חורף וקר, גם אם סופה אצלנו נחשבת ליום חורף רגיל בשאר העולם, עדיין מדובר בימים קרים וגשומים ויש צורך לחמם את החדרים בבית. חימום חדר הילדים בחורף באופן יעיל ובטוח הינו ראשון במעלה. כאשר יש לנו תינוק או ילד בבית, החשיבות לחימום הבית גדולה יותר. מצד אחד יש לדאוג לחימום יעיל של חדרי הבית שישמור על טמפרטורה חמה ונוחה עבור הילדים כדי לוודא שלא יהיו חולים, ומצד שני, לא פחות חשוב מכך, תוך כדי הפעלת מכשירי חימום ותנורים למיניהם יש לשמור על הבטיחות של הקטנטנים.
חימום יעיל של חדר הילדים בחורף

רדיאטור – מכשיר חימום בטוח יחסית
על מנת שהחימום יהיה אפקטיבי ככל שניתן, יש לוודא שהטמפרטורה בחדר הילדים היא בין 22 ל-24 מעלות צלזיוס. ניתן לתלות מדחום על הקיר על מנת לוודא את הטמפרטורה הנוכחית בחדר. מומלץ למקם את מיטת התינוק או הילד ליד קיר פנימי ולא חיצוני. קיר פנימי קר פחות מאשר קיר חיצוני שחשוף אל הקור שמחוץ לבית. בנוסף על כך, יש לאוורר את החדר לפחות פעם ביום ובזמן הזה לדאוג שהתינוק שוהה בחדר אחר. כמו כן, חשוב ביותר להקפיד ולבחור מתקן חימום שעומד בכללי הבטיחות של מכון התקנים הישראלי, לוודא שהוא מותאם לשימוש בבית עם תינוקות וילדים מבחינת טמפרטורת חום ובטיחות המכשיר לתינוקות וילדים.
מכשירי חימום מומלצים לחימום חדרי ילדים
- מזגן. מדובר באופציה הנוחה ביותר, כמו כן מדובר באופציה בטוחה למדי, שכן אין מגע עם גוף החימום ישירות. אם בחרתם לחמם את החדר על ידי הפעלת מזגן, שימו לב לטמפרטורות המומלצות ואל תשאירו את המזגן פועל ברציפות בכל שעות היממה והלילה, אלא בהפסקות, היות והוא מייבש את האוויר בחדר.
- רדיאטור. מומלץ לבחור רדיאטור חלק ולא רדיאטור עם צלעות על מנת למנוע מצב בו הפעוט יכנס ויתקע בין הצלעות, או יכניס לשם צעצועים. מדובר במכשיר בטוח, שניתן להשאירו דולק במהלך היום ובמהלך הלילה בחדר התינוק. החיסרון הגדול של הרדיאטור הוא ההתחממות האיטית שלו. יש רדיאטורים שמגיעים עם כלי מים מעליהם על מנת להוסיף לחות לחדר, בגלל שחימום בעזרת רדיאטור מייבש את האוויר. בנוסף, חשוב להקפיד לא להניח בגדים לייבוש על גבי הרדיאטור. ישנם סוגי רדיאטורים שלהם שכבה המגנה מפני כוויית חום, והם מתוכנתים לכיבוי אוטומטי אם חלילה הם נופלים. אלה הכי מומלצים לשימוש בחדר ילדים.
מכשירים שאינם מומלצים לחימום חדרי ילדים
לא מומלץ לחמם את החדר על ידי תנורי גז או תנורי ספירלה. לתנורים אלו אין מיגון כלל, והסיכון לכוויות או התלקחות שריפה הוא גדול במיוחד. ארגוני הבטיחות ממליצים מליץ להרחיק מהישג ידם של ילדים כל סוג של גוף חימום, ולגדר את השטח שמסביבו על מנת שהילדים לא יוכלו להגיע אליו. כמו כן, יש למקם את מכשירי החימום הרחק מווילונות ורהיטים על מנת למנוע שריפה.
מכשיר חימום נוסף שלא מומלץ לשימוש, למרות הנוחות והפופולריות שלו, הוא מפזר חום. זאת בגלל שהוא יכול לחמם יתר על המידה בגדים או וילונות הנמצאים קרוב אליו, וכתוצאה מכך לגרום להתלקחות ולשריפה. אם בכל זאת החלטתם לחמם את החדר בעזרת מפזר חום, מכון התקנים וארגוני הבטיחות בישראל ממליצים לנקות את המכשיר לפני תחילת השימוש, ולוודא שאין בו אבק שמתלקח במהירות. אין לחסום את פתח יציאת האוויר של מפזר החום, וצריך לשים לב היטב לתקע המכשיר ולשקע אליו מכניסים אותו.
כמו כן, גם תנורי חימום חשמליים אינם מומלצים במיוחד, מכיוון שהם בעלי סיכון גבוה לכוויות. למרות שהם בעלי יתרון של חימום אזור יחסית קטן בלי לבזבז אנרגיה על כל החדר, רמת הסיכון הכרוכה בשימוש בהם לא מצדיקה את זה. אם בכל זאת בחרתם להשתמש בתנור חשמלי, השתמשו בו רק כאשר אתם ערים והתינוק נמצא בהשגחה מלאה. יש להרחיק תנור חשמלי מהמיטה, משטיחים וממשחקים וצעצועים.
המלצות בטיחות לחימום חדרי ילדים

חימום חדרי הילדים בחורף
בכל מכשיר חימום שבחרתם חובה לבדוק את תקינותו טרם ההפעלה הראשונית, ולוודא שהוא נקי ותקין לאורך כל תקופת השימוש בו. כמו כן, אם בחרתם להשתמש בתנורים הפועלים על גז או נפט, יש להשאיר פתח אוורור כאשר התנור פועל, ולבצע בדיקה שגרתית על ידי חברת הגז. אין להניח תנורי גז או נפט ליד מקום שנכנסת ממנו רוח, על מנת שלא תכבה האש אך הגז ימשיך לדלוף. שימו לב לכך שמכשירי החימום השונים אמנם מחממים את החדר, אך גם מייבשים את האוויר. לכן, יש לדאוג להוספת לחות על ידי מכשיר אדים קרים או הנחת קערת מים בחדר, במרחק סביר מגוף החימום. את המים יש לדאוג להחליף כל יום. את מכשיר האדם יש לנתק מהחשמל, להחליף בו את המים, ולדאוג לניקיונו באופן סדיר.
בנוסף על כל האמור לעיל, ארגוני הבטיחות ממליצים, שלא להעמיס חיבור של יותר מדי מכשירים חשמליים על תקע חשמלי אחד, ולהתקין גלאי עשן למניעת מקרים של שריפה. גלאי עשן יתריעו על התלקחות וביכולתם למנוע אסון כבד. שיהיה חורף חם ובטוח!