המדריך השלם להחלפת חיתול לתינוק

החלפת חיתול לתינוק – המדריך המלא להורים החדשים

אחת הפעולות שאנחנו, ההורים הטריים, עושים הכי הרבה לפחות עד גיל שנתיים, היא החלפת חיתול לתינוק. ביום ובלילה, בבית ובחוץ, אנחנו מחליפים לתינוק חיתול כל כך הרבה פעמים ביום שלפעמים אנחנו בהלם כשנגמרת חבילה של מגבונים או חיתולים. החלפת החיתול היא לא רק על מנת לשמור על התינוק יבש ונקי ולמנוע תפרחת חיתולים, אלא כדי לבצע מעקב אחר יציאות התינוק. הנוני הקטן הזה מאוד חשוב לנו, על מנת שנוודא שהוא אוכל ושותה כמה שצריך ושהוא בריא. לכן, כל עניין ההתעסקות בחיתולים לאחר הלידה, הינה התעסקות מרובה, לפחות בשלבים הראשונים בחייו של התינוק.

המדריך השלם להחלפת חיתול לתינוק

המדריך השלם להחלפת חיתול לתינוק

בהתחלה פעולת ההחתלה יכולה מסובכת, ואף להיות מפחידה. אמנם סך הכל מדובר בחיתול, אבל התינוק הוא יצור קטן ושברירי, בוכה בקלות, וכל דבר מפחיד אותו. מעבר לכך, לעיתים החיתול אפילו יותר גדול ממנו… על מה באמת חשוב להקפיד בזמן ההחתלה? איך עושים את זה בצורה הכי טובה, הכי נכונה והכי יעילה? בעולם החיתולים יש לא מעט שאלות ודילמות, כגון אילו חיתולים לבחור, איזו משחת החתלה למרוח, האם להשתמש בספריי בכלל, והאם למרוח בכל החתלה. רגע, ומה לעשות כשצריך להחליף בחוץ, כאשר הסביבה קצת יותר בעייתית? להלן תשעה טיפים להחלפת חיתול, כן, גם בזה צריך עצה טובה!

  1. בחירת חיתול. את החיתולים החד פעמיים יש להתאים למשקל התינוק. יש לוודא שהחיתול לא לוחץ לו. שימו לב שלכל חברה יש חיתולים לפי מספר, כאשר ליד כל מספר מצוין משקל התינוק לו מתאים החיתול. אם החיתול כבר לא סופג, יכול להיות שהוא קטן ולא מתאים יותר לתינוק שלכם, והגיע הזמן להחליף למידה גדולה יותר.
  2. משטח החתלה. אם אתם בבית, סביר להניח שיש לכם משטח החתלה או שידה המיועדת להחתלת התינוק. גם אם לא, מה שאתם צריכים זה משטח נח שניתן להשכיב עליו את התינוק בזהירות ולהחליף את החיתול. יש להחזיק בקרבת מקום את כל אביזרי ההחתלה: משחה, חיתול, מגבונים, בגדים להחלפה, ושקית ניילון על מנת שלא תצטרכו לקום באמצע ההחתלה.
  3. בטיחות. אין להשאיר את התינוק לבד, ולו לרגע אחד. בטח ובטח אם אתם מחתלים אותו על שידה גבוה. גם אם התינוק קטן ולא מתהפך עדיין, אם אתם צריכים לקחת משהו, הרימו את התינוק או דאגו שמישהו יביא לכם. אם נח לכם או שאתם חוששים, חתלו על הספה או על הרצפה, מצאו לכם משטח החתלה נמוך יותר.
  4. טמפרטורה. מן הסתם לתינוק לא יהיה נעים להיות ערום, אפילו אם זה רק בחלקו התחתון, כאשר קר בחדר או במקום בו אתם מחליפים לו. לכן, הקפידו על טמפרטורה מתאימה ואל תפשיטו אותו בחדר קר או בחוץ כאשר לא נעים. במיוחד אחרי אמבטיה, כאשר מוציאים אותו מהמים החמימים, אל תורידו לו ישר את המגבת, אלא דאגו שהחדר מחומם, נגבו אותו בהתאם והחליפו לו כאשר נעים בחדר ונעים לו.
  5. ניקיון והיגיינה. יש להחליף לתינוק חיתול על משטח החתלה נקי ובמקום סטרילי. יש לנקות היטב את התינוק במגבונים, בעיקר את הישבן, את איבר המין, ואת הקפלים במפשעות. כמו כן, יש לוודא שהאזור נקי ויבש לפני שמחתלים מחדש, על מנת לוודא שאין לחות שעלולה לגרום להופעת תפרחת חיתולים. לאחר ההחתלה יש לוודא שהמשטח נקי, ואם לא יש להחליפו או לכבסו. שימו לב שהתינוק לא נוגע בטעות בחיתול, ושגם הידיים והבגדים שלכם נקיים לאחר ההחתלה. רחצו ידיים היטב עם סבון לאחר מכן.
  6. תפרחת חיתולים. מדובר בתגובה אלרגית של העור לחומציות של היציאות, ולכך שהאזור סגור ואטום רוב שעות היום. לכן, יש לנקות היטב את האזור ולייבשו לפני החתלה. מומלץ להשאיר את התינוק כמה שיותר ללא חיתול בימי הקיץ, כדי לאוורר את אזור החלציים. אך, אם מופיעה אדמומיות או תפרחת, מומלץ להשתמש במשחה מיוחדת. במידה ויש תפרחת קשה במיוחד, יש למרוח משחה עם סטרואידים שרושם רופא ילדים.
  7. תדירות. תדירות היציאות אצל תינוקות היא לרוב לאחר כל האכלה, במידה והתינוק אוכל ומתפתח כמו שצריך. אי לכך, לאחר ההאכלה יש להחליף לתינוק חיתול, ולוודא שהוא אכן רטוב משתן. ילדים גדולים יותר כבר יידעו לסמן ולהראות שהחיתול שלהם מלא ולא נעים להם, וכך תדעו להחליף להם. אצל תינוקות קטנים, תדירות ההחלפה יכולה להגיע ליותר מעשרה חיתולים ביום. כך שאל תדאגו אם אתם שמים לב שאתם מחליפים לא מעט חיתולים במהלך היום.
  8. לחתל בחוץ. קחו אתכם באופן קבוע לפחות שלושה חיתולים לכל מקום שתלכו, מכיוון שיש להחליף לתינוק לאחר כל האכלה כאמור, ובערך כל שלוש שעות ללא האכלה. כמו כן, קחו אתכם מגבונים לחים, משטח החתלה חד פעמי ושקית לשים את הבגדים, אם במקרה יתלכלכו.
  9. ליהנות מההחתלה. ישנו שלב התפתחותי שהתינוק לא נהנה מההחתלה, אף מתחיל להשתולל, ולא קל לחתל אותו. כמו כן, ככל שהוא גדל הוא ינסה להתהפך או להתיישב ויגיב לכל הגירויים מסביב בזמן ההחתלה. נסו להפוך את זמן ההחתלה לזמן משחק על מנת שהוא ייהנה ממנו וישתף פעולה – שירו לו, דברו אליו ואפילו הביאו לו משחק קבוע שישחק איתו בזמן שאתם מחתלים אותו.

הדילמות הן רבות, וכולם נתקלים בהן. אך, עם הזמן, תלמדו לבחור חיתול, לוודא שהוא רך וסופג מספיק, איך לנקות בצורה הטובה ביותר, ואיך למנוע תפרחת חיתולים ולשמור על חיתול יבש ותינוק נינוח.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!