פוריות וכניסה להריון

פוריות וכניסה להריון

נכון שכולנו יודעים איך לייצר תינוקות, ונכון שכולנו נולדנו עם האיברים המתאימים לכך. כן, כולנו נולדנו כשבידינו האפשרות הבסיסית הזו של לחיות ולתת חיים. יחד עם זאת, העידן המתקדם שאנו חיים בו כעת, הביא עמו שינויים, שינויים אשר משפיעים גם על הפוריות שלנו, נשים כגברים. ויש  הרי קשר ישיר בין פוריות וכניסה להריון.

כולנו נמצאים בלחץ. לחץ כלכלי, מרדף אחרי הזמן, להספיק להרוויח כמה שיותר, להספיק לראות עולם, להספיק ליהנות כמה שיותר’ עם כמה שיותר וכל זה מבלי להיפגע. הרי אנחנו כנשים, לוקחות על עצמינו את האחריות לא להיכנס להריון מאז שאנחנו מתחילות לקיים יחסים. אנחנו בולעות גלולות הורמונליות (רק שחלילה הוא לא ישתמש באמצעי מניעה שפחות נוחים לו…), אחרי כמה סיבובים מוצלחים או מוצלחים פחות, אנחנו מוצאות את האחד, או שאולי הוא מוצא אותנו. ואז, אחרי כמה חודשים או שנים של חיים משותפים, מחליטים שהגיע הזמן למסד את זוגיות (בדרך כלל זה בא מאיתנו, בעלות השעון הביולוגי שמתקתק כל הזמן ברקע), ועוד בטרם קבענו תאריך או סגרנו די ג’יי ומאפר, אנחנו מפסיקות לבלוע את האויב הראשון שלנו – הגלולות.

לאט לאט אנו  מתחילות לנקות את הגוף משאר האויבים, אלכוהול, מריחואנה (רחמנא ליצלן), סיגריות וג’אנק פוד, ומנסות לגרור לתהליך גם אותו, לרוב זה מצליח… עברו חודשיים שלושה, הגעתן ליום המיוחל וכלוווווווום לא קרה, אין בחילות ואין סימפטומים שעליהם קראת בכל לילה ויום מאז שהוא הציע לך להתחתן איתו. אז מה קרה לנו? הפסקנו להיות פוריות בגיל 33?? הזרע שלו הפסיק לשחות מהר??? ובכן, קרו כמה דברים. החיים שלנו לא הפסיקו להיות לחוצים גם אחרי שהתמסדנו. יש לחץ אחר עכשיו.

– הגלולות משפיעות לטווח הרחוק (לא אצל כולנו).

פוריות וכניסה להריון

פוריות וכניסה להריון. צילום: אורלי רוזנבלט

– התזונה ואורך החיים שלנו משפיעים באופן ישיר על מערכת הרבייה שלנו.

– המים שאנחנו שותים.

– האוויר שאנחנו נושמים.

– פעילות גופנית שאנחנו עושים או לא עושים וסוג הפעילות הגופנית שאנו עושים.

– כמה שעות אנחנו יושבים ליד מחשבים או בקרבת מכשירים עם קרינה.

כל על אלו משפיעים על הפוריות שלנו כבני אדם, ומחקרים שנעשו בשנים האחרונות, הראו קשר ישיר בין כל אחד מהגורמים הללו לפוריות. האם יש פתרון? תלוי את מי שואלים. אם שאלת את הרופא – כמובן, טיפולי פוריות. אם שואלים אותי – יש פתרון טבעי ואפילו כמה! הנה הם לפניכם:

  1. הורדת סטרס (מתח). יש לנו את היכולת להשפיע על סביבת החיים החיצונית המייצרת סטרס על הגוף – בבית, במשרד וכן כן, אפילו ברכב בשעות שאנו נוהגים לעבודה וחזרה הביתה.
  2. לשלב פעילות גופנית מותאמת אישית, יחד עם שינה איכותית ואפקטיבית. הורדת לחץ וסטרס ע”י פעילות גופנית מותאמת אישית.
  3. שינה טובה ומלאה. גם אם ישנים מעט שעות, אז לפחות שהשינה תהיה אפקטיבית ולא רק עצימת עיניים.
  4. ניקוי פנימי של הגוף באמצעות שינוי תזונתי. נעשו לאחרונה כמה וכמה מחקרים המוכיחים כי אורך חיים הכולל תזונה מאוזנת תומכים בגוף ומחזקים אותו לקראת ובזמן ההיריון.
  5. שיטת אביבה – שיטה המאזנת הורמונלית ועובדת על עידוד הזרמת הדם לשחלות על ידי תרגילים פשוטים ונגישים.
  6. יוגה נשית, צמחי מרפא, דיקור סיני. לפעמים יכול להיות כי מדובר במשהו רגשי, חשש כלשהו מההורות או מהשינוי שיביאו עימם ההיריון והלידה, החשש “לאבד את מקומי בעולם”, את הקריירה  או הגזרה, במקרה כזה דמיון מודרך, התמקדות או עבודה עם קלפים תעזור לך.

 

נכתב ע”י קרן איזראלוב, מדריכת הכנה ללידה, דולה, מלוות הורים ונשים יחידניות.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!