הסכנות הטמונות בבילוי בבריכה

סכנות בעת בילוי עם הילדים בבריכה

ישנן לא מעט סכנות בקיץ הישראלי, אך החשש הגדול ביותר שלנו, כאשר אנו לוקחים את הקטנטנים שלנו לבריכה, הוא סכנת טביעה. אכן מדובר בסכנה מפחידה למדי ויש להיות עם העיניים כל הזמן על הילד ולא להשאיר אותו רגע ללא השגחה, אבל ישנן סכנות נוספות האורבות לנו בעת בילוי עם הילדים בבריכה, שיש להיזהר מהן לא פחות.

 

סכנות בבילוי עם הילדים בבריכה

הסכנות הטמונות בבילוי בבריכה

הסכנות הטמונות בבילוי בבריכה

לא, אנחנו לא רוצים להפחיד אתכם חלילה או לגרום לכם לוותר על בילוי עם הילדים בבריכה, אלא רק להביא את אותן סכנות לתשומת הלב שלכם, על מנת שתעברו את הביקור הבא בבריכה עם הילדים בשלום וללא הפתעות מיותרות:

  1. דלקות אוזניים. בבריכות יש לא מעט חיידקים שיכולים לגרום לזיהומים שיובילו לדלקות אוזניים. אל תכניסו את הקטנטנים לבריכות לא נקיות, הקפידו לא לטבול את ראשם במים, לשטוף היטב במים מתוקים נקיים לאחר הביקור בבריכה ולייבש את עורם לאחר מכן. במידה והתפתחה דלקת אוזניים, החלו טיפול בטיפות אוזניים, במרשם רופא.
  2. דלקות עיניים. ברוב הבריכות יש כמויות גדולות של כלור, שגורמת לתגובה אלרגית וגירוי בעיניים, בעיקר לקטנטנים שרגישים מאוד לכל דבר. במידה והילד בגיל שבו הוא יכול להרכיב משקפת על העיניים, התאימו לו משקפת שיכנס איתה למים. במידה ולא, הקפידו לא להרטיב את ראשו של הילד ולאחר הבריכה לשטוף היטב במים מתוקים נקיים. במידה והתפתחה דלקת עיניים, החלו טיפול בטיפות עיניים, במרשם רופא.
  3. עור יבש. עורם של הקטנטנים רגיש למדי ומצריך טיפול מיוחד. המים והכלור עלולים לגרום ליובש לאחר שהות ארוכה במי הבריכה. לאחר השהות במים, הקפידו על מקלחת קצרה יחסית כדי למנוע חשיפה ממושכת נוספת למים והזינו את עורו של התינוק בקרם גוף מזין.
  4. פטרת בציפורניים. בעקבות שהייה רבה וארוכה במי בריכה, הלחות שנוצרת סביב הציפורניים עלולה לגרום לפטרת בהן, בנוסף לחיידקים שגורמים לזיהומים. שכיחות פטרת הציפורניים בקרב ילדים היא יחסית נמוכה, אבל במידה והתפתחה פטרת, יש לגשת לקבל טיפול רפואי בהתאם. כמו כן, הקפידו לא לתת לילדים להסתובב יחפים בסביבת הבריכה מחוץ למים, אלא עם כפכפים מתאימים, הקפידו להסביר שלא נכנסים למקלחות או לשירותים יחפים.
  5. בעיות נשימה. אחד מהחסרונות של הכלור, שרבים לא מודעים אליו, הוא העובדה שהוא יכול לגרום לקוצר נשימה. אדי הכלור שנפלטים ממי הבריכה מפחיתים את יכולת התפקוד של הריאות ומקשים על הנשימה, בעיקר אצל כאלה הסובלים גם ככה מקשיי נשימה. לרוב, מדובר בבריכות סגורות כאשר האדים של הכלור נשארים באזור של הבריכה. במידה ומדובר בילדים ופעוטות שסובלים מבעיות נשימה, העדיפו בריכות חיצוניות, הימנעו משהייה בבריכות בהן ריח חזק של כלור והימנעו משהות ארוכה במים. אם הילד אינו חש בטוב וחווה קוצר נשימה, הוציאו אותו באופן מיידי מהבריכה אל האוויר הפתוח כדי שיוכל לשאוף אוויר והזעיקו רופא במידת הצורך.
  6. דלקות בדרכי השתן. רבים עושים את צרכיהם בבריכה, בעיקר תינוקות וילדים קטנים. הדבר גורם להימצאותם של חיידקים רבים במים אשר מדביקים אחרים וגורמים לדלקות בדרכי השתן וצריבות בעת מתן שתן. מדובר באחת התופעות, שלצערנו לא ניתן להימנע מהן, אלא רק לטפל רפואית במידה והילד או הילדה מתלוננים על צריבה בעת מתן שתן. ברוב הפעמים מי שנדבק בזיהום הן ילדות, בנות.
  7. התייבשות. השהייה במים גורמת לא להרגיש צימאון או הזעה, שכן אנו והילדים עטופים במים קרירים. עם זאת, בעת השהייה בתוך הבריכה ניתן להתייבש בדיוק כמו מחוץ למים, לכן צריך להקפיד על שתייה מרובה גם בזמן השהות בבריכה, בעיקר בימי הקיץ החמים.

שהות נעימה ושחייה בטוחה!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!