ילדה שצעקו עליה

6 טיפים שימנעו מאיתנו לצעוק על הילדים

אחת השאלות שחוזרות על עצמן אצל הורים היא השאלה איך לא לצעוק על הילדים? לפעמים ממש מתחשק, ולפעמים יש הרגשה שזה הדבר היחיד שיעזור, לי בטוח, להם אולי… אז מה עושים? איך בכל זאת אפשר שלא לצעוק על הילדים?! התשובה נמצאת בגוף השאלה. ברגע שמבינים מה משמעות של צעקה עבור הילדים, השאלה יורדת מהמשפט ונותרות רק המילים “לא לצעוק על הילדים”.

אנחנו ההורים, אנחנו המבוגרים האחראיים, ובתור המבוגרים האחראיים כדאי שנחשוב רגע על הסיטואציה הבאה:

אנחנו צועקים על ילד קטן וחסר אונים, גם אם באותו רגע צמד המילים “חסר אונים” לא מרגיש לנו קשור לשד הטזמני שנמצא מולנו, אנו מבינים שאיבדנו שליטה. אם אנו, המבוגרים האחראים, שאמורים להיות השקולים פה בעניין, מאבדים שליטה, כדאי שנחשוב רגע עליו, על הילד שמולנו. כנראה שהמצב ממש מפחיד עבורו והוא חווה חרדה ופחדים, שייקח זמן עד שיעברו, גם אחרי שאנחנו נרגע ונחזור לעצמנו.

 

טיפים שימנעו מאיתנו לצעוק על הילדים

ילדה שצעקו עליה

ילדה שצעקו עליה

אז הצלחנו להבין שזה לא טוב לצעוק על הילדים – לא עבור הילד ולא עבורנו. אך, איך נוהגים אחרת? הנה 6 טיפים שיעזרו לכל הורה במצבים כאלה, עצות שיעזרו לנו לעצור את עצמנו בזמן כדי לא לצעוק על הילדים:

  1. נסו ללכת הפוך מהאינסטינקט הרגיל, שעד כה לא הביא לתוצאות הרצויות, ובמקום לצעוק נסו ללחוש או לדבר בקול שקט ורגוע.
  2. כמו שאתם אוהבים שמדברים אליכם בנועם ובכבוד, כך גם עליכם לנהוג כלפי כל אדם שעומד מולכם, ללא קשר לגילו. כן, גם לילדים שלכם. בעיקר להם, שהרי אתם משמשים כדוגמה אישית עבורם ומה שאתם עושים הם יחקו לאחר מכן.
  3. שפ”ע – שאיפה פנימה עוזרת. קחו אויר נקי ותוציאו בנשיפה את כל הכעס החוצה, פעם אחת טובה עושה את העבודה, כי למי יש חשק וכוח עכשיו לספור עד 10 ולהירגע…
  4. שנו את המצב והסיחו את דעתכם (הם יצטרפו ויחקו אתכם), נגנו שיר מקפיץ, צחקו בקול, מחאו כפיים, שירו ורקדו. שחררו והשתחררו מהסיטואציה המלחיצה, באמצעות יצירת סיטואציה רגועה ושמחה יותר.
  5. עבודה מקדימה – תיאום ציפיות לפני כן, מונע את רוב החיכוכים והריבים. אם יש נושאים שמראש לא מסכימים עליהם או שידוע שהם מובילים לריבים, נסו להגיע להבנות מקדימות לבד וגם עם הילדים.
  6. צעקה שווה השפלה, במיוחד כשזה נעשה ליד עוד אנשים וזה כולל אחים קטנים או עוד הורה. לכן, באותו רגע שמתחשק לכם לצעוק, זכרו כמה זה משפיל ולא נעים ועצרו את עצמכם בזמן.

נכון, בהתחלה זה לא יהיה קל ואתם תצעקו. לאחר מכן אתם תצעקו פחות ובסוף לא תצעקו בכלל. אם בכל פעם תעצרו ותנשמו, תחשבו איך הם מרגישים ותנסו לראות את הסיטואציה מהצד שלהם, אתם תראו שתגיבו אחרת. עכשיו, נסו לחשוב גם מה אתם מלמדים אותם – האם אתם רוצים שהם יחשבו שבעיות או אי הסכמות למיניהן פותרים באמצעות צעקות? שצעקה זו דרך התבטאות לגיטימית בריב, או בכלל? ואיך אתם הייתם מרגישים אם הם היו צועקים עליכם בכל פעם שאתם מעצבנים אותם? חפשו את מה שמרגיע אתכם, את מה שימנע מכם לצעוק והשתמשו בכלי הזה, או בכלים הללו, בכל פעם מחדש. תראו שבסוף זה יהפוך לחלק מהשגרה היומית שלכם ועם הזמן תפסיקו לצעוק על הילדים לגמרי.

 

נכתב ע”י עינת זרגרי, סופרת ומטפלת גוף ונפש.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!