בעיות פריון

9 מיתוסים בנושא פריון

כשאנחנו מנסים להרות ולא מצליחים, אנחנו מוכנים לנסות הכל. לשתות שיקויים מוזרים, להתפלל לאלת הפריון ומה לא, העיקר להיכנס להריון. במקביל, אנחנו פוחדים מכל דבר קטן שיש לו סיכוי להרוס לנו את האפשרות להיות בהריון וללדת. לכן, עם השנים נוצרו לא מעט מיתוסים בנושא פריון. רובם לא נכונים, או נכונים חלקית, ויכולים לגרום להרבה עוגמת נפש למי שיאמין בהם ויחשוב שכאן טמונה הבעיה, במקום לעבור בדיקות רפואיות וטיפולי פוריות. החדשות הטובות היא שברוב המקרים רצוי וכדאי לקיים יחסי מין בצורה רגילה, בלי לחץ ובלי חשש.

 

9 מיתוסים בנושא פריון

יש לא מעט מיתוסים בנושא פריון שהשתרשו בקרב האוכלוסייה. לחלקם אין כלל ביסוס מדעי ולאחרים יש סיבות ברורות ומוצדקות. אז מה נכון מה לא נכון?

  1. בעיות פריון

    בעיות פריון

    אם לא הצלחתם להיכנס להריון בחודשים הראשונים יש בעיית פריון אצל אחד מבני הזוג – לא נכון! יותר ממחצית הזוגות שאין להם כלל בעיית פריון ומנסים להרות באופן תדיר, יצליחו להיקלט להריון בחצי השנה הראשונה ויותר מ-80% לאחר השנה הראשונה של ניסיונות להיקלט להריון. לכן, אם לא הצלחתם להיקלט להריון, דבר ראשון תנשמו ותמשיכו לנסות בלי לחץ, כי לחץ יכול למנוע הריון במידה זו או אחרת. אם לאחר חצי שנה של ניסיונות רגילים אינכם מצליחים להרות, החלו בדיקות ובמקביל המשיכו לנסות.

  2. כאשר זוג לא מצליח להרות, רוב הסיכויים שבעיית הפריון היא אצל הגבר – לא נכון! לפי מחקרים, הנתונים זהים. 40% מבעיות הפריון מקורן אצל הנשים, בעוד 40% מבעיות הפריון מקורן אצל הגברים, ו-20% הנותרים הם מבעיות משותפות. לכן אין להאשים אוטומטית את האישה, ועל שני בני הזוג להיבדק כאשר לא מצליחים להרות לאחר תקופת ניסיונות ארוכה.
  3. גיל האישה משפיע על איכות הביציות – נכון! ככל שהאישה מבוגרת יותר, כך איכות הביציות יורדת ואיתה הסיכויים להיכנס להריון. במקביל, ככל שהגבר מבוגר יותר איכות הזרע גם היא יורדת ומורידה את הסיכוי להיקלט להריון.
  4. נשים שנוטלות גלולות צריכות לעשות הפסקה של מספר חודשים על מנת לנקות את הגוף לפני שהן מנסות להיכנס להריון – לא נכון! לעיתים לאחר נטילה של אמצעי מניעה, בעיקר גלולות הורמונליות, יש קושי להיכנס להריון אבל אין צורך לחכות. ברגע שמפסיקים ליטול גלולות אפשר להתחיל לנסות להרות ויש נשים שנקלטות ישר לאחר הפסקה של אמצעי מניעה כזה או אחר.
  5. לא מומלץ להשתמש בחומר סיכה בזמן שמנסים להרות – נכון חלקית. כמות גדולה של חומר סיכה על בסיס שמן עלול לפגוע באיכות הזרע של הגבר, אך במידה ונעשה שימוש בכמות קטנה של חומר סיכה על בסיס מים, לא תהיה פגיעה באיכות הזרע. עם זאת יש לקחת בחשבון שבמקרים של הזרעה אין להשתמש בחומרי סיכה כלל.
  6. לא מומלץ לקיים יחסי מין כרגיל בזמן טיפולי פוריות – לא נכון! כאשר עושים טיפולי פוריות מומלץ להמשיך לקיים יחסי מין באופן טבעי, על מנת לא להיכנס ללחץ ולא לקיים יחסי מין בצורה מכנית רק לפי זמנים. בדיוק כמו בהיקלטות טבעית להריון, גם כאן כדאי ורצוי לקיים יחסי מין כמה שיותר קרוב למועד הביוץ. ההמלצה הכללית היא לקיים יחסי מין יום כן יום לא במשך שבוע לפני הביוץ ושבוע לאחריו.
  7. קיום יחסי מין בצורה רגילה בזמן טיפולי פוריות עלולה לגרום לירידה באיכות הזרע ולפגוע בסיכויים להרות – לא נכון! ההפך הוא הנכון במקרה זה, שכן הימנעות ארוכה בקיום יחסי מין או קיום יחסי מין בתדירות נמוכה עלולה היא לפגוע באיכות הזרע. לכן מומלץ ורצוי לקיים יחסי מין כרגיל ובעיקר סמוך למועד הביוץ.
  8. יש לנוח לאחר החזרת עוברים בטיפולי פוריות – לא נכון! ניתן להמשיך לתפקד כרגיל. אין צורך במנוחה מיוחדת או בהפסקה של תפקוד יום-יומי ומותר לקיים יחסי מין כרגיל.
  9. הפלה יכולה להוות סיבה לאי-פריון והריונות נוספים עלולים להיגמר בהפלה – נכון חלקית. במידה ומדובר בהפלה טבעית והגוף התנקה לגמרי ולא נוצרו הידבקויות לאחר מכן, יהיה ניתן להיכנס להריון בשנית. הפלות חוזרות מוגדרות כיותר משלוש הפלות רצוף, ולכן רק במידה וישנה הפלה חוזרת ונשנית יש לבדוק את הסיבה ולוודא מדוע מתרחשות ההפלות, שכן היא הסיבה לחוסר ההצלחה להיכנס להריון. הרבה הריונות ראשונים מסתיימים בהפלה, לכן אין ממה לחשוש וניתן להמשיך לנסות כרגיל.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!