אנחנו נוהגים להתלונן על חום יולי אוגוסט, כאילו בחודשים שקודמים לחודשים אלו לא חם בכלל. בואו נזכור דבר מאוד חשוב, אנחנו גרים בארץ כזו שגם באמצע ינואר, יכול פתאום להיות יום חם מאוד. אין ספק שבקיץ חם ולח, אנחנו גם יותר בחוץ, ולכן צריך להקפיד הרבה יותר על להיות בצל, להימרח כמו שצריך, וכמובן לשתות כמה שיותר מים. זה מתאים לנו המבוגרים וגם לילדים הקצת יותר גדולים שלנו. כשחם, לא משנה מהי העונה, צריך להקפיד לשתות מים. אך, מה אנחנו עושים עם התינוקות שלנו כשחם? מתי, אם בכלל, צריך לתת מים לתינוקות? ואם כן, אילו מים צריך לתת להם?
תינוקות, כמו שהם, לא יכולים לומר לנו שכואב להם או שהם עייפים, וכמובן שגם אינם יכולים לומר לנו שהם צמאים. לכן, זו אחריות שלנו לדאוג שהתינוק שלנו לא מתייבש, ושותה הרבה מים במהלך היום. נכון להיום, ההנחיה של משרד הבריאות היא להניק הנקה מלאה, או לתת תחליף מזון לתינוק, לכל הארוחות שלו עד גיל חצי שנה, בלי תוספות. זאת אומרת, אין צורך להוסיף לו מים במהלך היום.
הורים רבים מודאגים שהתינוק עלול להתייבש, וחוששים שמא הוא לא שותה מספיק, ובגלל שחם אולי כדאי לתת לו מים בנוסף. זה המקום לציין כי חלב האם, וגם תחליפי חלב האם, מכילים את הנוזלים שהתינוק צריך. אי לכך, אין צורך להוסיף לו מים כלל בין הארוחות. יש לבדוק את החיתול ולראות שהוא ספוג מספר פעמים ביום, וכך תוודאו שהתינוק אינו מתייבש. יכול להיות שירצה לינוק יותר במהלך ימי הקיץ החמים, וזה אך ורק טבעי שכך יהיה.
בגיל חצי שנה, כאשר שלב הטעימות של המזון, חלק מההורים מתחילים כבר בגיל ארבעה חודשים וחלק מחכים לגיל חצי שנה, עולה שלב והתינוק מחליף הנקה בארוחה של מוצקים. בזמן הזה כדאי להוסיף לו מים. ושוב, מעט מים בבקבוק יספיקו ואין צורך בשתייה מרובה כמו אצלנו המבוגרים. בשלב זה סביר להניח שהתינוק החליף רק ארוחה אחת במוצקים, ולכן אין צורך לשתות מים בכמות גדולה.
אילו מים כדאי לתת לתינוק לשתות?

לתת מים לתינוקות?
בארץ, מערכות מי השתייה עוברים בדיקות באופן קבוע, ונמצאות תחת פיקוח באופן מתמיד, על מנת שיהיו מספיק איכותיים לשתייה. אם אתם נותנים לתינוק שלכם מי ברז או מכינים תחליף מזון איתם, יש להשתמש במים הקרים בלבד, מכיוון שהמים החמים עלולים להכיל מתכות. יש לפתוח את הברז, לתת למים לזרום כשתי דקות, ורק אז למלא את הבקבוק. ישנן משפחות אשר הגדילו לעשות והתקינו מערכות סינון וטיהור מים ביציות. אם אתם רוצים להתקין מערכת טיהור כזו בביתכם, יש לוודא שהן עומדות בדרישות של מכון התקנים הישראלי.
הורים רבים מעדיפים לתת לתינוק מים שהורתחו וצוננו, על מנת לטהר אותם עד כמה שאפשר, לפחות בשנה הראשונה של התינוק. כמו כן, יש המשתמשים במים מבקבוקים. חשוב לדעת שיכול להיות שמים מינרלים מבקבוק או מים מסוננים, מכילים כמויות פלואוריד נמוכות מהנדרש. בשנה הראשונה של התינוק, וגם לאחר מכן (אל תדאגו, הם ילמדו מהר מאוד מה זה מיץ מתוק ומשקה מוגז, ויבקשו), רצוי ומומלץ לתת לתינוק לשתות אך ורק מים. משקאות ממותקים, אפילו מיצים טבעיים מכילים כמות סוכר גבוהה ועלולים לגרום לעששת בשיניים (עששת הבקבוק). גם תה, למרות שהוא קיבל שם של משקה בריא, מומלץ שלא לתת לתינוקות ופעוטות בשנותיהם הראשונות.
במהלך היום חשוב לשים לב שהתינוק עירני, חיוני ושהחיתול שלו לא יבש, כך תוודאו שהוא לא התייבש חלילה. הקשיבו להוראות משרד הבריאות והקפידו בשתיית מים בעיקר בימים החמים. כמו כן, הקפידו בשתיית מים גם בהריון ובהנקה וגם בטיול עם הנוני אחרי שנולד!