לא משנה אם קיץ, חורף, סתיו או אביב, מסתבר שאחד החוגים הפופולריים ביותר לתינוקות, בלי קשר לעונה, הוא שחיית תינוקות. האם הבריכה מחוממת? מאיזה גיל מותר להכניס תינוק למים? במה שחיית תינוקות בכלל מועילה להתפתחות התינוק? להלן כל מה שחשוב לך לדעת בנושא, רגע לפני שקופצים ראש (בזהירות) עם נוני קטן למים.
קודם כל חשוב לקחת את התינוק לשחיית תינוקות אצל מדריך או מדריכה מנוסים ומקצועיים, עם תעודה בתחום. כמו כן, החוג עצמו אמור להיות חוג מהנה אשר משלב משחק, שירה, זמן איכות הורה-וילד, וגם עבודה התפתחותית. חשוב לבחור מקום אשר מאפשר לתינוק להתפתח בצורה הנכונה ולהנות מהחוג. בחירה נכונה בבריכה, מדריכה וקבוצה אשר מרגישים איתם בנוח, יאפשרו לכל תינוק לשחות, ללמוד, להנות ולהתפתח בקצב שלו.
שאלות ותשובות בנוגע לשחיית תינוקות

שחיית תינוקות
מאיזה גיל כדאי להתחיל? מגיל שלושה חודשים.
במה עוזרת שחיית תינוקות להתפתחות התינוק? השחייה עובדת בעיקר על הקואורדינציה, שיווי המשקל ומערכת הנשימה. כמו כן היא עוזרת בפיתוח הביטחון העצמי שלו, כאשר הוא שוחה ומתנהל כמעט לבדו במים. בשחייה כל השרירים עובדים, ובעיקר חגורת הכתפיים.
מהי טמפרטורת המים המומלצת? הטמפרטורה בה תינוקות מרגישים הכי נח במים היא 32 מעלות צלזיוס. יש לשמור על טמפרטורת הסביבה באזור ה27 מעלות צלזיוס ומעלה, בעיקר בחורף.
האם שחייה גורמת לדלקות אוזניים אצל תינוקות? והאם במקרה של דלקת אוזניים מותר להגיע לשיעור? תלוי בסוג הדלקת, וזאת רק רופא יקבע. אם מדובר בדלקת באוזן התיכונה ואין חום, ניתן להגיע לשיעור כרגיל, אך להמעיט בצלילות ולידע את המדריך. כמובן יש במקביל לכך לעקוב אחר תגובות התינוק. אם יש דלקת באוזן החיצונה, אסורה הכניסה למים באופן חד משמעי!
האם יש כלור בבריכת שחייה לתינוקות? מכיוון שמשרד הבריאות קובע כי צריך להשתמש בכלור בכל בריכה באשר היא כחומר מחטא, אכן קיים כלור גם בבריכת שחייה של תינוקות. למרות הקביעה של משרד הבריאות, יש לבקש לראות את כמות הכלור, לוודא שמדובר בכלור נוזלי, וגם לבקש לראות את נתוני הבדיקה של מי הבריכה. החיטוי הוא הכרחי, אך מדובר בחומר רעל חזק, ולכן יש לוודא שקיימת כמות כלור מינימלית ביותר בבריכה.
האם כדאי להאכיל לפני השיעור? מומלץ להאכיל תינוק יונק כשעה לפני הכניסה למים. פחות נוח לבצע פעולות במים ולקפוץ למים על קיבה מלאה. תינוק שאכל ממש לפי הכניסה למים יכול לפלוט או להרגיש בחוסר נוחות. שימו לב מתי נח לו לאכול, מתי הוא רעב, ואיך זמני ההאכלה משפיעים עליו ועל התפקוד שלו בשיעור.
הציוד שמומלץ להביא לחוג שחיית תינוקות
- מגבת.
- חיתולים רב פעמיים, בדגש על יותר מאחד.
- בגדים להחלפה, גם לתינוק וגם להורה.
- כלי רחצה כדי לקלח אותו מיד לאחר החוג.
- תחליף חלב במידה ואינך מניקה, או חטיף קליל ושתייה לפעוט שכבר אוכל אוכל מוצק.
הכי חשוב לזכור שמדובר בחוויה שאמורה להיות מהנה וכייפית. לכן, אם התינוק לא נהנה, בוכה, או לא מסתגל לחוג, כמו כל חוג אחר, אין סיבה להכריח או לשדל אותו. כמו כן, קצב ההתפתחות של התינוק תלוי בהרבה גורמים, ושחיית תינוקות היא לא תחרות – התינוק ירכוש את המיומנויות הנדרשות עם הזמן, ובקצב שלו.
שחייה בטוחה!