לאחרונה אני נתקלת בעיקר בשאלות בנושא ביגוד לתינוק. מעבר למה שצריך לקנות ולרכוש לתינוק להתחלה וגם לאם לאחר הלידה, שעל זה רוב הנשים סגורות או נסגרות בשלושה ימי אישפוז לאחר הלידה (ושוב, תמצאו את עצמיכם לא מעט בבית המרקחת באמצע הלילה בחודשים הראשונים עושים השלמות או מנהלים שיחות נפש עם הרוקח…), אבל על הביגוד הן לא סגורות אף פעם עד הסוף. הסיבות לכך הן מגוונות – חלק מהאמהות לעתיד מזמינות מחוץ לארץ, באתרי אינטרנט למיניהם, ורוצות להיות בטוחות שיגיע בזמן, בנוסף כי אי אפשר להתאפק עם קניית הבגדים הקטנים והמקסימים האלה, וגם מהסיבה המובנת מכולן, שאין לנו מושג לקראת מה לצפות.
לפני שנולד תינוק, בעיקר אם מדובר בילד ראשון, אין לנו מושג מה לקנות לו. אנחנו מחפשים באינטרנט ובכל מקום אפשרי רשימות של המלצות. מנסים לברר מה צריך, מה חובה ומה כדאי, שואלים את החברים מה הם קנו ואיפה, עורכים סקרי שוק ובודקים בכל מקום שלא יהיה אם יש מבצעים אטרקטיביים. אנחנו משתגעים על הכמויות, כי אנחנו חוששים שלא קנינו מספיק, אבל יודעים שנמצא את עצמנו באמצע הלילה בבית המרקחת הקרוב עושים השלמות.

ביגוד לתינוק שרק נולד
בשורה התחתונה, אין לנו מושג למה לצפות, כך שאנחנו לא בדיוק יודעים למה להתכונן. האם צריך מגבת רגילה או את המגבת המיוחדת שנסגרת עם הסקוצ’ מאחורי הראש, שההשכנה מאוד המליצה עליה?! האם אפשר לקלח בגיגית, או שחייבים אמבטיה מיוחדת לתינוקות שאחותך אמרה שאת פשוט חייבת…? וזה לא נגמר! שלא יחסר, שתמיד יהיה, שלא נתקע בלי… רק לחשוב על מצב שנתקע בלי משהו הכרחי מלחית אותנו ואנו קונים עוד ועוד רק כדי “שיהיה לכל מקרה”.
אני זוכרת שכאשר המיילדת החזיקה את הבן הבכור שלי ואמרה את המשקל שלו, שהיה קצת פחות משלושה קילו, חשבתי לעצמי (עם העבר שלי בתחום הקונדיטוריה) זה שלוש שקיות סוכר! אבל לא ידעתי כמה זה קטן. יש כאלה שנולדים קטנים יותר. קניתי לו את הבגדים הכי קטנים שמצאתי, כאלה שחשבתי שהם לבובה, ועדיין הם נראו ענקיים עליו. המכנסיים הגיעו כמעט עד לצוואר, ואת השרוולים בחולצה הייתי צריכה לקפל כמה פעמים. כמובן שהשתמשתי בפטנט של גומיות ברגליות כדי שיחזיקו הכל במקום. ועדיין, כשהייתי מוציאה אותו מהעריסה באמצע הלילה להאכלה, הוא היה נשלף מתוך המכנסיים והייתי נשארת ביד עם “רבע עוף” חצי לבוש.
אחרי שנתקלתי כמה וכמה פעמים באותה שאלה בפורומים השונים, ישבתי לחשב מה אני רכשתי מבחינת ביגוד ראשוני, ולכמה זה הספיק לי, כך שאוכל לעזור לאימהות לפני לידה ראשונה או כאלה שכבר הספיקו לשכוח. החישוב הוא מאוד פשוט. בחודש הראשון הם בהתחלה יורדים טיפה במשקל, ואז מתחילים לעלות. אתם פתאום תשימו לב שהחיתול הקטנטן שלהם בקושי נסגר, וזה יהיה הסימן לקנות מידה גדולה יותר. וכן, אתם תמיד אתם תתקעו עם חצי חבילה של חיתולים…
כדאי לקחת בחשבון שהתינוק יגדל בזמן הקרוב בקצב מטורף, רק שאם אתם בבית איתו, לא תשימו לב לזה עד שהבגדים יצמדו, ואז תהיו בהלם. בעיקר כשתסתכלו על תמונות ישנות. בנוסף, תינוקות רבים, בעיקר תינוקות שיונקים אבל לא רק, ביציאות הראשונות שלהם מלכלכים את כל הבגד או פולטים המון לאחר ההאכלה. יש להתחשב בכך מבעוד מועד.
רשימת ביגוד לתינוק שרק נולד
אז מה צריך בעצם כאשר התינוק רק נולד? כדאי לרכוש לבוש בסיסי, על פי הפירוט הבא:
בגד גוף לכל יום בשבוע. לתינוקות בהתחלה, רק שרוול ארוך. בהתאם לעונה – רכשו שק או בגד גוף עבה יותר.
2 רגליות לכל יום בשבוע. יש להתחשב בתינוק בהתאם לעונה, יש רגליות דקות ויש עבות.
חולצת מעטפת עבור כל יום בשבוע.
אוברול. לא הכרחי, אם אתם אוהבים להלביש, וזה נח לכם, בעיקר נוח כבגד שני מעל בגד-גוף ורגלית. מומלץ לרכוש 4 אוברולים.
זכרו שמדובר בעונה קצרה. התינוק אתכם רוב היום בבית ולא יוצא ומתלכלך, אז לא צריך להתפרע. הגיוני שמה שכתבתי גם זה יותר מדי לתינוק בנולד בקיץ שבמהרה יגדל, אבל חשבו על זה שאם הוא פולט או יש לו יציאה וצריך להחליף לו… מה גם שצריך לכבס כל בגד לפני שימוש, כך שלפעמים תכבסו כמה בגדים וישארו לכם שני פריטים. תמיד צריך שיהיו לכם בגדים ספייר זמינים להחלפה, כי לכו תדעו מה יהיה. אם מדובר בתינוק חורף או תינוק קטן, הרי שבהתחלה צריך שתי שכבות בכל מקרה, וזה כשלעצמו מכפיל את כמות הביגוד. עם הזמן אתם תקנו בהתאם, תקבלו מחברים, תיכנסו לכל מיני סיילים ותזמינו מחו”ל, אבל לימים הראשונים, כדאי שתהיו מוכנים מבחינת ביגוד עד כמה שניתן.