יש מגלשה סגורה או מעבר סגור, וודאו שלא מסתתר שם אורח לא רצוי לפני שהילד מחליט להכנס אל תוך מתקן זה או אחר.

שמרו על ילדכם על מנת שכולם יוכלו להינות מהקיץ!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!