שבוע הריון מתקדם

באיזה שבוע הריון אני נמצאת ולמה לצפות בהריון?

מזל טוב! את בהריון, וכעת יש לך בוודאי מגוון שאלות, שביניהן שאלה חשובה והיא “באיזה שבוע הריון אני נמצאת”, משמע – באיזה שלב את בהריונך. ואכן, שאלה זאת חשובה למהלך ההיריון וזאת משום שספירת שבועות ההיריון קריטיים לתכנון ההיריון ומהלכו, לבדיקות שנעשות בשבועות ההיריון, וכמובן לחישוב תאריך הלידה המשוער.

על מנת שתוכלי לעשות קצת סדר בדברים, נעזור לך להבין כיצד תוכלי לחשב את שבוע ההיריון שלך, לגלות מהו מחשבון הריון, ולקבל פרטים על בדיקות ותופעות המתרחשות בגוף בשליש הראשון והשני להריון.

 

איך מחשבים גיל הריון?

כדי להבין את שבוע ההיריון שלך נתחיל דווקא מטעות נפוצה שעושות נשים בחישוב גיל הריון. אחת הטעויות היא לחשוב שחישוב גיל ההיריון מתחיל ברגע ההתעברות. על מנת לא לעשות את הטעות, חשוב לדעת שחישוב גיל ההיריון אינו מתחיל מרגע ההתעברות וכי החישוב מתחיל ביום הראשון של הוסת האחרונה לפני שנכנסת להריון, וזאת כי קשה לדעת מתי בדיוק חלה ההתעברות בפועל.

 

יש נשים שיודעות בדיוק מתי הן התעברו…

נכון, יש נשים שיכולות לנקוב ביום הספציפי בו חלה ההתעברות שלהן, אך לרוב קשה לדעת מתי בדיוק חל התאריך בו נכנסת רשמית להריון, כמו שקשה לדעת בדיוק מתי חל הביוץ. לכן, הדרך לבדיקת השבוע הראשון להריון של האישה, היא להכניס למניין השבועות את השבוע שבו קיבלת את הוסת האחרונה וממנו להתחיל לספור 40 שבועות הריון.

 

שימוש במחשבון הריון

אחד הכלים הנוחים והפשוטים לבדיקת שבוע הריון נוכחי הוא ‘מחשבון הריון מדויק‘. מחשבון היריון הוא כלי נפלא שעוזר לנשים הרות להבין מהו יום הלידה הצפוי. כיום, ישנם מגוון מחשבוני היריון באינטרנט שעוזרים לנשים לגלות, בכמה פעולות מתמטיות פשוטות, מתי עתידה להתרחש הלידה הצפויה.

באמצעות שימוש במחשבון ניתן לדעת באיזה יום, שבוע וכמובן באיזה חודש ייוולד התינוק. במחשבון היריון כל מה שיש לעשות הוא להזין את היום של המחזור האחרון שלך, את החודש ואת השנה, ומיד  ניתן לקבל תוצאות עם תאריך לידה משוער ואפילו מזל אסטרולוגי עתידי של התינוק שלך. אם לא יחולו עיכובים בלידה, או שחלילה תתרחש לידה מוקדמת – הרי שהמחשבון יכול לדייק מאוד בתאריך. על פי תאריך זה תוכלי לתכנן את הלידה, ואת הסידורים לקראת לידת תינוקך ובואו לעולם.

 

אבל רגע, למה מחשבים היריון בשבועות, ולא בחודשים?

שבוע הריון מתקדםכפי שהזכרנו, חישוב שבוע ההיריון הכרחי לתכנון ההיריון והוא דרוש בעיקר לצורך חישוב התאריך של הלידה הצפויה, הזמנת חדר לידה, קביעת תאריכים לבדיקות שונות, כאשר את הבדיקות מחלקים לפי שבועות ולא חודשים.

בין הבדיקות ההכרחיות בהריון ישנן בדיקות אולטרסאונד ובדיקות תקופתיות שונות, כגון: בדיקות לחץ דם, בדיקות משקל, בדיקות חלבון בשתן, בדיקות בצקות, כאשר בדיקות אלה מתבצעות אחת לחודש. בנוסף, בכל שליש הריון (כך מחלקים את תקופת ההיריון) מתבצעות בדיקות שק היריון, ובשבוע ה-13 להריון מתבצעת גם בדיקות שליה.

יתר על כן, בין השבוע ה־11 לש​​​בוע 13 ו־6 ימים להיריון מתבצעת בדיקת שקיפות עורפית, ובשבוע ה-16 וה-14 מתבצעות בדיקות מי שפיר. בשבוע 16 עד שבוע הריון 19 נעשות בדיקות חלבון עוברי, כאשר חלק מהבדיקות שהזכרנו חוזרות על עצמן במהלך ההיריון. לקראת אמצע ההיריון (שבוע 20) נעשות בדיקות נוספות כמו: סקירה מקיפה, בדיקות ציסטה בחדרי המוח, אגני כילייה מורחבים, ולקראת סוף ההיריון (שבוע 36) מתבצעות בדיקות העמסת סוכר, בדיקות משקל, ובדיקות נוספות של טרימסטר שלישי (שליש ההריון השלישי והאחרון).

 

למה עלייך לצפות ומה את עומדת להרגיש במהלך כל שבוע הריון?

מוטב לדעת שהיריון ממוצע נמשך בדרך כלל 37 שבועות, והוא מחולק לשלושה שלישים (טרימסטרים), שבכל שליש ישנן תופעות שונות שנשים רבות מרגישות וחוות במהלך הריונן. על מנת לדעת מה התופעות הנפוצות בכל שליש, הכנו עבורך רשימה של כמה שינויים שייתכן שתחושי בהיריון, ועמן גם כמה טיפים להקלה על התופעות והרגישות במהלך ההיריון:

הקאות וסחרחורות – זוהי תופעה ידועה בעיקר בשליש הראשון בהיריון. נשים רבות סובלות מהקאות רצופות במהלך ההיריון, מחולשות וסחרחורות, ויש נשים שסובלות מתופעות אלה בכל מהלך הריונן. על מנת להקל על התופעה מומלץ לאכול קרקר מלוח, לשים מעט מלח מתחת ללשון, לאכול לימון ולשתות נוזלים רבים. אם ההקאות לא מפסיקות והסחרחורות מפריעות לתפקוד – חשוב לגשת אל הגינקולוג או אל רופא המשפחה.

רגישות בשדיים – נשים בהריון יחושו לרוב רגישות בשדיים, אשר גדלים במהלך ההיריון. על מנת להקל על הרגישות בשדיים מומלץ להימנע מלבישת חזיות לוחצות מידי.

דימום וגינאלי – בזמן ההיריון מופיע לעיתים דימום וגינאלי קל. אם הדימום מתחזק, חשוב לגשת באופן מידי לגינקולוג או למרפאת חירום.

הפרעות שינה – במהלך ההיריון נשים חשות עייפות רבה, ובשליש הראשון ישנם גם קשיים להירדם בלילה. העייפות שנוצרת המהלך ההיריון, מתרחשת בעיקר בשל ייצור הורמונים ובשל עודף דם במהלך ההיריון. לכן, חשוב להקפיד על מנוחה ולהיעזר בטיפולים ברפואה המשלימה בעת הצורך כדי להחזיר את האיזון בגוף, להרגעות פנימית ולהחזרת השלווה.

מיגרנות – מיגרנות היא תופעה נוספת ומוכרת שתוקפת נשים רבות בזמן הריונן, ובעיקר בשליש הראשון של ההיריון. עם זאת, נשים רבות הסובלות ממיגרנות בחיי היום יום שלהן מעידות כי בזמן הריונן הן דווקא נפטרו מהמיגרנות כמעט לחלוטין, והן מרגישות שההיריון מטיב עמן בעניין המיגרנות.

בעיות במערכת העיכול – שלפוחית רגיזה, או עצירויות, תוקפות נשים רבות במהלך השליש הראשון, וזאת בשל עליה בהורמונים ונטילת תוספי תזונה רבים. חשוב לצרוך מאכלים שעוזרים להפעיל את מערכת העיכול, ולעשות תרגילי ספורט המתאימים לנשים בהיריון שיעזרו להמריץ את מערכת העיכול. בכל הנוגע למערכת השתן, חשוב לבדוק שאין דלקת בשלפוחית השתן, ולהרבות בשתיית מים.

עצבנות – זאת לא קלישאה, נשים בהיריון סובלת ממצבי רוח, לא רק בשליש הראשון, אלא לעיתים לאורך כל מהלך ההיריון. כדי להקל במצבי הרוח, מומלץ לבצע תרגילים מרגיעים כמו יוגה, מדיטציה, ואף להיוועץ עם מורה רוחני או איש מקצוע שיוכל לסייע לכן להתמודד עם התקופה הלא פשוטה של שינויי מצב הרוח הקיצוניים.

טחורים – לרוב, טחורים עלולים להופיע בשליש השני של ההיריון. חשוב להימנע מלאכול מאכלים שמעוררים את התופעה כמו כרוב, עלים של ירקות מצליבים וקטניות.

בצקות ברגליים – בצקות ברגליים, נפחיות והתכווצות שרירים תוקפות נשים רבות במהלך הריונן. לכן חשוב לנוח, לטבול את הרגליים במים חמים כאשר ניתן להיעזר בדיקור סיני וברפואה המשלימה והאלטרנטיבית להרגעה ולהורדת הנפיחות.

לסיכום, למרות כל התופעות שמנינו כאן, ישנן נשים רבות שמרגישות כי דווקא בתקופת הריונן הן פורחות, נראות נפלא, מרגישות נהדר ובמצב רוח מעולה! חשבי את שבועות ההיריון שלך נכון, עקבי אחר השלישים של ההריון, הגיעי לכל הבדיקות הדרושות בזמן, ונסי לעבור את תקופת ההיריון בצורה הטובה ביותר!

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!