השמעת מוסיקה לעובר בבטן

השמעת מוסיקה לעובר בבטן והשפעתה על התפתחותו

כשאחותי הבכורה היתה בהריון ראשון, היא נהגה להשמיע לקטנה שלה מוסיקה בעודה בבטן. היא היתה בוחרת שירים רגועים שהיא אוהבת ומשמיעה לה עם אוזניות צמודות לבטן. אני זוכרת שאז זה נראה לי די טיפשי, הרי זה סך הכל עובר. אבל מסתבר שעוברים ברחם שומעים ואף מושפעים לא מעט מהקולות שהם שומעים מחוץ לרחם, ובעיקר ממוזיקה המושמעת להם. חוש השמיעה אצל עוברים, בעודם בבטן, מתפתח כבר בשבוע ה-24 להריון, אבל הם מגיבים לקולות בתוך הרחם כבר שמונה שבועות לפני כן. הם מכירים את הקול של אמא שלהם, את הנשימות ואת דפיקות ליבה. בדיקות אולטרא סאונד מראות בבירור שתינוקות רבים נוטים להיצמד לצד שמאל, היכן שהלב ממוקם. הדיבור של האם מוכר להם עוד מהבטן, וכך הם מזהים אותה מהרגע שהם נולדים.

לקולות, יותר נכון לגלי הקול, יש השפעה על העובר בתוך הבטן. הם משפיעים על התזוזות שלו ועל קצב ליבו. ההמלצה הרווחת היא לא לחשוף את העובר לקולות חזקים ורמים במהלך ההריון, על מנת לא לפגוע בהתפתחות השמיעה שלו, שהינה עדינה מאוד בשלב זה, אך בהחלט להשמיע לו קולות נעימים כמו מוסיקה. כפי שמוסיקה משפיעה על האם ויכולה להרגיע אותה, כך היא משפיעה באותו אפקט על התינוק. מהרגע שהעובר נחשף לקולות, כמו דפיקות הלב, הנשימות ושאר הרעשים ברחם של האם, הוא יכול גם לשמוע את המוסיקה שהיא משמיעה לו ולהגיב אליה. מוזיקה היא כלי נהדר שיכול להביא למצב של רגיעה בהריון, גם לאם וגם לעובר.

 

השפעת השמעת מוסיקה לעובר ברחם

השמעת מוסיקה לעובר בבטן

השמעת מוסיקה לעובר בבטן

מחקרים רבים מראים שיש למוסיקה השפעה על התינוק בזמן הלידה ולאחר הלידה. להשמעת מוזיקה לאם במהלך לידה, יש את היכולת להשפיע על הלידה עצמה ועל התנהגות העובר במהלך הלידה. ברגע שהיולדת רגועה והעובר במצב רגוע, תהליך הלידה כולו קצר, יעיל וקל יותר. כמו כן, כאשר האם לא רגועה ולחוצה, היא מקרינה את הלחץ לעובר, וכידוע, בשעת לחץ מופרש אצל העובר הורמון הלחץ, שיכול לגרום למצב של לידה מוקדמת או קושי בלידה. השמעת מוסיקה רגועה מונעת את הפרשת ההורמון, ומרגיעה את העובר ברחם. כמו כן, הוכח שכאשר משמיעים לפגים שנולדו טרם הזמן, מוסיקה רגועה באופן קבוע, גורמת לשיפור ניכר בריכוז החמצן בדם שלהם. דבר שגורם לפחות ימי אשפוז בפגיה והסתגלות מהירה יותר לעולם שמחוץ לרחם.

אימהות אף דיווחו שבזמן הברית של בנם, כאשר לא היה רגוע, הן השמיעו לו את השירים שהיו משמיעות לו בעודו ברחם והוא נרגע כמעט מיד. אימהות רבות שרות לתינוק שירים ומדברות אליו בעודו בבטן, דבר המחזק את הקשר בין האם לילד טרם הלידה, ומרגיע את שני הצדדים. יש הטוענים שהשמעת מוסיקה קלאסית יכולה אף לפתח את המח של העובר, אך עוד לא הוכחה טענה זו ולא נמצאו מחקרים התומכים בה. כך או כך, אין ספק שדיבור רגוע והשמעת מוסיקה לעובר, כל עוד היא רגועה ונעימה ולא רועשת וחזקה מדי, משפיעים לטובה ועוזרים להתפתחות שלו בתוך הרחם ומחוצה לו, מלבד העובדה שמדובר בחוויה מאוד נעימה, בה את משמיעה מוזיקה לתינוק שלך והוא מגיב וזז בהתאם בתוך הבטן.

כאשר אני הייתי בהריון ראשון והבן שלי כבר זז, בעט, ועשה תרגילים בתוך הבטן שלי, אני זוכרת שכאשר הושמע שיר מסויים שאהבתי ברדיו והגברתי את הרדיו, הוא היה זז יותר. זה שעשע אותי מאוד אז, והייתי שרה לו את השיר הזה כשהייתי לבד איתו, והוא היה מגיב באותה צורה. כך נזכרתי באחותי עם המוסיקה הקלאסית, והבנתי שאכן מדובר בהשפעה בת קיימא על העובר ברחם. כאשר הבן שלי גדל ובגר, השמעתי לו את אותו השיר שמאוד אהבתי במהלך ההריון, וכמו אז גם בבגרותו הוא התחיל לרקוד ולשמוח. אני בהתרגשות, סיפרתי לו שזה השיר שלו מבטן ומלידה.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!