המרחב המוגן והבטוח עבור הילד

המרחב המוגן והבטוח עבור הילד

אחרי שנולד תינוק, אנחנו מתחילים לבלות את מרבית זמננו על הרצפה לידו ובזחילה אחריו. אנחנו מגלים במהרה שהבית שלנו לא נקי כמו שחשבנו ויתרה מכך, שהבית בכלל לא בטוח עבור התינוק. הבית, שאמור להיות המרחב המוגן והבטוח עבור הילד, לפעמים יכול להיות מקום מאוד מסוכן שבו אפשר להיפצע או להיפגע. הנתונים מראים שכשני שליש מהילדים המאושפזים בבתי החולים, מגיעים לשם כתוצאה מתאונות שקרו בבית (נפילה, הרעלה, מכה, כוויה וכדומה). מצד אחד, אי אפשר לרפד את כל הבית בצמר גפן, לניילן את כל הפינות החדות בבית, ולזחול אחר התינוק ללא הפסקה, במיוחד כשהם גדלים ורצים. הרי, ליפול זה חלק מהיום יום אצל ילדים קטנים. מצד שני, צריך לוודא שהבית מוכן ומותאם לתינוקות וילדים.

המרחב המוגן והבטוח עבור הילד

המרחב המוגן והבטוח עבור הילד

ילדים אינם מודעים לכללי בטיחות. גבהים, חומרים רעילים וחפצים חדים לא אומרים להם כלום. אין להם פחד משום דבר, כי הם לא יודעים למה לצפות, בגלל שטרם התנסו במגוון רחב של חוויות “מחנכות”. הם בעיקר רוצים לגעת ולהתנסות, ולכן האחריות היא עלינו, ההורים, להתאים את הבית עבור היקרים לנו מכל, ולהפוך אותו למקום בטוח יותר עבורם. כשאנחנו רוכשים בית, אנחנו משקיעים בהכל. החל מבחירת הרצפות ועד תכנון האמבטיות ועיצוב המטבח, קניית ריהוט, התאמת הווילונות לספות ובחירת פינת אוכל שתתאים. את הכל אנחנו מתאימים על מנת שהכל יסתדר יחדיו בהרמוניה. תוך כדי בחירות והתאמות בבית, חשוב לקחת בחשבון שצריך גם להתאים את הבית לתינוק או לילדים בכלל. בית צריך להיות מותאם לגידול משפחה, ויש לקחת זאת לתשומת הלב באותה מידה וחשיבות שבה אנחנו בוחרים חדר אמבטיה, ספות, ארונות ושידות. הרי בסופו של יום אנחנו רוצים ילדים שמחים ומאושרים שיתרוצצו בבית בבטחה, וייהנו מהשהות בו.

 

התקנת סורגים בחלונות

אם אתם גרים בבניין בקומה גבוהה, וגם אם אתם גרים בבית פרטי, רצוי להתקין סורגים. הסורגים מגנים לא רק מפני גנבים ופריצות, אלא גם מפני נפילות דרך החלון. גם אם יש סורגים ובעיקר אם אין, אל תשאירו חלונות פתוחים לרווחה כאשר הילדים מסתובבים בבית, וכמובן לא להשאיר בכל מקרה את הילדים ללא כל השגחה.

 

אחסון חומרים רעילים

את כל חומרי הניקוי שיש במטבח, בשירותים ובחדר השירות, יש לאחסן גבוה. הרחק מהישג ידם של תינוקות וילדים. סיימתם לנקות? החזירו את הבקבוק למקום. אין לשים חומרי ניקוי ותרופות במקום נגיש. לא חסרים מקרי הרעלה עליהם שומעים מידי יום בחדשות. אחסון נכון, מונע מקרים כאלו.

 

חימום הבית בחורף

אם אין לכם בבית הסקה מרכזית או מזגן, מומלץ לחמם את החדרים עם רדיאטור חשמלי אשר מוגבל לחום מירבי של 50 מעלות צלזיוס, ולכוון אותו באופן קבוע ל22 מעלות. יש להציב אותו בפינת החדר, ולדאוג שהילד לא מגיע אל הרדיאטור באף רגע נתון.

 

מרפסות

בבית שיש בו מרפסת, יש לדאוג למעקה בגובה של מטר ושלושים סנטימטרים לפחות, ובכל מקרה לא להשאיר תינוקות וילדים במרפסת לבד ללא השגחה.

 

שערים

אם יש לכם מדרגות בבית או חדרים שאינם בטוחים עבור הילדים דאגו להתקין שער פלסטיק או עץ, אשר הילדים אינם יכולים לפתוח. שער כזה ימנע מהם לטפס/לרדת במדרגות או להיכנס לאותו חדר שבו אורבות להם סכנות.

 

שריפות

יש לוודא שיש גלאי עשן בבית, אם לא בכל החדרים, אז לפחות בחדר הילדים ובמטבח. רצוי להחזיק מטף לכיבוי אש במקום נגיש לכם, אך רחוק מהישג ידם של ילדים.

 

חשמל

את כל כבלי החשמל יש לאגד יחדיו בצורה הבטוחה ביותר במתקן או בגומיה מיוחדת שניתן לקנות בכל חנות למוצרי חשמל או חנות למוצרי בית, וכן לדאוג שיהיו מוסתרים מאחורי המוצרים החשמליים. כמו כן, יש לדאוג למגיני שקעים בשקעים הנמוכים, שגם אותם ניתן לרכוש באותן חנויות מוצרי בניין, על מנת שלא יהיו שקעים חשופים ולמניעת התחשמלות. אם יש שקעים שאינם בטיחותיים, יש לטפל בהם בהקדם ולא להשאירם בצורה שיכולה להיות מסוכנת לכם ולילדיכם, ואף עלולה לגרום להתפרצות שריפה בבית.

 

רצפה

במקום שבו התינוק נמצא רוב היום, כדאי לשים משטח פעילות על גבי שמיכה שתרפד את התחתית או תחתית של ספוג או לינולאום, שהם בטיחותיים לתינוק. כך התינוק יוכל לשכב ולזחול ביתר קלות.

 

כמובן שאנחנו לא יכולים להיות עם ארבע עיניים כל הזמן אחרי התינוק, ובעיקר לא אחרי פעוט או ילד גדול מכך, אבל רצוי מאוד לשים לב איפה הם משחקים, להשאיר אותם בטווח הראייה כל הזמן. אם הם בחדר אחר, אין להשאירם ללא השגחה, ואין לתת להם לסגור את הדלת. מומלץ לשמור מספרי חירום על גבי המקרר לכל מקרה שלא יבוא.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!