שבוע הריון 9

שבועות הריון – שבוע הריון 9

שבוע הריון תשיעי

אני אמנם עוד לא נראית בהריון אבל אני בהחלט מרגישה ככה. בנוסף לבחילות לעייפות ולרגישות בבטן התחתונה ובחזה התווספו לי תופעות לוואי נוספות של סחרחורות, נזלת, ואילו דימומים קלים מהאף. (שזה בסדר ואין מה לדאוג) בשלב זה המשפט של ‘הריון זה לא מחלה’ גורם לך לגחך בקול כי את די מרגישה איפשהו בין שפעת לקלקול קיבה…

עכשיו את כבר מרגישה וכבר אפשר להבחין חיצונית שהחזה שלך גדל, שהמותניים שלך מתרחבות, מה שמקשה על בחירת הבגדים בבוקר. אבל מסיבה טובה. הגוף שלך מתכונן לגדל תינוק. יהיה לך מספיק זמן להתעסק במשקל שלך אחרי הלידה.   יכול להיות שאנשים יגידו לך שאת זוהרת זה לא סתם – העור שלך נהיה קצת יותר מבריק ומקבל גוון ורדרד. מצד שני, יכול מאוד להיות שיש לך חצ’קונים פתאום..

הרמה הגבוהה של הורמון הפרוגסטרון בגוף שלך גורם לשרירים להיחלש ובכך מאטה את פעילותה של מערכת העיכול. הדבר יכול לגרום לתחושת נפיחות בבטן ולהצטברות גזים. כמו כן יכול להיות שאת מרגישה מדי פעם כאבים והרגשה של לפני מחזור. לפעמים זה מלווה בהפרשת דמית קלה במיוחד- בצבע ורוד או חום. כל עוד הכאבים לא חזקים ואין הפרשה דמית  בצבע אדום בוקר או מוגברת הכל תקין. אם משהו מרגיש לך יותר מדי או לא תקין – אל תהססי לפנות מיידית לרופא לבדיקה.

עד סוף השבוע התינוק שלך כבר מתקרב לגודל של ענב (אורכו 13-17 מ”מ), ומשקלו נע סביב משהו כמו גרם אחד (פלא שאת רעבה כל הזמן אם משווים את העובר לאוכל מההתחלה?!). בשבועות הקרובים צפויה גדילה מהירה הרבה יותר, עכשיו שרוב האיברים המרכזיים בגופו של התינוק כבר קיימים והוא סיים את ההתהוות הראשונית שלו. העיניים של העובר סגורות כרגע לחלוטין, והן לא תיפתחנה עד שבוע 27 לפחות, אבל הפנים שלו כבר נראות אנושיות לחלוטין וגם שאר האיברים שלו מתחילים להיראות כמו שצריך. בשבוע התשיעי להריון הלב של התינוק פועם, איברי המין ממשיכים להתפתח, אבל עדיין אי אפשר לדעת בוודאות את מין התינוק, ולכן תאלצי לחכות עוד קצת כדי לדעת אם זה בן או בת.

קצת עניינים רפואיים:

השבוע התינוק שלך הפסיק להיות embryo (סיים את שלב התהוותו כעובר) וברגע שנעלם הזנב (תודה לאל!) והוא החל להתפתח הוא הפך ל fetus. למרות שאת לא מרגישה את זה, התינוק כבר שוחה ברחם שלך, נהנה מכל רגע, ותוכלי לראות את זה בבדיקת אולטרא סאונד פשוטה. תאים רבים נוצרים, עצמות מתקשות ומתעבות, הסחוסים גדלים ונוצרות אצבעות – קודם של הידיים ולאחר מכן של הרגליים. באולטרא סאונד הבא כבר תוכלי לספור אותן!

מה אני צריכה לעשות עכשיו?

  • אם את מעל גיל 35, או שקיימת היסטוריה של מחלות גנטיות במשפחה, כדאי שתשקלי לעשות בדיקת סיסי שיליה (CVS). זוהי בדיקה שניתן לערוך לנשים בקבוצת סיכון החל מהשבוע העשירי להריון, אשר עוזרת בזיהוי מוקדם של פגמים גנטיים כמו תסמונת דאון, אנמיה חרמשית, סיסטיק פיברוזיס, ועוד. התייעצי עם הרופא.
  • להקפיד על נטילת תוסף חומצה פולית ותוסף ברזל.
  • לשתות הרבה ולאכול נכון.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!