את שוקלת להפוך להיות אמא בקרוב? יש לנו מספר טיפים לפני הכניסה להריון שיעזרו לך לצלוח את תקופת הניסיונות להרות בקלות. כדאי שתדעי שהחודשים שיש בהם את המספר הגדול ביותר של לידות בשנה הם יולי, אוגוסט וספטמבר. אז אם את רוצה להצטרף להמוני האמהות בקיץ הבא, כדאי שתתחילי לעבוד על זה כבר בסתיו. המון אמהות נכנסות להיות בלי לקבל שום טיפ לפני כן, אבל אם את רוצה לזרז טיפה את העניינים, ריכזנו פה כמה טיפים בשבילך.
תלמדי מחדש על מבנה גוף האישה
אם הקשבת במהלך שיעורי הביולוגיה בבית הספר, את יכולה לדלג על הטיפ הזה. אם לא, קבלי רענון קצר: יש לך שחלות. השחלות מכילות ביציות. מתישהו באמצע המחזור החודשי שלך (בממוצע, כ-14 ימים לאחר שהמחזור מתחיל), השחלות משחררות ביצית, אשר מתחילה את המסע שלה, שנמשך מספר ימים, לעבר הרחם שלך. אם זרעון פוגש בביצית אז את נכנסת להריון. אם לא, הגוף שלך פולט החוצה את הביצית עם המחזור החודשי. סוף השיעור.
תביני את הסיכויים שלך להיכנס להריון
אל תילחצי אם את לא מצליחה להיכנס להריון ישר איך שהתחלתם לנסות. אחרי הכל, יש לך רק סיכוי של משהו כמו 20% להיקלט להריון בכל פעם שאת מבייצת. תכלס, יש לך חלון הזדמנויות של שלושה ימים בהם את פוריה בכל חודש. את חייבת לעשות סקס בזמן הנכון, והזרע צריך לנווט עד הביצית ולנצל את ההזדמנות. אין כל צורך להתחיל ללכת לרופאים או יועצים אלא אם אתם מנסים להיכנס להריון יותר משנה ללא הצלחה (או חצי שנה, במקרה שהאישה עברה את גיל 35).
קחי תוספי תזונה וויטמינים
חודשיים לפני שאתם בכלל מנסים להיכנס להריון, כדאי שתתחילי ליטול וויטמינים ותוספי תזונה, כדוגמת חומצה פולית וברזל בכל יום. חומצה פולית הוכיחה את עצמה כיעילה מאוד במניעת מחלות ופגמים בעובר. חומצה פולית קיימת במוצרי מזון רבים כמו תרד, שעועית שחורה, מיץ תפוזים ותותים.
לכי להיבדק אצל רופא נשים
ברגע שתוצאת בדיקת הדם שלך תראה שאת בהריון ב-100% את תתחילי לבקר הרבה בקופת החולים ואצל הרופא נשים שלך. אך לפני שאת בכלל מתחילה לנסות להיכנס להריון, כדאי שתקבעי תור לרופא נשים שלך כדי לדבר איתו על התהליך, לקבל המלצות רפואיות, לבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלך ושל בן זוגך, ולהבין איזה אורח חיים עליך לסגל לפני ההריון ובמהלכו. כאשר את נפגשת עם הרופא, העלי בפניו את כל החששות שלך בנוגע להריון, התייעצי לגבי סיבוכים וסיכונים אפשריים וקבלי פרטים נוספים לגבי התהליך שאת הולכת לחוות. לפני שאת נכנסת להריון, בדקי עם הרופא שכל החיסונים שלך בתוקף. טיפ נוסף, כדאי לבקר גם אצלך רופא השיניים לפני הכניסה להריון, מפני שיש קשר בין מחלות חניכיים ולידת תינוק פג.
תפסיקו לחשוב יותר מידי ותעשו את זה!
ההמלצה הכי טובה שקיבלנו מרופאים לבריאות האישה היא להנות מהתהליך ולא לדאוג יותר מידי לגבי התזמון הכי טוב להיכנס להריון, לפחות בשלושת החודשים הראשונים שאתם מנסים להרות. אם בכל זאת אתם רוצים למקסם את הסיכויים שלכם להיכנס להריון, הנה כמה טריקים שימושיים:
- סקס במהלך שלושת הימים שלפני הביוץ מעלים את הסיכוי להריון. חשבי את תאריך הביוץ העתידי שלך באמצעות מחשבון הביוץ שלנו וקיימי יחסים בהתאם לכך.
- הטי את האגן אחרי הסקס, כך שכוח הכבידה יוכל לסייע לזרע לנווט אל המקום הנכון…
- אל תוותרו, תעשו הכל כדי להגיע לאורגזמה. הפולסים שנגרמים כתוצאה מהאורגזמה של האישה יכולים לעזור לזרע להגיע אל היעד.
- אל תשתמשו בחומרי סיכה. רוב חומרי הסיכה (כולל רוק) מאטים את השחייה של הזרעונים לעבר הביצית. אם אתם חייבים איזה משהו לסיכוך, כדאי להשתמש בחומר סיכה שכתוב עליו שהוא ידידותי לזרע ולא פוגם בפוריות. האמת היא שהכי טוב להשקיע פשוט קצת יותר במשחק מקדים.