מניעת כוויות מהשמש

כוויות שמש אצל תינוקות וילדים

עלינו להגן על עורנו בכל יציאה מהבית ובעיקר אנו מחויבים להגן על עורם העדין של הילדים והתינוקות, אשר כל חשיפה לשמש עלולה לגרום להם כוויות שמש. אין שום דבר חיובי בשיזוף, בכל פעם שאנחנו יוצאים החוצה לא מוגנים, אנחנו חשופים לשמש וזה מסוכן עבורנו ועבור ילדנו. הקיץ מתקרב, הטמפרטורות עולות ונהיה חם. כאשר נהיה חם, נהיה גם מסוכן וזאת בגלל קרני השמש. לא צריך להיות בבגד ים, להימצא בים או בבריכה בשביל להיות חשופים לשמש.

כוויות שנגרמת מהשמש יכולות להופיע לאחר חשיפה ממושכת לאור השמש והן סוג הכוויה הנפוץ ביותר שקיים, בעיקר אצל ילדים אשר נוטים לבלות את רוב ימי הקיץ בחוץ ולא תמיד מוגנים מקרני השמש. לכן, זה מתפקידינו כהורים להגן על ילדנו ולשמור על עורם העדין מפני כוויות שמש. כאשר בכל זאת נחשף עורם של הילדים או התינוקות לשמש לזמן ממושך, גם עם הגנה של כובע, ישיבה בצל ומריחת קרם הגנה מתאים, כוויות שמש שתופענה תעלמנה לאחר כמה ימים מעצמן. עם זאת ניתן לטפל בכוויות על מנת להקל על התסמינים, למנוע כאבים ואי נוחות ולזרז את תהליך ההחלמה, בעיקר כשמדובר בילדים קטנים.

 

טיפול בכוויות שמש

כוויות שמש הן כוויות מדרגה 1. כל כוויה שפוגעת רק בשכבת העור החיצוני היא כוויה מדרגה 1. דרכי טיפול בכוויות שמש:

  1. יש לקרר את אזור הכוויה. מומלץ להרטיב את המקום במים קרירים או להספיג מגבת במים קרים ולצנן את האזור. אין להשתמש בקרח שעלול להזיק במקרים של כוויות שמש.
  2. על מנת להקל על הכאב שנוצר בעקבות כוויות שמש, ניתן להשתמש בסוגים שונים של קרמים ומשחות שנועדו להקלה. המוכרת ביותר היא משחת אלוורה. ניתן לשים את המשחה במקרר ולהניח אותה קרה על העור לצורך הרגעה. כמו כן, ניתן להשתמש בצמח האלוורה עצמו. בנוסף, ניתן להשתמש בקרם לחות המתאים לעור תינוקות על מנת להרגיע את הכאב האזורי וגם להפחית את ההתקלפות של העור לאחר הכוויה. ישנם קרמים שונים שנועדו להקלה על כוויות שמש, שתפקידם להקל על הכאב ולשמור על לחות העור.
  3. מומלץ לשמור על העור קריר ולח, ובמידת האפשר ללא פריט לבוש שנוגע בו ומכאיב.

 

כוויות קשות יותר יכולות לפגוע באזורים רחבים בעור ובנוסף לכך יופיעו שלפוחיות. במצב כזה יש צורך בטיפול יותר אינטנסיבי בכוויות אלה:

  1. שימוש במשחות אנטי דלקתיות, שמעבר להקלה על הכאב המקומי מונעות את התפשטות הכוויה ומטפלות בשלפוחיות ובכוויה, לצורך מניעה של דלקת או זיהום מקומי. חשוב מאוד להתייעץ עם רופא או רוקח לפני השימוש במשחה אנטי דלקתית ואף ליטול רק משחה במרשם רופא, שכן רובן חזקות ביותר ולא מתאימות לעור מגורה או רגיש כמו של ילדים קטנים, בעיקר אחרי כוויה חמורה.
  2. במקרים חמורים, יש צורך במשחות המכילות סטרואידים שמונעות גרד והתפתחות של זיהום מקומי. כמו כן, במידה ויש נפיחות או רגישות, המשחה תקל על המצב.

 

מניעת כוויות מהשמש

מניעת כוויות מהשמש

כאשר הכוויה היא מעבר לחלק העליון של העור וכבר יש תגובות מסביב לה, יחד עם תופעות לוואי כמו חום או הקאות או אדישות יתר, יש להגיע לבדיקה רפואית במיידי. ישנם קרמים שניתן להשתמש בהם ללא המלצת רופא כאשר לרוב מדובר בקרמים טבעיים למקרים קלים ביותר. כאשר הכוויה היא באזור נרחב בגוף, במקום רגיש במיוחד, או כוויה עמוקה עם שלפוחיות ונפיחות, יש להגיע לבדיקה רפואית ולא להשתמש בקרמים שיכולים להזיק במצבים אלו. רצוי להחזיק בתיק תכשירים לטיפול עזרה ראשונה בכוויות, להקלה על הכאב והאדמומיות שלאחר הכוויה לפני הטיפול הרפואי.

במקרים של כוויות חמורות עלולות להופיע שלפוחיות. במידת הצורך יש לחבוש את המקום לאחר מריחת משחה ולשמור על המקום היגייני ונקי, על מנת שלא יתפתח זיהום על ידי גירוד או שלפוחיות שהתפוצצו. אין לגעת בשלפוחיות שנוצרו כתוצאה מהכוויה, אין לנקז אותן ורצוי להשאיר אותן יבשות וחשופות לאוויר. רצוי לחבוש רק במקרים בהם יש חשש שהילד יגרד את השלפוחיות או יפצע את עצמו.

כוויות שמש הן כוויות לכל דבר ולכן עלולות לגרום לכאבים בעיקר אצל ילדים רגישים. אי לכך, במידת הצורך, יש לתת לילד משכך כאבים על מנת להקל עליו. כמו כן, יש לדאוג שהילד שותה מספיק ואינו מיובש. כידוע, התייבשות היא תופעת לוואי שיכולה להופיע בנוסף לכוויות שמש. זכרו שהטיפול הכי טוב בכוויות שמש היא הימנעות מכוויות, לכן חשוב להימנע מחשיפה ממושכת לשמש באמצעות חבישת כובע, ישיבה בצל, מריחת קרם הגנה ובגדים או בגדי-ים שמסתירים כמה שיותר אזורים חשופים בגוף. כמובן שמומלץ לא להסתובב בחוץ בשעות החמות, על מנת למנוע היווצרות של כוויות שמש.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!