הנקה בציבור עם עודף בחלב

עודף חלב אצל נשים מניקות

שני דברים מתסכלים נשים מניקות – עודף חלב ומחסור בחלב בתקופת ההנקה. נשים מניקות, בעיקר נשים לאחר לידה ראשונה, שהן פחות מנוסות ונמצאות בשלב הראשוני של ההנקה, מתלוננות לעיתים על הרגשה של חוסר שובע אצל התינוק ויש להן את החשש הגדול מכולם שמדובר בחוסר בחלב. במקביל לתופעה של חוסר חלב, ישנה תופעה מציקה לא פחות, אך אומנם פחות מדוברת, והיא עודף חלב.

לפעמים האישה יכולה להניק בדיוק כפי שהורו לה, לעשות הכל כפי שהנחו אותה, ובכל זאת ההנקה לא מצליחה וכתוצאה מכך גם היא וגם התינוק מתוסכלים. אחת הסיבות יכולה להיות עודף חלב וכמות גדולה שיוצאת מוקדם מידי מן השד. מצב של עודף חלב מתסכל לא פחות ממצב של חוסר חלב.

 

סימנים המבשרים שיש לך עודף חלב

כדי לדעת אם את סובלת ממצב של עודף חלב, חלב שמשתחרר מוקדם מידי, קראי את הסעיפים להלן ובדקי האם את חווה אחד או יותר מהבאים:

  • כאב או תחושת זרימה חזקה במיוחד בזמן ההנקה כאשר החלב זורם אל פה התינוק.
  • כאשר אחד או שני השדיים מתיזים חלב ממש ולא רק נוזלים או דולפים מעט.
  • כאשר הנזילה של החלב היא בכמות רבה ולעיתים מאוד קרובות אפילו ללא הפסקה.
  • כאשר יש לך דלקות חוזרות ונשנות באחד או שני השדיים.
  • כאשר בזמן ההנקה החלב משתחרר יותר מפעם אחת במהלך הנקה בודדת.

 

מצבים אלו משפיעים מאוד על התינוק והסימנים לכך אצל התינוק יכולים להיות:
  • חוסר מנוחה בזמן ההנקה ולאחריה.
  • צואה רירית בצבע ירוק.
  • בזמן היניקה התינוק עלול להשתנק או לשהק בגלל הכמות הרבה שזורמת אל פיו.
  • סירוב של התינוק לינוק וכתוצאה מכך גמילה מוקדמת של התינוק בעצמו מההנקה.

 

איך ניתן לטפל במצב של עודף חלב?

הנקה בציבור עם עודף בחלב

הנקה בציבור עם עודף בחלב

הדבר הראשון שיש לעשות, אם את סובלת מקשיים בהנקה באופן כללי או שאת חושבת שיש לך עודף של חלב, הוא להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת. שחרור מוקדם של חלב ועודף חלב עלול להפריע מאוד להנקה ואף לגרום לדלקות והשתנקויות אצל התינוק. ברגע שיועצת ההנקה אכן אישרה שמדובר בעודף של חלב, היא כמובן תנחה אותך כיצד להתמודד ולהמשיך להניק, במקביל ישנם מספר דברים שאת יכולה לעשות:

  1. להניק את התינוק בשכיבה או חצי שכיבה, דבר שמאט את זרימת החלב. רצוי לבחור תנוחה שהשדיים לא מוטים כלפי מטה. החיסרון הוא כמובן אי הנוחות לגב שלך והעובדה שיהיה מאוד קשה להניק מחוץ לבית אם תחפצי בכך…
  2. לצרוך פחות מאכלים שידועים כמאכלים המגבירים חלב, כמו שומר או בירה שחורה למשל. ניתן גם לצרוך מזונות או משקאות שעוזרים בייבוש חלב, כמו למשל תה עם נענע.
  3. בהנקה רגילה ההמלצה היא להעביר משד לשד לאחר כל הנקה ולהתחיל את ההנקה הבאה מהשד האחרון ממנו הנקת. במצב של עודף חלב, כדאי להניק מספר פעמים אך ורק משד אחד, רק לאחר מכן מהשד השני, על מנת לצמצם את כמות החלב בכל צד.

 

כדאי להתייעץ עם יועצת ההנקה בעניין יבוש חלב בשיטה המסורתית של עלי כרוב בחזייה או האפשרות של לעמוד במקלחת חמה ולהוציא מעט חלב על מנת לשחרר גודש בשדיים כתוצאה מעודף החלב. חשוב לעדכן את היועצת כמובן אם את מעוניינת להמשיך להניק או לא, בהתאם לכך היא תדע להנחות אותך כיצד לפעול. כמו כן, יש לא מעט פורומים וארגונים המייעצים ללא תשלום לאימהות עם בעיות הנקה שיוכלו לעזור לך במידה ואת סובלת מעודף של חלב.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!