פדופילים, אנשים אשר סובלים ממצב נפשי הגורם להם להימשך בין השאר לילדים וילדות, מוצאים ברשת מקום מאוד נוח לדוג את הטרף שלהם. פדופילים ברשת לא צריכים להזדהות, הם מגיעים מאוד מהר לילדים ונערים, הרשת כולה פתוחה עבורם, תקשורתית מאוד ומהירה. חלק מהפדופילים אפילו יכולים לפעול יחד בשיתוף פעולה, כדי להעביר תמונות, קביעת פגישות ולהחליף בינים כתובות אתרים עם תמונות של ילדים.
בתור הורים לילדים, חשוב לדעת שכל העלאה של תמונה של תינוק או ילד וגם שלנו לרשת, חושפת אותה לכולם והופכת אותה זמינה לשימוש כל מי שירצה בכך. ולא מדובר רק על הרשתות החברתיות, גם תמונות בדואר אלקטרוני, גם במחשב שלנו, בענן וגם באפליקציות לשליחת מסרים מידיים. לכן חשוב להעביר תמונות בצורה בטוחה, ולהמעיט בהעלאת תמונות של ילדים ברשתות החברתיות וברשת האינטרנט בכלל.
התמודדות עם פדופילים ברשת

זהירות פדופילים ברשת!
בישראל החוק אוסר להשתמש ולהפיץ תמונות ערום או תמונות תועבה של קטינים. אם בעבר הכל היה מתפרסם בעיתונים, היום הפדופילים יכולים להגיע ישירות לילדים ברשת ולבקש מהם תמונות, להוריד בעצמם תמונות של נערות בביקיני או ילדות קטנות, ולהשתמש בהן ואפילו לשכנע את הצד השני לשלוח תמונות ערום וסרטונים. חשוב לנו, בתור הורים לקטנטנים, לא להעלות תמונות ערום או תמונות חושפניות לרשת, שכן אנחנו האחראיים על הילדים שלנו והתמונות יכולות להגיע לידיים הלא נכונות. כמו כן, חשוב שנדריך את הילדים הבוגרים שלנו לגבי הסכנות ברשת, על מנת שלא ישתפו תמונות בעצמם ולא יענו לזרים וישלחו תמונות לכל דורש באינטרנט.
כאמור, העובדה שהרשת מהירה וזולה, והכל בה פרוץ ופתוח, מאפשרת לפדופילים רבים להיות בקשר זה עם זה, לפנות ישירות לקהל היעד שלהם ולהשיג תמונות, סרטונים ואפילו לקבוע פגישות. ילדים ונערים רבים נופלים ברשת של הפדופילים ולא מודעים כלל לסכנות שאורבות בפניהם. לכן, חשוב שנגן עליהם, נסביר להם, לא נעלה תמונות בעצמנו, נחסום גישות לאתרים מסוימים ונעבור איתם שוב ושוב על הכללים.
מלחמת רשויות החוק בפדופיליה ברשת
עם התפתחות הפדופיליה ברשת, ישנם מאמצים לא קטנים של מערכות אכיפת החוק, המשטרה יחד עם ארגונים פרטיים שפועלים לאתר ולחשוף פדופילים ברשת ולעצור את פעולתם. המטרה היא לאסוף כמה שיותר מידע על אותם אנשים, אשר כמובן פועלים בזהות בדויה. המטרה היא לבדוק כיצד הם פועלים, לאילו ילדים הם פונים ואפילו לייצר פגישות עם אותם פדופילים על מנת לאסור אותם ברגע האמת. לאותם ארגוני מתנדבים ולמשטרה יש מאגר של פדופילים מסומנים הפועלים ברשת והם נמצאים במעקב, על מנת למנוע מהם להגיע אל קהל היעד ולפגוע באותם ילדים וילדות, נערים ונערות.
מכיוון שהיום הכל נמצא ברשת, הכל מהיר וזמין, ההרגשה היא שהסכנה לא גדולה כמו פדופיל אמיתי שמסתובב בגן ילדים או בחצר בית הספר, אבל הסכנה היא עדיין אותה סכנה והיא קיימת. ילדים היום, בגיל מאוד צעיר, נמצאים ברשת, בצ’טים ובמדיה החברתית, ולעיתים יכולים לפתח חברויות עם האנשים הלא נכונים שיגרמו להם לשלוח תמונות וסרטונים ואפילו להיפגש עמם. התפקיד שלנו, ההורים, הוא כמובן לא לזלזל ברשת, לא לשלוח תמונות, לא שלנו ובטח לא של הילדים, לא ערומים ולא חשופים, שכן אנחנו מעבירים אותם בדיוק לידי הפדופילים. כמו כן, חשוב שנלמד את הילדים שלנו מגיל צעיר להיזהר מזרים שמציעים להם חברות או הצעות נחמדות ברשת ומחוצה לה.