החורף מעבר לפינה והימים מתקררים. יש אנשים שאוהבים חורף ויש כאלה שלא סובלים. מה שכן, ברגע שיש לכם ילדים בעיקר קטנטנים, גם אם אהבתם חורף לפני, עכשיו אתם אוהבים אותו פחות. הרבה פחות. הסיבה היא פשוטה מאוד, בחורף הילדים חולים כל הזמן. וגם כשהם לא חולים, הם נוזלים כמו ברז שלא סגרו עד הסוף. האף של הקטנה שלי נוזל כל כך, שאני חושבת שאם יום אחד במהלך החורף לא תהיה לה נזלת, אני ארוץ לרופא לבדיקות.

חולים כל החורף
אז קניתי מגבונים רכים, כי הטישו כבר עשה לה שמות בכפתור הקטן והחמוד שיש לה במרכז הפנים ונקרא אף. אבל מה אפשר לעשות בשביל למנוע את הצינון הנוראי הזה? מה עושים עם אף סתום כשהילד מחרחר? איך ניתן להפסיק את הנזלת הנוזלת? הפיתרון אצלי בדרך כלל מסתכם במגבונים רכים שמיועדים לקינוח אף, תרופה נגד צינון, וויטמין אי למריחה מתחת לאף, השומר על העור, מקל על האדמומיות ובעל ריח חזק שפותח כל אף סתום. שאלתי כמה הורים מה הם עושים, ואיך הם עוברים את החורף, אם אפשר לקרוא לזה חורף, והנה הטיפים שלהם:
- פרוביוטיקה. מדובר בעצם במזון ובתוספי מזון המכילים חיידקים ידידותיים, התורמים לאיזון החיידקים המזיקים בגוף.
- חצי בצל עטוף בחיתול בד תלוי ליד המיטה. הריח של הבצל פותח את האף, ומאפשר לילד לנשום לרווחה בלילה.
- להלביש בפיג’מה ארוכה, לכסות היטב בשמיכה עבה, אבל להשאיר חריץ פתוח בחלון וכך לאוורר את החדר. גם אם לא משאירים במהלך הלילה חריץ פתוח, או בלילות קרים במיוחד, רצוי לפתוח את החלון ולאוורר את החדר לפחות פעם ביום.
- להימנע ממעוררי לחות וליחה בגוף כגון תפוזים, בננות, חטיפי בוטנים ומוצרי חלב. כמובן שכל ילד והמזון שמשפיע עליו, והכל עניין של ניסוי, תהייה ומינונים.
- חליטות צמחים שמכינים בבית. ניתן להתייעץ עם נטורופתים, הומאופתיים או לגשת לבית מרקחת טבעי.
- GSE – תמצית זרעי אשכוליות והציפה שלהם. נוטלים 10-15 טיפות ביום. התמצית פועלת כאנטיביוטיקה טבעית. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע לפני נטילת הטיפות.
- מכשיר אדים חמים/קרים לשמירה על הלחות בחדר, ולהקלה על הנשימה. ניתן להוסיף טיפות של תמציות שונות למכשיר.
- לטפטף מעט טיפות שמנים של ג’נבול על חיתול בד ולקשור ליד המיטה.
- לתלות כביסה בסלון. הלחות של הבגדים הרטובים עוזרת לפתיחת אף סתום.
- לגשת להומאופת או בית מרקחת טבעי שירקחו לכם סינרג’י. סינרג’י היא תמצית ארומטית לטיפול בדרכי הנשימה. מדובר בתערובת שמנים נגד בהצטננות, לטיפול בנזלת, ליחה, שיעול, צרידות, דלקת גרון, סינוסיטיס, ויעילה גם להורדת חום.
- חצי כוס מים פושרים עם 10-15 טיפות של שמן עץ התה, מקל על דרכי הנשימה.
למרות הטיפים המעולים שקיבלתי, ואת חלקם אני בטוחה שאיישם, מה שברור לי זה שבכל רגע של שמש אמיתית וחמימה, אצא עם הילדים החוצה. אין כמו אוויר צלול ושמש בשביל לגרום לכל אחד להרגיש יותר טוב. לעיתים טיול ארוך בעגלה באוויר הפתוח או בשמש החמימה יכול לעשות פלאים.