טיפים יעילים להריון ולידה

10 טיפים יעילים להריון ולידה

כאשר את בהריון, כולם סביבך דואגים להזכיר לך ש’הריון זו לא מחלה’, הם דואגים לתת לך טיפים, ולשתף אותך באיך הם הרגישו ומה עבר עליהם בהריון הפרטי שלהם. מעבר לכך, הם תמיד ידאגו לאחל לך שתשני כמה שאת יכולה עכשיו, כי בקרוב לא תוכלי… עזבי את כל זה. יש דברים שקורים בהריון, שהם החשובים ביותר, והם מה שכל אישה צריכה לדעת במהלך הריון. הנה עשרה טיפים יעילים להריון ולידה שאת צריכה לדעת אם את בהריון. לשם שינוי אלו גם טיפים ועצות שחשוב שתעבירי הלאה, ולא בתור ביקורת או סיפור אישי שיעצבנו הריונית אחרת, אלא טיפים שמתאימים לכל הריונית באשר היא:

  1. טיפים יעילים להריון ולידה

    טיפים יעילים להריון ולידה

    המעבר מזוג לזוג הורים, הוא אחד השינויים הגדולים והמשמעותיים ביותר שתעברי בחייך. זה נכון לא רק לגבייך, אלא גם עבור בן זוגך. השינוי יתבטא בחיים האישיים, הזוגיים, החברתיים וגם בעבודה. נסי להתכונן לכך, עד כמה שתוכלי.

  2. הריון ולידה זה לא סרט הוליוודי. למען האמת, ברוב הפעמים המציאות די רחוקה ממה שרואים בסרטים. חשוב שתדעי שהתחושות שאת חשה, הן כולן טבעיות, גם אם קשה לך וגם אם את לא מתחברת ישירות למצב החדש. החיבור להריון וללידה הוא אישי ופנימי, והוא אינו מלווה במוזיקת רקע של כינורות כמו בסרטים.
  3. דברי עם בן זוגך באופן קבוע על מה שאת מרגישה,תחושותייך, חששות, תקוות, חלומות… שתפי אותו בכל הדאגות ואל תפסיקי גם כשתחזרו הביתה מבית החולים לאחר הלידה. תני לו גם מקום לפרוק ולשתף, והקשיבי לו.
  4. סמכי על האינטואיציה הפנימית שלך. ייפלו עלייך ממטרים של עצות, הוראות, טיפים והנחיות. הקשיבי לכולן, אך החליטי מהן מה הכי מתאים לך, מה נכון לך, ותמיד עשי את מה שאת מרגישה לנכון, ואל תלכי נגד ההרגשה שלך.
  5. בכי הוא הדרך היחידה של התינוק לתקשר עם העולם החיצוני בימים הראשונים שלו באוויר העולם, והוא מבטא צורך כלשהו. תינוק לא סתם בוכה, הוא בוכה כשהוא רעב, או עייף, או שכואב לו. למדי את הסימנים המקדימים, למדי לזהות מתי הוא בוכה ואיך. לאט לאט למדי איזה סוג בכי מסמל מה, ותוכלי לתת לתינוק את המענה שהוא צריך בכל רגע נתון. הכי חשוב, אל תילחצי מבכי!
  6. בקשי עזרה. אל תרגישי שאת חייבת לעבור את הכל לבד או שזו חולשה לבקש עזרה ממישהו, או עזרה מקצועית. גם אם את רק רוצה לישון לשעה אחת, ושישמרו לך על התינוק, זה בסדר. הקלי על עצמך, הקיפי את עצמך באנשים שאת סומכת עליהם, שגורמים לך להרגיש בנח. בחרי סביבך אנשים טובים לך, שלא ישפטו אותך ושיעזרו לך בתקופה הראשונית.
  7. נצלי את הימים הראשונים לאחר הלידה, כשאת והתינוק עוד בבית החולים, לישון ולאגור כוחות. לידה זה מתיש ולפנייך טיפול בתינוק מהרגע שתחזרי הביתה, שזה מצב לא פשוט בכלל. אל תרגישי לא נח לומר לאנשים לא לבוא לבקר בבית החולים, או לבוא לבקר בבית רק אחרי שתתאוששי ותרצי ואף תוכלי לארח.
  8. כשהתינוק ישן – את ישנה. לפחות בשבועות הראשונים, עד שתלמדו להכיר זה את זו ותבנו לו”ז יומי נח לשניכם. בהתחלה תשני! הכביסה, הכלים, הרצפה… הכל יחכה. לכי לישון!
  9. הרגעי. יהיו רגעים קשים יותר, יהיו רגעים קשים פחות. יהיו רגעים שהוא יצרח ויבכה, ולא תמצאי פתרון. יהיו לילות ללא שינה שתרצי לתלוש בהם שיערות. הכל עובר, ולהיות לחוצה לא יעזור לא לך ובטח לא לתינוק. רוגע הוא חשוב לשניכם, אז השתדלי להישאר כמה שיותר רגועה.
  10. אל תשווי את התינוק שלך לתינוקות אחרים ואל תשווי את עצמך לאימהות אחרות. זה יכניס אותך למגננות, תחרות והרגשת נחיתות מיותרת. כל תינוק הוא שונה, ומתפתח אחרת, וכל אמא מתנהגת אחרת. התרכזי בך ובתינוקך.

 

נכתב בשיתוף סופי ברקוביץ, מדריכת סדנאות הכנה להורות.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!