הסכנות הטמונות בבלונים

בלונים – סכנת חנק לילדים

בלונים מסמלים שמחה, חגיגה, כיף, יום הולדת. ילדים אוהבים בלונים, בין אם בדמויות שונות על חוט, מעופפים בשמיים, או בלונים צבעוניים למשחק וקישוט או אפילו בלוני מים קטנים. חלק מהילדים מפחדים מבלונים, בעיקר בגלל האפשרות שיתפוצצו, ונכתבו על כך לא מעט ספרים והצגות. אך מעבר להיותם מוצר משמח, בלונים יכולים לסכן חיים של ילדים. בדיוק מה שקראתם, גם פעולה תמימה של ניפוח בלון עלולה להסתיים בחנק של הילד. לכן, איגוד רופאי הילדים חוזר ומתריע בכל פעם מחדש שאין לתת לילדים מתחת לגיל 8 לשחק עם בלונים ללא השגחה.

ילדים אוהבים לשחק עם בלונים בטח כאשר מדובר בבלוני מים קטנים, במיוחד עכשיו בקיץ, או בין אם מדובר בבלונים גדולים ומנופחים. כאשר הם מנופחים, לרוב אין סכנה גדולה, כל עוד לא זורקים כמובן את בלוני המים ישירות על אנשים וכל עוד הבלון לא מתפוצץ ישירות בפנים, אך גם כאן יגמר המקרה בבהלה ובכי, ברוב המקרים, ולא בפגיעה פיזית. הסכנה העיקרית בבלונים היא סכנת החנק, כאשר ילד מנסה לנפח לבדו בלון ועלול לשאוף אותו פנימה, או כאשר ילד קטן משחק עם חתיכה של בלון שנקרע או התפוצץ.

 

הנחיות למניעת חנק מבלון

הסכנות הטמונות בבלונים

הסכנות הטמונות בבלונים

בלונים אמנם נועדו לשמח את הילדים ולקשט את האווירה, אך כאמור, הם יכולים לסכן את חיי ילדנו ולכן יש להשגיח על ילדים המשחקים בבלונים. במידה ובכל זאת הגיע ילד קטן לקרע של בלון או בלון לא מנופח והכניס לפה, או שילד ניסה לנפח בלון ושאף אותו חלילה פנימה והחל להיחנק, יש לפעול לפי ההנחיות הבאות:

  1. להתקשר 101 במיידי. יש למסור את השם, את הטלפון ואת הכתובת, למקרה שתתנתק השיחה ושידעו לאן להגיע.
  2. להרגיע את הילד כמה שניתן, לנסות לגרום לו להשתעל. במידה והבלון חסם רק בצורה חלקית את דרכי הנשימה, שיעול הוא הדרך הטובה ביותר להוציא את הבלון שנשאף.
  3. במידה והילד לא מצליח לפלוט את הבלון החוצה על ידי שיעול ואינו מצליח לנשום, יש לעמוד מאחוריו, להציב רגל אחת שלכם בין הרגליים שלו, לחבק את הבטן שלו ולהניח את האגרופים שלכם מעליה. יש ללחוץ פנימה ולמעלה, זאת בפעולה אחת, מעל מרכז הבטן (הטבור) ולחזור על הפעולה עד 10 פעמים, כאשר בכל פעם יש לעצור ולבדוק אם הבלון יצא החוצה…
  4. לחזור על השלבים עד שמגיע הצוות הרפואי למקום. במידה וחלילה הילד איבד את הכרתו, יש להפסיק את הפעולות לעיל ולהתחיל בפעולות החייאה.

בלונים לא מנופחים, או חתיכות של בלונים שנקרעו, מסוכנים במיוחד, מכיוון שבזמן השאיפה הבלון מקבל את הצורה של דרכי הנשימה של הילד ואוטם אותן. לכן, יש להשגיח על ילדים שמשחקים בבלונים מנופחים, לא לתת לילדים קטנים לנפח בלונים, וכמו כן, אם התפוצץ או נקרע בלון שאו יש בלונים שטרם נופחו, מומלץ להרחיקם מהישג ידם של ילדים. נכון שמדובר במוצר שמח וצבעוני שילדים אוהבים, אבל חבל שמוצר כזה יגרום לפגיעה פיזית כה מיותרת. לכן, השתדלו לנפח בעצמכם את הבלונים לפני המסיבה או האירוע, והרחיקו את הבלונים שלא נופחו מאזור המשחק של הילדים.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!