תכנון סדר יום לך ולתינוק

תכנון סדר יום לך ולתינוק

תכנון סדר יום לא מחייב אותך לעמוד בלוח הזמנים כמו בצבא, אבל הוא חשוב בשביל שאת תתרגלי לתינוק והוא יתרגל אלייך. בנוסף על כך קיום סדר יום חשוב כדי לאפשר לך קצת חופש. ברגע שסדר היום של התינוק יחסית קבוע, את יכולה לדעת מתי הוא צפוי לאכול, ובמידה ואת מניקה את יכולה לעזוב אותו מבלי שיהיה רעב וגם להשאיר אותו בהשגחה של בן-הזוג או מישהו אחר ולהתאוורר, שזה לא פחות חשוב מלטפל בתינוק!

תכנון סדר יום לך ולתינוק

תכנון סדר יום לך ולתינוק

כשאנחנו מגיעים הביתה עם התינוק החדש אנחנו לא יודעים מה מצפה לנו ואנחנו עוד מנסים לעכל את העניין. אני זוכרת שלא נרדמתי בלילה הראשון כי פחדתי שלא אתעורר אם התינוק יבכה ויהיה רעב (ברור שהתעוררתי שנייה לפניו). אך אחרי שמתחילים להתאפס והדברים מסתדרים, נהיה לנו סוג של סדר יום איתו אנחנו מתנהלים. יש אימהות שמעדיפות לזרום במהלך חופשת הלידה ופשוט להעביר את הזמן, ויש כאלה שמעדיפות לתכנן הכל מראש.

 

המלצות עבור תכנון סדר יום לך ולתינוק

  1. חשוב להתחשב בגיל התינוק. בשבועות הראשונים לחייו התינוק לא דורש דבר חוץ מהאכלה, החלפה והרדמה. את צריכה לנוח ולהתאושש לאחר הלידה, לכן סדר היום משתנה בתקופה זו ואינו קבעו. את בעיקר צריכה לעקוב אחר שעות ההנקה/האכלה של התינוק וגם לעקוב אחר היציאות שלו כדי לראות שהכל תקין. בהמשך תארגני לכם סדר יום, מתי קמים, מתי ישנים, מתי אוכלים ומתי ישנים שוב.
  2. כדאי לתאם פעילויות עם הורים אחרים. אם מדובר בחוג או בטיול בחצר, תאמי עם חברות על מנת שתוכלו לבלות את הזמן ביחד. השתדלי להירשם לחוגים בשעות נוחות, לפני או אחרי הזמן שהתינוק ישן, וחשבי גם את זמן הנסיעה וההתארגנות כחלק מסדר היום.
  3. אל תשכחי את עצמך. חופשת הלידה אורכת כשלושה חודשים ויש אימהות שמאריכות אותה לחצי שנה. בזמן הזה, את מוצאת את עצמך במשך ימים שלמים עם התינוק ולעיתים זה יכול לשגע… אז קחי זמן גם לעצמך, שאמא שלך תבוא לשמור על התינוק לפעמים, כאשר בעלך חוזר מהעבודה שיטפל בו, את אפילו יכולה בייבי סיטר וזה גם יהיה בסדר. מגיע לך רגע של נשימה עמוקה, זמן לקרוא ספר, או אפילו סתם זמן כדי לבהות באוויר בלי שום מטרה (כן, גם זה מתקבל) רק בשביל לנוח ולאגור כוחות.

 

תכנון סדר יום בפועל

כדי לתכנן סדר יום לך ולתינוק מומלץ ליצור שתי טבלאות:

טבלה ראשונה – הנקה. יש לא מעט אפליקציות שאת יכולה להיעזר בהן כדי לדעת מתי הנקת, מאיזה שד הנקת בפעם האחרונה או מתי נתת בקבוק וכמה התינוק שתה. רשמי בטבלה שעות וכמות, כך שתוכלי לעקוב אחר הכמויות ובמידת הצורך גם יהיה לך תיעוד של מידע להעביר לרופא או אל אחות טיפת חלב, אבל בעיקר תדעי מתי הוא רעב ומתי להכין בקבוק להאכלה או מתי כדאי לצאת מהבית כדי שיהיה לך נח להניק.

טבלה שנייה – יציאות. תינוקות רבים סובלים בהתחלה מקושי ביציאות או מיציאות רבות וניתן לדעת לפיהן אם הם חולים או מצמיחים שיניים או שהתזונה לא מתאימה להם. נכון, זה לא להיט לעקוב אחר היציאות של התינוק, אבל זה חשוב. בעיקר בימי הקיץ, או כאשר הם חולים, יש לעקוב אחר היציאות כדי לוודא שהחיתול רטוב משתן ולבדוק כמה פעמים התינוק נתן צואה.

שתי הטבלאות הללו חשובות בעיקר בשבועות הראשונים שלאחר הלידה, בעיקר בימים שאתן משאירות את התינוק עם מישהו אחר או כשאתן מכניסות את הילד לגן. לאט לאט אתן תתרגלו ולא תצטרכו את הטבלאות ותדעו לבד מתי התינוק רעב. כשהתינוק שלי היה בן 4 חודשים הרגשתי שאני קצת משתגעת ולכן הכנתי לעצמי טבלת סדר יום כללית שבה כתוב מתי קמים, מתי אוכלים, מתי משחקים ומתי לאחר מכן חוזרים לנוח. קמים, אוכלים, עושים טיול בחוץ, מקלחת, סיפור ושינה. ככל שהוא גדל התווספו לי דברים ונהיה לי סדר יום נח ומאורגן, וגם הילד התנהל לפיו. כשהכנסתי אותו לגן, היה לו יותר קל עם לוח זמנים מובנה מפני שהוא היה כבר רגיל לכך.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!